Почетна / Кошарка / АБА лига

Џикић: Ja сам урадио за шта сам доведен

Тренер кошаркаша Партизана Александар Џикић рекао је да је утакмица са Задром била "очекивано тешка", али да мора да буде задовољан резултатом и победом
ФОТО: B. Mарковић

- Била је то једна тешка утакмица, али баш онаква какву смо очекивали. Задар је све оно што ми не волимо: дугачки су, покретљиви, агресивни. Онако, баш је тешко играти са њима. У ситуацији да су растерећени, а ми у ситуацији да нам победа доноси опстанак у лиги. Морам на крају да будем задовољан резултатом - рекао је Џикић новинарима после меча.

Партизан је победио Задар са 87:76, упркос осцилацијама у игри.

- Задовољан сам и неким деловима игре, неким појединачним ролама. Има и ствари којима нисам задовољан, али то је све нормално. Настављамо да радимо. Надам се да нећемо иза себе имати више овакве седмице што се тиче болести и повреда и да можемо да радимо нормално.

Партизан је овим тријумфом обезбедио опстанак у лиги.

- Што каже мој пријатељ са леве стране (портпарол клуба Иван Ивковић), ја сам урадио за шта сам доведен. Сад могу да… - рекао је Џикић, али је уместо да доврши реченицу шаљиво показао главом одлазак.

Од његовог доласка, играчи Партизана су после сваке победе почели да обилазе почасни круг и поздрављају се са свим навијачима, уместо само са организованим, како је било до сада.

- Круг је настао током једног 'брејнсторминга', ако се то тако каже. И мислим да је једна лепа ствар. Не видим да неко може да смета ту.

Осим тога, од његовог доласка у Партизан, пре почетка утакмица на којима је домаћин се његов улазак у халу обележава пуштањем рок класика, које незванично сам бира.

- Пустите те кулоарске приче. Немам ја везе са тим - рекао је шаљиво Џикић.

Играч Андреја Милутиновић оценио је да је су већа жеља и енергија донели победу његовом тиму.

- Честитам саиграчима на веома важној победи. Мислим да смо од самог почетка кренули са великом жељом и енергијом и одиграли смо 40 минута у таквом интензитету. Било је падова, али битно је да смо били упорни и заслужено смо победили.

Коментари18
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Luka Miličić
- Idemo dalje majstore. Do finala Evrolige. Srećno !
što dalje,bolje za tebe
Dobro,aj zdravo..ideš sad
Denda
Milovane,Milovane pa zar ti stvarno verujes ili se samo hrabris da Partizan moze tuci Zvezdu..........pa kako nisi svestan da bar narednih 10 god. titule nece te videti, pa mi vec imamo tim za iducu god. koji ce barem 3,4 god. vladati i ABA i Domacom ligom,ali znas i ti to vrlo dobro Milovane, a to sto vas ima svaku utakmicu 5,6 hiljada samo se tesi time, IMALI SMO I IMAMO U FUDBALU SKORO NA SVAKOJ UTAKMICI U PRVENSTVU PO 25.000-30.000 ljudi sto je za vas NEZAMISLIVO pa sta vi namestiste 6 titula, ej 6 covece I SAD VI NASLI DA PRICATE O POSTENJU I O LJUBAVI PREMA KLUBU, sta oces da kazes da ti volis vise Partizan nego ja ZVEZDU ma nemoj .....slusaj JA SAM CIGANIN ALI ONAJ STARIJI CIGANIN ILI KAKO BI VI GROBARI REKLI CIGANSTURA SA SEVERA I ZVEZDU VOLIM KAO SVOJE DVE MALE DEVOJCICE KUCI, A NAS OVAKVIH KAO JA IMA MNOGO SA SEVERA i zato i ti znas da ste u manjini i DA CETE UVEK BITI DRUGI KLUB JER ZVEZDA JE SIMBOL SRBIJE I SRPSTVA I DOK JE NAS OVAKVIH CIGANA ZVEZDA CE ZIVETI VECNO VECNO...
Milovan Z.
Verujem Denda i vreme ce pokazati ko je u pravu verujem I da si Ciganin pa sta neka ? Mozda zalis sto nisi Grobar kao I mnogi zvezdasi pa sebe nazivate symbol Srbije I Srpstva ! To ste samo po vasem misljenju I vasoj zelji ali niste nista od toga Denda ! Ti to znas dobro kao I ja koji je to ponos Srbije kradete pehar I lomite ga , koji je to ponos koji mrzi svoj narod samo zbog klubske pripadnosti ! Vi cete biti zauvek drugi u Srbiji Denda sigurno jer kada cete biti 13 puta uzastopce sampioni drzave ? Nikada Denda, kada cete osvojiti 4 puta uzastopce ABA ligu nikada ! Kada cete biti prvaci Evrope ? Taj odgovor znas Denda ! Voli svoju zvezdu ali je nemozes vise voleti vec sto ja volim svoj Partizan! Ali nije lepo toliko mrzeti I toliko izmisljati I pljuvati po Partizanu da se ima lazna velicina zvezde ! I jos nesto mislim na bivsu zvezdu koja je jos uvek ugasena I vi ste ponos Srbije Denda ?
tuga vasa
zahvali se covicu sto ti dao pobedu.,.,.,.,
Denda
Vidi grobara kako su u transu OBEZBEDILI OPSTANAK NA JADRANU e moji grobari na sta ste spali...........MISLIM ISKRENO KAO VELIKI I STARI CIGANIN, NEKAD SAM VAS MRZEO IZ ZNA DUSE ALI VERUJ TE MI DANAS VAS ZALIM, jer dotakli ste dno, ne volim da se udavite ali...............pocasni krug, radovanje, ludilo, trans................neka vam je BOG u pomoci eto iskreno vam kazem I ZELIM VAM STO VISE POCASNIH KRUGOVA jer lepo je gledati kako nekad veliki klub se bori za vazduh na Jadranu..................................STRASNO.
Zuk
Mi smo ABA ligu osvajali sest puta i nikad nismo ispadali iz nje na zalost vasu cigansku ali zato vi jeste.Bili smo i prvaci Evrope sto cete vi kada nikne nokat.A sto se tice mrznje prema nama tu ste poznati samo sto mi mrzimo vas najvise na svetu a sta vam zelimo mozes da zamislis.
gepard
da, uvek partizan sa malim primesama IGOKEE s vremena na vreme... ajde bre pustite te price
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.