Почетна / Кошарка / АБА лига

Џикић: Цедевита је фаворит на папиру, али то не значи ништа ни нама ни њима

Црно-бели у суботу од 19 часова играју у Загребу против Цедевите на старту полуфиналне серије АБА лиге
ФОТО: aba-liga.com

Црно-бели су стигли у Загреб. Одмах по доласку у хотел Панорама, тренер Партизана, Александар Џикић и капитен Новица Величковић су се упутили на заједничку конференцију за медије са представницима Цедевите и директором АБА лиге, Крешимиром Новоселом.

Пред сутрашњи дуел који је на програму од 19 часова у Дому спортова, тренер црно-белих је изјавио:

Одиграли смо 26 кола. Генерално и ми и Цедевита смо много пре краја обезебедили плеј-оф и мислим да за то не може да се нађа мана. Ми смо се на крају мало померили, са друге на трећу позицију. Али...плеј-оф је. Игра се на две добијене утакмице у овој фази. Нормално, Цедевита има предност домаћег терена, али видећемо како ће то да прође. Надам се да ћемо играти кошарку која ће се свидети људима, пре свега ће то бити такмичарска и бескомпромисна игра. Боримо се за нешто и не треба очекивати неку лепршавост, умирање у лепоти, поготово што ни један ни други тим нису такви. Цедевита је тим са велики бројем радника под знацима навода, у најбољем смислу те речи, са момцима који раде да би победили. Имамо велики респкет према њима. Покупаћемо да неке ствари из предтходних утакмица не поновимо, такође да покушамо нешто да поправимо. Играли смо два пута. Изгубили смо оба пута, У Београду и Загребу, али су биле потпуно другачије утакмице, па ћемо да видимо да покушамо да одиграмо што боље можемо. Већ сам изјављивао, ми резулатског императива немамо у односу на оно што смо на нивоу клуба  планирали за ову годину. На томе и даље радимо. Цедевита је фаворит на папиру, али то не значи ништа ни њима ни нама. Очекујемо да и једни и други будемо да решени да дамо све од себе.

У Загреб је допутовао комплетан тим Партизана, укључујићи и Кенана Карахоџића који сигурно неће играти, а о коначном саставу ће одлука бити донесена сутра, јер су под знаком питања Џамонт Гордон због повреде коју вуче од раније и Урош Луковић који је имао упалу уха.

Капитен црно-белих, Новица Величковић је изјавио да је све до сада била припрема за плеј-оф:

- Сада иде право, борба за трофеј. Нико неће да ти га поклони, мораш да дођеш до њега. Испред нас је једна екипа која нас је двапут добила. У Београди и Загребу. Али, то остаје иза. Предстоји нам, надам се, добра борба за улазак у финале.

Након сутрашњег меча, серија се сели у Београд, а други меч је на програму у суботу, 25. марта.

Семафор полуфинала АБА лиге:

18. март:

19.00: Цедевита – Партизан

19. март:

19.00: Црвена звезда – Будућност

25. март:

20.00: Партизан – Цедевита

28. март:

18.30: Будућност – Црвена звезда

1. април:

19.00: Цедевита – Партизан евентуална мајсторица

4. април:

19.00: Црвена звезда – Будућност евентуална мајсторица

Напомена: Полуфинална серија АБА лиге игра се на две победе, а финале на три (10, 11, 13, 14, 16. април).

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Yugo
Idemo momci, poraz nece shvatiti kao neuspeh. Ipak je vestak cedevita favorit, ali ako nema borbe i zara (u vasim ocima i srcima) da ni pobedili, onda vam mogu I te kako zameriti. Sretno. Pozdrav.
bo
taj lukovic nema od cega nije bolovao ove sezone
Nidzo
Tako je
miki
Ako me pamćenje služi, nije samo kako Veličković kaže, Cedevita jedina pobedila i u BG iu ZG. To je uradila i Budućnost !
bo
citaj, rekao je jedna, a ne jedina!
PANTER
Rekao je jedna a ne jedina..
paljuka
Ne mogu da verujem da klub celu sezonu ne moze da dovede centra

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.