Почетна / Кошарка / АБА лига

Настављена Мега лоша серија, Милојевићеви клинци изгубили у Задру

Екипа која је доживела рекордни пораз у АБА лиги стигла до трећег тријумфа, другог против српски тимова
ФОТО: АБА лига/КК Задар
Задар – Мега Лекс 90:86 (30:30, 18:20, 23:22, 19:14)
Дворана: Крешимир Ћосић. Гледалаца: 2.000. Судије: Јавор, Хордов, Радојковић. Освојене лопте: Задар 9, Мега 8. Изгубљене лопте: Задар 14, Мега 17. Асистенције: Задар 24, Мега 20. Личне грешке: Задар 20, Мега 30. Пет личних грешака: Јарамаз, Чанчар (Мега).
ЗАДАР: Владовић 7, Вранеш 19, Јеленковић, Крајина, Јурица, Брзоја 8, Маринковић 28, Томас, Рамљак 14, Вркић, Мазалин 14.
МЕГА ЛЕКС: Мушиди 3, Ђоковић 2, Јарамаз, Вељковић, Милисављевић 2, Каба 7, Загорац 20, Чанчар 15, Симеуновић 11, Тејић 24, Новак 2.

           

Раде Загорац је тридесет секунди пре краја преузео одговорност,  шутнуо тројку са девет метара и промашио, а Владовић погодио само једно од два бацања.

Мега је код резултата 88:86 опет имала шансу за победу или продужетак, Костја Мушиди је шутнуо тројку и – промашио, чиме је Мега Лекс забележила и шести узастопни пораз, пети у АБА лиги.

А, имала је прилику неколико пута у току меча да се одлепи, иако је Задар водио највећом разликом.

Сремскомитровчани су слабо почели, после три минута домаћи тим је водио 9:1. Међутим, момци тренера Дејана Милојевића нису одустали од борбе иако је резултатска иницијатива углавном била на страни Задрана, који су у 15. минуту забележили рекордно вођство – 43:32.

Госте је предводио као ретко када расположени Марко Тејић и до краја првог дела гости су постигли чак 18 поена, а примили само пет и на велики одмор отишли са предношћу.

Занимљиво је да је први човек првих 20 минута био Београђанин Иван Маринковић, бивши члан вечитих београдских ривала, али он другу сезону игра у плавом-белом дресу Задра.

Наставак је донео игру кош за кош, до 27. минута Мега је задржала вођство, на тренутак га изгубила па га тројком Радета Загорца вратила принудивши тренера Задра Анту Матуловића да посегне за тајм-аутом.

Но, није прошао ни минут, а наш тим је изгубио вођство од четири разлике, па је Милојевић морао да затражи предах.

Домаћи су на крилима Мислава Брзоје и контранапада користећи смушеност гостију прешли у вођство 79:74, а Јарамаз је због пете личне грешке морао на клупу.

Но, Загорац је тројком спречио даљи прогрес Задра, а Тејић са линије пенала донео ново изједначење 79:79 и меч је пет минута пре краја ишао ка неизвесном финишу.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

THE ANĐEL
Ja pišem duže vrijeme da Milojević nezna ništa.Mislim čudne štete što ste izgubili,jer da i ispadnete Srpska košarka vaš nedostatak neće ni primjetiti.Vi ste tu za prodaju igrača ,a koliko će Srpska košarka imati od toga vama nije ni bitno.Dva pleja 4 poena Novak i Milisavljević nije li to malo čudno.Milojević je reko fali nam Spasojević,e baš on će da te spasi.Miloje kasete u ruke i uči...Uči,uči dok ti se ne smuči.Loš si Miloje ...loš ,lako je prošle godine bilo sa jakom ekipom,a ove katastrofa...Izaćete vi iz krize jer ste bolji od Sokoljija i još nekoga.Vidi se pametan potez Zagorca što je ostao u Megici.Megicu od milja zovu Gica Prasica a zašto neznam.Nije zbog Ražnatovića....xaxaxa ...
Yugo
Ja sam nekoliko puta pisao da Mega od 2018 nece postojati. Necu da pricam i pisem (svaki razuman bi shvatio o cemu se radi) zasto, ali zivi bili pa videli. Pozdrav.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.