Почетна / Кошарка / АБА лига

Моћна Звезда збрисала Цедевиту после три меча, црвено-бели одбранили титулу и Евролигу (ВИДЕО)

Црвена звезда је после само три меча финала плеј-офа против Цедевите освојила, или боље речено одбранила титулу у АБА лиги
ФОТО: Д. Жарковић

Цедевита – Црвена звезда 61:77 (18:22, 21:24, 9:19, 13:12)

Загреб - Дворана: Дом спортова. Гледалаца: 3.000. Судије: Сретен Радовић, Миливоје Јовчић и Игор Драгојевић.

ЦЕДЕВИТА: Џејмс 9, Крушлин 5, Катић 12, Бабић 7, Жганец 2, Муса 6, Билан 4, Шурна 6, Бегић 2, Томас 8. Тренер: Вељко Мршић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Волтерс 11, Томпсон 14, Дангубић 6, Митровић 5, Лазић 8, Добрић, Симоновић 13, Ракићевић, Џенкинс 8, Гудурић 4, Кузмић 6, Бјелица 2. Тренер: Дејан Радоњић.

 

После само три меча финала плеј-офа Црвена звезда је одбранила титулу у АБА лиги, и на тај начин обезбедила пласман у Евролигу и у наредној сезони!

И у Загребу је екипа Дејана Радоњића одиграла сјајан меч, издржала је у неколико наврата налете Загрепчана и сасвим заслужено подигла трофеј, у сезони у којој је у 32 меча имали чак 30 победа!  

Црвена звезда је далеко боље отворила трећи меч финала плеј-офа, први у Загребу. Београђани су брзо повели са 8:0, уз две тројке, Лазића и Митровића.

Водила је Црвена звезда и са 12:5, али је потом уследио сјајан одговор Цедевите. После тројке и додатног слободно бацања расположеног Шурне, Загрепчани су изједначили (14:14).

И није се екипа Вељка Мршића, који је после два меча паузе водио екипу, на томе зауставили, иако је Црвена звезда у 12. минуту имала четири поена вишка (22:18).

Тројкама Џејмса и Томаса домаћин је стекао три поена предности (31:28), које је задржао и минут касније (33:30). Притом, Кузмић је морао ван игре због три фаула, а Радоњић је на терен послао Диона Томпсона.

Уследила је маестрална игра Звезде у тим моментима, уз велики допринос и поменутог Американца. Севале су контре једна за другом, а серија је потрајала све до тројке Симоновића за прву двоцифрену предност црвено-белих (43:33).

Цедевита је успела да приђе на четири поена заостатка, али је Волтерс потом погодио тројку, за коначних 46:39 на полувремену.

Још један малер је пред крај друге четвртине задесио домаће, Рашад Џејмс је због повреде лигамената остао у свлачионици. Тиме се придружио Боутрајту и Араповићу.

Занимљива сцена виђена је на почетку трећег квартала. Дангубић је за седам секунди изгубио лопту, потом начинио фаул, а бесни Радоњић га је извео из игре.

Звезда је за 64 секунде начинила три фаула, домаћи нити један. Али, опет је Звезда била та која се за све питала. Најпре је погодио Томпсон, а потом Џенкинс две тројке, за тајм-аут Мршића (53:39).

Држала је Звезда разлику тројком Лазића, а потом и уз два убачена бацања Томпсона после неспортске личне грешке домаћих (58:44). На то се надовезао Волтерс сјајним продором за нову највећу предност Београђана (60:44).

Лагано је Звезда газила ка трећем тријумфу и трећој узастопној титули, као и пласману у Евролигу. После страшног закуцавања Кузмића, те нове тројке Џенкинса, било је и „плус 17” (65:48), пред улазак у последњи квартал.

Ту је и престао сваки отпор домаћина, с обзиром да је звезда брзо пребацила разлику на више од 20 поена. Сенку на тријумф је бацила повреда Чарлса Џенкинса, на два минута пре краја. Ипак, опоравио се и на крају је примио трофеј за МВП-ија финалне серије.

Семафор финала АБА лиге:

Први меч:

Црвена звезда – Цедевита 81:66 (16:27, 29:17, 21:10, 15:12)

Други меч:

Црвена звезда – Цедевита 84:73 (29:18, 28:16, 15:16, 12:23)

Трећи меч:

Цедевита – Црвена звезда 61:77 (18:22, 21:24, 9:19, 13:12)

Коментари25
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zoran CZZG
Čestitke mojoj Zvezdi...potpuno zasluženo...pokazali i dokazali da smo za par stepenica bolji od drugih...srećno dalje i puno hvala na ovoj predivnoj sezoni....
Budimo realni...
Mocna zvezda osvojila nikada goru Jadransku ligu od njenog osnivanja!!! Sa budzetom do 8 x vecim od glavnih konkurenata! Euroliga takodje nikada gora, a to ce potvrditi oni oravi poznavaoci kosarke koji je godinama u nazad prate, a ne ovi sto je prate poslednje 2-3 sezone, koji pre toga kako sami kazu kosarku nisu pratili, a kamoli Euroligu. Elem...sledi kls smejurija sa ocajnim i unistenim partizanom i jos jedna zvezdina titula i nikada lakse u istoriji osvojena tripla kruna! Nema vise ravnopravnosti u ovoj zemlji u osnovnim sverama, a kamoli u sportu!
cinjenice
Svaka čast. Ovo je jedina istina.
marko neskovic
zvezda je sampion
Tomo
Strucni stab,igraci i menadzment kluba zasluzuju samo reci hvale i divljenja svih nas koje su svojom predanoscu, posvecenoscu, igrom i briljantnim rezultatima toliko puta obrdovali ove sezone, a pogotovu nestvarno velikim rezultatima u Evroligi na iznenadjenje i radosti svih zvezdasa i pravih ljubitelja kosarke i sporta. ABA titula koja je ulaynica za sledecu Evroligu je slag na tortu. Bravo momci , idemo dalje u nova dokazivanja i pobede.
oldgravedigger
cedevita vs idea...agrokor liga bratskih kbova...

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.