Почетна / Кошарка / АБА лига

Партизану све јасније после „минус 37” у дуелу са Басконијом

Није лако изгубити 37 разлике, па чак ни у припремном периоду, јасно је да су у овом делу сезоне неке друге ствари много важније од резултата пријатељских утакмица.
ФОТО: КК Басконија

Колико је посрнули европски шампион далеко од екипе која сваке године претендује на европски врх?

Испоставило се веома далеко! Чак 37 поена удаљен. Толико је Басконија у маленом Монзону, градићу недалеко од Љеиде, победила Партизан.

Међутим, сада би било потпуно погрешно да црно-бели због тих 91:54 падају психолошки. Или да одустају од циљева који се у Партизану не постављају, већ се подразумевају...

Иако није лако изгубити 37 разлике, па чак ни у припремном периоду, јасно је да су у овом делу сезоне неке друге ствари много важније од резултата пријатељских утакмица.

Уосталом, Партизан је у припремном периоду свесно тражио много јаче ривале, знао је да тешко може да их победи.

Јер, у дуелима, па и убедљивим поразима са њима, добиће јасну слику. Јаснију него што би биле убедљиве победе против доста слабијих екипа.

Гледајући црно-беле, не само сада против Басконије, где је разлика у квалитету била озбиљна, већ и у претходна два меча која су можда могли и да добију, јасно је да се муче са шутем.

Да су руке у овом делу припрема навикнутије на тегове, него на лопту. Али и да ће у неком тренутку шутери морати да се ослободе.

Види се и добра енергија. Жеља, таленат... Али, недостаје искуство. И због њега су овакве утакмице важне.

Црно-бели су се преселили у Тарагону. Ту ће у суботу и недељу играти против Сарагосе и Тенерифа. Ривалима по мери. Против којих ће моћи мало да се растрче. Покажу да су лекцију научили.

Коментари22
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Nula
A sto se pumpaju ovi minus 37 u prijateljskoj utakmici. Pa fmp je od te Baskonije izgubio u EL 25 razlike od istih.
mali kalezeleznik
ironija da je i vama samo ostao fmp.
Miodrag
Ali nismo mi mladi mutanti, mi smo sampioni Evrope. Ne treba toliko da gubimo!
Прикажи још одговора
misa tumbas
ljudi sta mi ocekujemo ? sve sto valja ode .Pustili smo Dzonsa, Hecera I Gosa tri igraca koji nisu toliko skupi a pravili bi ogromnu razliku na terenu. Novica legenda hvala mu za sve ali ne mozemo od njega da ocekujemo da vuce ovaj tim. Zagorac? da li neko stvarno od njega ocekuje mnogo ?? Moje misljenje je da smo u isto mestu gde I prosle sezone .
dijagnozu smo znali i pre ovoga
Sut je bio problem i prosle sezone, a mladi igraci ne mogu to da iznesu. Ista dijagnoza kao i prosle sezone. Sta tu ima da bude jasnije ili nejasno? Racunam da ce to resavati u klubu dovodjenjem nekog oprobanog sutera, a ne skupljanjem nekih potencijalnih, koji ili hoce da prorade ili nece...
matori
Mnogo tanko ....
Gaterbeiter
Ai ne treniramo u stjepana supanca..
Stevan1
Upravo tako
Прикажи још одговора
N.Smith
Puce dinamikigokeja ko kanta
Gasterbeiter..
Kk crvena zvezda beograd...al bez grba ..jer ga milan beko uzo..ko da je suvenir...
misa tumbas
pa dobro sta predlazes ? sta mislis mozda da izbrisemo proslost I prihvatimo neki prigradski klub kao da smo to mi ? uuuu zaboravio sam pa mi ne mozemo da izbrisemo proslost jer mi imamo mnogo toga iza nas. Daj kazi sta mislis??

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.