Почетна / Кошарка / АБА лига

Раднички разматра одустајање од АБА лиге, коначна одлука у понедељак

Раднички из Крагујевца саопштио је да разматра да одустане од играња у Јадранској лиги због лоше финансијске ситуације и најавио да ће коначну одлуку саопштити у понедељак
ФОТО: В. Марковић

Крагујевачани размишљају да после пет година одустану од такмичења у регионалној лиги, пошто неће имати помоћ Града и егзистенција клуба је самим тим доведена у питању.

Око клуба је створен такав амбијент да не видимо начин како да позитивно одговоримо свим условима за професионално такмичење. Иако потраживања Радничког надмашују расходе, у ситуацији смо да је и само егзистирање доведено у питање. Сем што изостаје подршка Града, они који говоре о новој скупштинској већини у Крагујевцу дају до знања да спорт неће бити у њиховом фокусу, где апострофирају кошаркашки клуб. Све то скупа чини немогућим даље наступање Радничког у једној од најјачих лига Европе – наведено је на сајту крагујевачког клуба.

Управа Радничког у даљем саопштењу наводи да је часније и поштеније да се клуб не такмичи, него да се стварају нове обавезе без покрића, а одустањањем од учешћа у новој сезони желе да некој другој екипи из Србије омогуће наступе у овом такмичењу.

Челници клуба, уколико се деси да одустану, истакли су да жале због рејтинга који су створили у регионалној лиги, града од 200.000 становника који заслужује врхунски спорт, публике, али су додали да Раднички неће бити ни први ни последњи клуб који је доживео такву судбину.

Коментари11
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Milos
Cirkus igr'o predstave 5 godina..i,otis'o.
miscodisco
Politika
homer
u što mi žao.....
nemam pojma
Šteta! Kragujevac i ceo šumadijski region ne žele košarkaški klub!? Godišnji budžet takvog kluba je maksimum milion i po evra. Zar Fiat i ostale kragujevačke firme ne mogu da sponzorišu toliko, a klub nastupa u regionu? Ako ne budu igrali ABA ligu, očekuje ih postepeno propadanje i položaj Vršca , Borca ili Sloge. Manje više AMATERSKI NIVO! Šteta je, pre svega za srpsku košarku. Ne kritikujte posle ABA ligu da uništava srpski sport. U celoj Srbiji daje se jednom klubu šakom i kapom, iako nije rezultatima to zaslužio, a uništava sve ostalo. U košarci kao da je prošao cunami poslednjih par godina.
Kragujevac
Nije Beograd kriv, nego država koja finansira samo beogradske klubove. Nekad se košarka igrala širom naše zemlje i večiti nisu ovoliko odskakali od ostalih klubova. Ne treba Radničkom kofer sa lovom iz Beograda od Beograđana, neko mala pomoć od države, 1% od onog što dobijaju Zvezda i Partizan.
sss
Nemoj da se nerviras, neces je vise gledati!
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.