Почетна / Кошарка / АБА лига

Вања Маринковић: Промаја у одбрани, сад ће нам бити много теже да дођемо до плеј-офа!

Сада, као и много пута раније, играчи нам остају сами на шуту и погађају све – каже сјајни бек Вања Маринковић
ФОТО: И. Веселинов

Капуљача навучена на очи. Поглед оборен. Изглед лица, не може да се опише. Баш такав је из свлачионице изашао Вања Маринковић.

Пола сата после шокантног пораза од Олимпије. Укупно четвртог Партизановог у АБА лиги, ове сезоне.

Иако је био убедљиво најразигранији, присутан на сваком делу терена, убацио неке веома тешке шутеве, Партизан није могао рачуна на свог шутера у последњем нападу.

Због пете личне грешке, он је тих 19,2 секунди гледао са клупе. И није могао да верује шта се дешава. Како виђена победа бесповратно клизи из руку његовог тима. У неверици је био и када је стао пред новинаре.

Тежак пораз – било је прво што је процедио.

Уз подсећање да следи пауза у сезони, због квалификација за Светско првенство, Маринковић је признао:

Сада је отежан пут ка плеј-офу. Наравно, није ово ништа коначно, има још да се игра. Али, биће доста теже.

Једно је ипак јасно...

Морали смо ово да добијемо, бољи смо од Олимпије, али то нисмо показали. Опет смо имали неких 15 разлике, па смо пали. На крају, као што се игра са Олимпијом ево трећи пут заредом код нас, они су добили на једну лопту.

Прошле сезоне управо је тројка Маринковића у последњој секунди продужетка Партизану донела тријумф против Змајчека у Београду.

Тада смо ми славили, сада они... – слегао је раменима Маринковић.

Шта се десило, није могао да објасни.

У нападу смо мало солирали, а у одбрани... – застао је, па доста одлучније рекао:

Они су остајали сами на шуту. Као што је Звезда била сама и не знам ко је још био сам на шуту против нас. И сви су дали све. Сада посебно Шпан и Оливер. Додуше, на крају су промашили, али су ухватили скок у нападу. Најбитнији. Ми нисмо заградили.

„Небитна“ тројка преко целог терена
Сјајни шутер је креатор можда и најлепшег потеза сезоне, на крају првог полувремена, уз сирену је погодио тројку са линије пенала испод свог коша.
Нисам веровао да ће ући. Било је добро, али на крају небитно – рекао је Маринковић.
Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bojan
Vanja, ti si ove sezone potpuno podbacio. Kada si letos dobio onu ponudu od Baskonije, ti si odlutao....razumem te, zbog novca i svega ostaloga. Andrić i ti, kao da ste zaboravili da igrate košarku, a upravo smo najviše očekivali od vas, uz Veličkovića, koji se bori i izgara na terenu i ako je već u Partizanu na neki način veteran. Malo me čudi da ne možete da spojite dve utakmice i da odigrate dobro. Naravno da je plej of ABA lige daleko i teško, jer imate još dosta teških utakmica, pre svega sa Budućnosti i Cedevitom, gde bodove možete i da sanjate. Zato dečko, pamet u glavu, ako želiš da na leto odeš uneki dobar klub, jer po ovakvim igrama nisi ni za Beopetrol.
Rale
Gavrilovic i Cakarevic su odlicni odbrambeni igraci i treba ih maksimalno koristiti.
Zuk
Potrebno je minimum inteligencije pa da se shvate osnovne stvari.Glavni problem je losa odbrana, konkretno blokiranje prostora za sut za tri poena.Brze kretanje u odbrani a ne da se reaguje kada protivnik vec zavrsava akciju.U skoku pravovremeno reagovanje na sut , predvidjanje putanje lopte i zagradjivanje prostora.Bespotrebno pravljanje faulova a narocito po isteku vremena za napad protivnika.U napadu sto je moguce pre ici na slobodnog igraca kojiodmah sutira a igraci u skoku reaguje odmah po izbacenom sutu.Muta je zalutao u kosarku a narocito u Partizan.Canka na njegovo mesto i sve ce biti u najboljem redu.
xxl
Cekaj,polako,pa pola njih ne moze ni da zapamti sta si sve nabrojao a kamoli da sprovede u delo...nazalost.
Вук-026
Катанац.
Искомплексирани мајмуне
Много те жалим !
ćela
A kao imali ste šanse za plej-of ??? Možda posle šestog kola , ali ova liga se igra 22 kola , pa onda tek ide plej-of .

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.