Почетна / Кошарка / АБА лига

Тимоте Луваву: Дало ми препоручио Мегу, ћевапи су ми се толико свидели да сам од узбуђења пола порције просуо по себи

Тек што је дошао у редове Мега Лекса, двадесетогодишњи француски интернационалац Тимоте Луваву већ је скренуо пажњу на себе
ФОТО: КК Мега Лекс

Сјајни бек Тимоте Луваву је са 27 поена био најзаслужнији за први тријумф Меге у историји над Партизаном.

Импоновала је његова одлучност и атлетске способности, као и храбар приступ да у одсуству повређеног капитена Радета Загорца преузме улогу лидера.

Али, ко је заправо Тимоте Луваву-Кабаро, који је од саиграча добио симаптичан надимак – Тимотић.

Кошарку сам почео да тренирам пре 11 година у Антибу у млађим селекцијама, а стигао сам и до првог тима. Кад сам био мали, са тада најбољим пријатељем Луијем, кренуо сам да тренирам фудбал па затим кратко тенис, да би потом обојица кренули на кошарку – почиње причу Луваву.

У породици му се нико није бавио спортом, а кад га питате за идола под обручима, без размишљања одговара:

Пол Џорџ, дефинитивно, волим његов стил игре.

По сопственом признању, долазак у Мега Лекс је био пун погодак:

Мегу су ми препоручили као сјајну средину за напредак младих играча и већ сада могу да вам кажем да су били потпуно у праву. Разговарао сам и са својим пријатељем Борисом Далоом који ми је рекао да би мој прелазак у Мегу био права ствар и идеалан потез јер ћу овде имати шансу да развијем свој таленат. Свакако нисам погрешио и верујем да је ово права средина за мене – кратко застаје Луваву и потом наставља причу о Мега Лексу:

Изузетно ми се свиђа атмосфера у клубу, то што смо сви млади и што се дружимо. Осећам се као део породице. Не само играчи, већ и људи који раде у клубу, сви су ту да пријатељски помогну, да дају неки савет и јако се пријатно и поносно осећам што сам део свега тога.

О тренеру Дејану Милојевићу каже:

Одлично ради са играчима и има стрпљења за нас. Имамо задатке које треба да испунимо на терену, али и поред тога нам даје довољно слободе у игри и тај баланс је одличан за напредовање младих играча. Доказ томе је и податак да је велики број младих играча из Меге отишао у велике европске клубове, чак стигао и до НБА лиге.

Луваву истиче да му боравак у Београду и начин живота у нашем главном граду веома прија:

Београд ми се свиђа зато што је пре свега врло отворен град, пун енергије, а људи су веома срдачни. Немам превише слободног времена због тренинга и утакмица, али сам стигао да обиђем Зоолошки врт и Калемегдан који ми се много свидео. Такође, волим да шетам поред реке где има врло пријатних кафића у којима волим да се опустим са саиграчима – рекао је Луваву, не желећи да прескочи причу и о Сремској Митровици:

Одиграли смо за сада само две утакмице у Сремској Митровици, али свиђа ми се што долази доста публике и што нас подржавају углавном млади људи. Посебно ми је симпатичан дечији хор који пева химну Меге пре сваке утакмице на нашем терену.

Луваву је опчињен нашом кухињом и српским специјалитетима:

Немам неку посебну омиљену храну, али су ми се много допали ваши ћевапи. Први дан по доласку у клуб, отишли смо на ручак добродошлице у један ресторан где сам пробао српске специјалитете. Ћевапи су ми се посебно свидели, толико да сам од узбуђења успео пола порције да проспем по панталонама.

Талентовани бек сумирао је утиске из меча са Партизаном у коме је Мега Лекс уписао првенац у овој сезони у регионалном такмичењу (76:59).

Поносам сам на ту нашу утакмицу. Одиграли смо добро, пре свега у одбрани и поред проблема са повредама и сви су дали свој допринос у тој победи, што ми је посебно драго. Треба да наставимо у том ритму.  Следи нам много тешких утакмица, али ми као најмлађи тим АБА лиге имамо много мотива за доказивање. Потрудићемо се да играмо добру кошарку, да напредујемо из меча у меч и да направимо корак више у односу на прошлу сезону – закључио је Луваву.

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

zux
Dao ti je bratski savjet...jedina Mega radi pametno i na duge staze...dok dva giganta žive od države, Mega živi od vlastitog rada...
teoreticar
Zaiata ne mogu da vjerujem da mu Dalo nije preporucio Partizan.Nije to naravno zbog Duleta vec zbog para.
milan neskovic
dopadaju mu se cevapi ali kada bude probao sarmu i burek sa sirom u bloku 45 totalno ce da poludi!
Bojan
Dalo ti je preporucio Megu? Malo cudno, jer Dalo voli Partizan, I ne vrujem da ti ne bi preporucio Partizan, jer bi tu napredovao I razvio se kao dobar kosarkas. Ocito da si nesto ljud na Upravu Partizana, odnosno bio na Vujosevica. Ucinio si mu ipak uslugu, jer ove godine ce Mega biti mnogo ispred Partizana na tabeli, a to se vec I videlo u ovom porazu, kada smo izgubili sa 18 poena razlike, a Mega igrala desetkovana bez nekoliko igraca, pre svega Zagorca, koji uvek Partizanu strpa oko 20 poena, pa je I sreca da nije igrao. Njemu zelim sto pre da sanira povredu I zaigra, jer je divan momak I velika buducnost nase kosarke, naravno uz Jokica koji je u Americi.
prle
to je davno proslo vreme kad su dolazili mladi igraci u partizan na usavrsavanje i ucenje. to je bilo dok ste imali para od drzave. sad kada ste u istoj situaciji kao i drugi, niste vise sredina za afirmaciju igraca. niti ih placate niti imate kvalitetan rad. mega je mnogo bolja za afirmaciju igraca. umalo cak i zvezdu da pobede u prvom kolu. jeste da zvezda nije uigrana ali ovaj tim mege gazi. u aba ligi ce ove godine da rasturaju.
bolje je tako
Dalo izdajnik, nije mu preporucio "instituciju"...

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.