Почетна / Кошарка / АБА лига

ТУЖНЕ ВЕСТИ ЗА ЉУБИТЕЉЕ КОШАРКЕ: Велика Цибона се гаси, иде у стечај од 1. јуна, могућа фузија за Загребом!

Хрватски кошаркашки великан Цибона од 1. јуна највероватније отићи ће у стечај због финансијских проблема, изјавио је бивши играч, тренер и председник Загрепчана Ацо Петровић.
ФОТО: Википедија

Цибона 69 дана није испоштовала обавезе у предстечајној нагодби и уколико тако настави још тачно три недеље створиће се сви услови за стечај.

Као неко ко је у клуб дошао баш у години када је Локомотива променила име у Цибона, а било је то давне 1976. године, јако сам забринут за његову будућност. Има сазнања да 1. јуна Цибона иде у стечај и да клуба каквог смо до сада познавали више неће бити. Неће бити више клуба с таквим именом, грбом и богатом историјом – рекао је Петровић, а преноси Вечерњи лист.

Он је додао да је песимиста да ће се пронаћи решење у кратком временском року.

Ако не можемо да спасимо Цибону, било би важно да је барем достојанствено сахранимо – рекао је Петровић.

Јавности у Хрватској већ се проширила вест да ће Цибона направити фузију са КК Загреб како би се направио нови клуб под именом Загреб Цибона Нова.

Хипотетички, ако би до тога дошло, онда би тај клуб био дужан само оно што је овог тренутка дужан КК Загреб, а ових Цибониних 15,5 милиона куна повереници би могли да забораве. Нећу да улазим у приче о спајању јер за то немам доказа – казао је Петровић.

Цибона, која је два пута била првак Европе, има чак 18 титула у Хрватској, седам националних купова, као и три шампионска пехара и осам купова бивше Југославије, уз један АБА лиге.

Коментари22
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

imaju resenje iz Srbije
Pa sta! Sad ce da se preimenuju u Cibona Zagreb i nikom nista! Poznato?
ljubo
pa bolje da se zove kk dinamo
алекса
Са воим ће ускоро да се суоче, ако Бог да, и тзв. београдски "близанци". Крајње је време да се сви ратосиљамо комуњарске заоставштине. Којекаквих паразита, самозваних "институција", клубова од "националног значаја". Који су уствари легла свих облика криминала, пре свега финансијског. Прања новца, утаје пореза и сл.
bokiUSA
Za pocetak dace bog da manje mrzis i zelis da nesto ili neko nestane a da malo vise volis svoj klub.
THE COMSAT ANGELS
Vrijeme komunizma je prošlo odavno ,ali kod nas ima još tih nostalgičara.Ta njihova cibona je istjerala 400 000 Srba iz horvatske ,a vi jadni i nesrećni žalite za cibonom.Sve je u životu politika pa i sport.Sve se bazira na nacional šovinizmu.Sjetite se dočeka Partizana u Zagreb 1997.HISTORIA EST MAGISTRA VITE.Istorija je učiteljica života ,a što je vas istorija naučila da volite dželate i da vam razbijaju ćirilične natpise.Dabogda svaki klub u horvatskoj pošo u stečaj i nikad se ne vidio.Sramite se vi koji podržavate cibonu i horvatske klubove.JADOVI.
jsd iz zagreba
I dao bog da im vratimo ovo kukavicje jaje sto nam ga hrvati poturise 1945 i nek setakmici kod njih.....ako ih sramota imena partizan mogu mu dati ime domobran!!!!
misa tumbas
I oni imaju Zvezdu...mozda Im to pomogne da udju u top9

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.