Почетна / Кошарка / АБА лига

Милојевић: Мега ће играти дефанзивно, и Партизан je у кругу фаворита у АБА лиги

Трофеј Купа Радивоја Кораћа, финале АБА лиге, продукција играча... Иза Мега Лекса је сезона за памћење, у којој је успела најтеже у спорту – да има врхунски резултат и афирмише играче. И то на највишем могућем нивоу
ФОТО: Д. Жарковић

Лето је било уобичајено, са много промена. Ивановић је отишао у АЕК, Луваву у Филаделфију, Зубац у Лејкерсе, Јанковић у Олимпију, Николић у Билбао... Готово сви носиоци игре су спаковали кофере и наплатили одличне сезоне.

А, индекс „Мегине академије” задужили су нови момци, жељни доказивања и гладни успеха. Међу њима је и Костја Мушиди, један од најталентованијих у Европи у свом годишту, повратник из Шпаније Милисављевић, као и играчи из региона попут Спасојевића (играо за Сутјеску), Тејића (Црвена звезда), Чанчара (Олимпија), Чарапића (Будућност).

Њих је сачекао Раде Загорац, НБА пројекат, као и играчи чија се имена већ увелико налазе на листи скаута, Јарамаз и Алфа Каба.

Промена је било доста – констатује Дејан Милојевић, архитекта историјског успеха Меге.

Као и сваке године, доста носилаца игре је отишло. Односно, 80 одсто петорке. Али, исто тако, као сваког лета, довели смо много талентованих момака на којима се гради игре. Добро радимо и надамо се успешној сезони.

Од кад је Милојевић на кормилу струке, Мега је мењала стил игре. Од тима који се ослања на напад, до екипе која снагу тражи из одбране. Упитан шта јавност да очекује ове сезоне, млади стручњак је рекао:

Игра се увек прилагођава играчима са којима располажеш. И ове године ћемо бити дефанзивно оријентисани, али жеља нам је да играмо брзо. Дакле, слично као и прошле сезоне.

Општи је утисак да ће АБА лига ове сезоне бити квалитетнија и неизвеснија. Милојевић се слаже:

Дефинитивно је јача, можда и најјача у последњих пар година. Многе екипе су направиле респектабилне саставе. Као што је прошле године била гужва у доњем делу табеле и разлика између последњих шест, седам екипа била на једну победу, верујем да ће сада тако бити на врху. Има екипа које су јаче од осталих, то су Звезда, Будућност и Цедевита. Партизан је у том рангу, изнад осталих. Ипак, доста је екипа које их прате, могу да их победе и изненаде. Међу њима је и Мега.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.