Почетна / Кошарка / АБА лига

Клуб из Александровца све јачи: Вашингтон у Игокеи

Најновије појачање Кошаркашког клуба Игокеа је Дезмонд Дези Вашингтон који игра на позицији организатора
ФОТО: Из архиве М. Зубовић

Американац Дезмонд Дези Вашингтон има 25 година и стиже из Саудијске Арабије. Раније је играо за колеџе Делавер и Сент Питерс тако да ће имати тежак задатак да замени Џејмса Робинсона који је одиграо одличну сезону и наплатио је одличним уговором са немачким Бајројтом.

С обзиром да у овом моменту, када су у питању плејмејкери, можемо да бирамо између рукија и неког играча који игра у егзотичним земљама те жели да дође у Европе, одлучили смо се за Вашингтона. Боравио је у једном тренажном центру и према ономе што смо видели има боље предипозиције од Робинсона који је био одличан прошле сезоне и надам се да ће га успешно заменити – рекао је тренер Игокее Драган Бајић.

Вашингтон је друго појачање актуелног шампиона БиХ после Николе Гајића док су уговоре имали Вук Радивојевић, Роберт Рикић и Дарко Талић, а сарадњу су продужили Ђорђе Милошевић, Данило Шибалић и Стефан Глоговац.

Веома сам задовољан што у овом тренутку имам оволико играча на располагању и што смо задржали највећи део тима из прошле сезоне који ћемо да надоградимо новим именима. Одличан резултат из прошле сезоне, кад смо освојили пето место на табели, обавезује нас да поновимо добре партије мада је наш једини циљ опстанак у АБА лиги јер финансијски не можемо да парирамо осталим тимовима – изјавио је Бајић.

Екипа још није комплетирана и довођење играча зависиће од финансијске ситуације у клубу.

Недостаје нам још неколико играча мада ће неколико момака из јуниорског погона који су постали шампиони БиХ добити прилику да нам се наметну на припремама. Не журимо много јер имамо доста играча и преостаје нам да пажљиво бирамо кога ћемо да ангажујемо – рекао је Бајић.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Teodor
Jel to onaj nas kvazi centarfor Washington Roberto Mariano da Silva zvani Drvo, sto nam ga uvalise Makedonci pre 8 godina. Bese visok 202cm, mozda postao kosarkas.
@Teodor
To se zove lupetalo jer ne čita tekst nego lupa napamet a takvih nažalost ima mnogo.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.