Почетна / Кошарка / АБА лига

Председник чачанског Борца: Играћемо само АБА 2 лигу!

Након саопштења које је јавности доставила Скупштина КЛС, у коме се наводи да ће Борац и Динамик, играти само АБА 2 лигу, огласио се и КСС. У том саопштењу се ултимативно истиче да поменути клубови морају да стартују и такмиче се у КЛС
ФОТО: АБА лига

Потпредседник Борца Предраг Пеца Пантовић са неколико, како каже, чврстих аргумената обара ставове представника националног Савеза.

Уколико би Борац играо у оба такмичења пласман у Суперлигу, која касније следи, обезбеђивао би се на основу пласмана клуба у КЛС. То значи да би Борац у озбиљној конкуренцији морао да буде међу прва четири тима да би обезбедио учешће у Суперлиги и не бисмо могли са младим снагама да изборимо висок пласман. Из тога следи да у ростеру морамо да имамо 16 правих играча, 6 више него да играмо само АБА 2 лигу. То аутоматски подиже трошкове такмичења.

Да ли сте правили калкулацију и математику за учешће у оба такмичења?

Наравно, то би било додатних шест хиљада евра, плус две хиљаде за доприносе. Кад се све то измножи са девет плата, то је додатних 70.000 евра само на додатне играче. Плус, трошкови путовања, смештаја, исхране играча, све изађе и до 100.000 евра. Дефинитивно, нисмо прикупили сав новац ни за учешће у АБА 2 лиги, а тек потом и овај нови поменути износ од 100.000 евра. Све ово не бисмо могли да издржимо и упали бисмо у ново дужничко ропство, а то не желимо клубу. Зато смо молили да играмо само АБА 2 лигу, до Суперлиге Србије, по угледу на наше АБА 1 лигаше.

Да ће Борац играти АБА 2 лигу било је јасно негде у јулу месецу?

На основу пласмана у Суперлиги, Борац и Динамик су препоручени за учешће на Јадрану. Дакле, били су чисто спортски фактори и КЛС је такав допис послала АБА лиги. Јадранци су потом нас питали да ли прихватамо учешће у Другој лиги што смо ми оберучке прихватили јер то је и сан чачанске јавности. Дакле, враћамо се скоро на онај ранг који је Борац некад играо. Ривали су Југопластика, троструки првак Европе, Босна која је прва од југословенских клубова освојила Куп шампиона. Сви клубови из АБА 2 лиге се појачавају за такмичење које предстоји. Потом смо обавестили КСС да ћемо се такмичити на Јадрану и нисмо ни помишљали да ће нас неко са нечим условљавати. Наш Савез признаје АБА лигу и чланови  АБА 1 лиге из Србије Звезда, Партизан, Мега и ФМП не играју домаћу лигу до нивоа Суперлиге. То нам је била довољна логика да мислимо да и ми нећемо играти КЛС. Тако смо и кренули да правимо тим, остало је да ангажујемо још једног играча.

Међутим, КСС је донео другачију одлуку?

КЛС има председништво и Скупштину и та два органа су једино надлежна за такмичење у КЛС. Председништво је Скупштини КЛС лиге дало предлог да се ми такмичимо само у АБА 2 лиги. Борац је на Скупштини објаснио осталим спортским пријатељима да ми њих поштујемо, али да после пређених 11.000 километара не можемо равноправно да се носимо са осталим члановима КЛС. Спречавају нас финансијска и физичка ситуација. Борац је изнео нови предлог да се Суперлига игра у две групе по шест тимова.

Шта чинити уколико реакција КСС остане непромењена?

Борац ће играти АБА 2 лигу јер за учешће на Јадрану није потребна сагласност Савеза. Сад ни теоретски не можемо да играмо КЛС јер су извучени парови, такмичарски бројеви са 12 клубова.

Консеквенце које очекујете?

Надлежност је на Скупштини КЛС и не видим какве реперкусије можемо да очекујемо. Такође, у осталим земљама АБА 1 и АБА 2 лигаши играју и национална такмичења, а ми не можемо да заборавимо да наша четири АБА лигаша не играју КЛС. Право је на нашој страни – закључио је Предраг Пантовић.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

просто решење: чије су паре, тога је и "музика"
уколико су кк "борац" и кк "динамик" у приватном власништву, односно ако се финансирају и егзистирају као клубови захваљујући новцу којег добијају од својих (приватних) власника или донатора (приватних лица), онда је ствар јасна. поменути клубови могу да играју где год желе; другим речима, о томе одлучују њихови власници који и улажу новац у те спортске колективе. с друге стране, ако поменути клубови живе од новца којег у њих улажу држава, друштвена заједница, министарства, друштвени фондови, привреда..., а они и даље пркосе, онда држава и друштво једноставно "ЗАВРНЕ СЛАВИНУ", одбије их од "државне сисе", па онда нека им финансије решавају Лисац, Змаго, Милићевић & "шпортска удруга Сидро".
Lord Ajvar
Apsolutno si u pravu
просто решење: чије су паре, тога је и "музика"
Апсолутно, исти принцип МОРА да важи за све! И Титови близанци (ЈСД "Партизан" и "ЦЗ"), као и сви остали - који се финансирају из државне касе и државних привредних фондова - МОРАЈУ играти НАЦИОНАЛНУ кошаркашку лигу. Као што рекох: - Чије су паре тога је и "музика". И зашто би то било немогуће? Да ли сам у међувремену нешто пропустио? Да није "ЦЗ" постала ПРИВАТНО ВЛАСНИШТВО Н. Човића, а "Партизан" прћија Тодорићева?
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.