Почетна / Кошарка / АБА лига

Партизан први полуфиналиста АБА Супер Купа, блистао Гагић, за финале против Будућности (ВИДЕО)

Партизан се реванширао Морнару за прошлогодишњи неуспех у Супер Купу, те су црно-бели први полуфиналиста такмичења у Лакташима
ФОТО: АБА лига/Ненад Вуруна
Морнар – Партизан 77:91 (18:22, 26:25, 19:20, 14:24)
Спортска хала у Лакташима. Гледалаца: 1.000. Судије: Саша Пукл, Марио Мајкић и Александар Давидов.
МОРНАР: Павићевић, Дреновац 6, Мијовић, Врањеш 11 (6 ас), Морнар 10 (6 ск), Мугоша, Каринтгон 20 (5 ас), Кениг 8, Павић, Луковић 12 (9 ск), Шепард 10, Вујошевић.
ПАРТИЗАН: Пејџ 7 (8 ас), Трифуновић, Аранитовић 2, Маринковић 16, Гегић 5, Пецарски 2, Гавриловић 5, Загорац 9 (6 ск, 6 ас), Лендејл 15, Гагић 23 (6 ск), Николић 7.

 

Партизан је у полуфиналу АБА Супер Купа, где ће у суботу играти бољег из другог дуела четвртфинала у четвртак, Будућност – Игокеа.

Од старта меча екипа Ненада Чанка била је боља, конролисала је игру и резултат, али је Морнар био у игри све до 33. минута.

Тада је пресудила серија од по пет поена Николића, потом и Маринковића, којом је Партизан стигао до прве двоцифрене предности, на шест минута пре краја победник је био решен.

Партизан је нешто боље почео, повео је са 4:0 поенима Лендејла, у завршници прве четвртине задржао је поменуту разлику (22:18).

Још ефикаснији био је други квартал, кад су погодили Загорац и Маринковић Партизан је имао и „плус седам” (30:23). Још један кош капитена Маринковића, овога пута ван линије 6,75 донео је и максималну разлику црно-белима (45:37).

Затражио је на нешто мање од три минута пре краја полувремена Павићевић тајм-аут, уродило је плодом. Кош Луковића, тројка Врањеша, за тили час Морнар је стигао на три поена минуса (45:42).

Кад је два бацања погодио Карингтон Барани су имали само пола коша заостатка (45:44), али је до одласка на одмор погодио Гагић (47:44).

Револверашки обрачун ова два тима настављен је и после одмора. При вођству од 61:59 Партизан је био у контри, али је Морнар изблокирао Гагића, а потом је неспортску личну грешку начинио Алексеј Николић.

Чанак је био бесан и на судије и на своје играчем, те је затражио тајм-аут, после којег је Морнар оба пута добацио само до првог обруча. У наредном нападу Шепард је промашио из тешке позиције.

Казнили су то црно-бели, који су још једном отишли на осам поена вишка, поени врло расположеног Гагића (67:59).

После тајм-аута, баш као и у финишу друге четвртине, Морнар је ухватио прикључак, овога пута поенима Шепарда и Карингтона, пред улазак у последњих десет минута (67:63).

Кениг је погодио невероватну тројку, којом је приближио свој тим на само два поена минуса (68:66), али је сурово узвратио Партизан, двојком, па тројком Николића, потом и поенима у контри Маринковића, те његовом тројком (78:66), на шест минута пре краја.

Црно-бели су наставили да повећавају разлику, те су после далекометног поготка Гавриловића имали и 15 поена вишка (85.70), на три минута и 43 секунде пре краја...

Семафор четвртфинала АБА Супер Купа:
Морнар – Партизан 77:91 (18:22, 26:25, 19:20, 14:24)
Будућност – Игокеа 90:86 (19:21, 20:24, 25:22, 26:19)
Петак:
18,00: Цедевита – Задар
20,30: Црвена звезда – Олимпија
Полуфинале (субота):
18,00: Партизан – Будућност
20,30: Цедевита – Задар/Црвена звезда – Олимпија
Финале (недеља, 21 час)
Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

zero
Ovakvom timu Partizana prijao bi dolazak Bo Mc Kaleba.
ercov
Dobra i obecavajuca predstava crno bele mladosti, mada, za nesto bolje i uspesnije u ABA ligi i Evropi ipak nam nedostaju jos dva kvalitetna pojacanja. Pecarskog forsirati i sto vise raditi sa njim.
Kizo vrati se
Prvo kolo Cedevita-Partizan bar 10 poena za domace, a u prvih 10 kola imacemo u najboljem slucaju bar 4 poraza
Sale z.
Dobri su vam podaci o poenima po igracu. Kad sve saberes Partizan je postigao ukupno 48 poena.
МНОГО ДОБАР ГРОБАР
пА ТИ НЕ ЗНАШ НИ ДА САБИРАШ!!!!!!!!!!!!!!!
miki
prijatelju postoji nešto što se zove digitron....
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.