Почетна / Кошарка / АБА лига

ПАРТИЗАН: Обезбедите регуларност или играјте без нас

Црно-бели су се поводом дешавања у АБА лиги огласили саопштењем у ком траже казне за виновнике инцидената
ФОТО: И. Веселинов

Саопштење Партизана преносимо вам у целини:

„КК Партизан НИС, као најтрофејнији клуб у АБА лиги и као клуб који је убедљиво најгледанији у региону, има дужност да јавности представи проблеме у којима се ова лига и клубови, као њени власници, налазе. Након појаве разних медијских натписа о томе који клуб кога подржава у сукобу насталом на основама некажњених преступа у финалним серијама у сезонама 2017/18 и 2018/19, КК Партизан НИС је обавезан да кошаркашкој јавности у региону представи следеће:

Због инцидената који су након сезоне 2017/18 прошли некажњено, КК Партизан је на Скупштини АБА лиге, пре почетка сезоне 2018/19 јасно тражио да се усвоје механизми који ће спречити да се сличне ствари понаваљају и који ће довести до тога да виновници таквих инцидената буду адекватно кажњени, чиме би сачували интегритет лиге. О овом захтеву, сведоче и записници са Скупштине регионалног такмичења.

Након поновљених инцидената, углед лиге је толико срозан, да клубовима, као њеним власницима,  прети чак и тужба од стране компаније MYD Sports, чиме би се финансирање лиге озбиљно довело у питање а самим тим и њен опстанак

КК Партизан НИС никада неће бити средство за поткусуривање у сукобима зараћених страна, нарочито не у сукобима виновника инцидената који су својим понашањем довели у опасност опстанак саме лиге. Ми ћемо бити клуб који ће конструктивним предлозима упућеним Скупштини АБА лиге и њеним извршним органима, дати свој максималан допринос у очувању такмичења које читавом региону, у овом тренутку, обезбеђује учешће у Евролиги и Еврокупу.

Као одговоран клуб, Партизан НИС позива све клубове који ће на седници Скупштине, 24. маја, одлучивати о даљој судбини регионалног такмичења, да својим гласовима обезбедимо регуларно такмичење, а виновнике поменутих инцидената адекватно, у складу са пропозицијама санкционшемо.

Такође, Партизан НИС од клубова тражи да се полазне основе са све учеснике у регионалном такмичењу поново једнако поставе, јер у овом тренутку то просто није тако.

Уколико менаџмент лиге и  клубови као њени власници, укључујући и Партизан НИС, нису у стању да обезбеде регуларне услове за такмичење и спроведу сопствене прописе, КК Партизан НИС више неће бити део АБА лиге и окренуће се другим лигама и другим решењима.

И овом приликом, КК Партизан НИС напомиње да је штитећи интересе српске кошарке, прве две године од оснивања прве АБА лиге одбијао да у њој учествује, а да је на учешће у лиги практично натеран, након лобирања појединих српских клубова у спрези са клубовима из региона.

Као и тада, Партизан ће интересе српске кошарке ставити изнад интереса појединаца и борити се за добро клубова и такмичења, са циљем да се обезбеде фер услови, а не да се очувају повлашћене позиције до којих су појединци дошли на волшебан начин.

Са жељом и уверењем да ће интереси кошарке и жеља да се ова игра заштити од нежељених дешавања преовладати, КК Партизан НИС упућује спортски поздрав свим клубовима у АБА ј.т.д. лиги и читавој спортској јавности у региону.

Видимо се у Бањалуци, 24. маја.”

Коментари22
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Marko
Ako vec treba nekog kazniti onda Partizan i grobare........
M.V.P.ČAČAK
Partizan treba da istupi iz aba lige i da formira novu jadransku ligu u kojoj će biti Partizan,Cibona,Split,Šibenka,Borac čačak,Sloga Kraljevo,MZT,Rabotnički i još par pravih košarkaških sredina.A ovi privatni klubovi neka se kolju oko love do mile volje(fmp1,fmp2,budućnost,cedevita,mega,igokea...).Pozivam PARTIZAN da vrati košarku tamo gde joj je mesto,
Karlo Veliki
Finala ABA lige prosle i ove godine bila su kriminalna zahvaljujuci Bokanu prosle i Covicu ove godine. Tu nema sta da se oduzima i dodaje, i tu treba traziti resenje. Partizan je u ABA ligi u pasivnom polozaju zbog Covica a ne zbog CZ. KKP i KKCZ moraju zajednicki, rame uz rame, da stite pozicije srpske kosarke, a ne da sada neko trazi jedinstvo. ABA liga je mukotrpno sklepana da bi stigla do ovoga danas, ali je i srpska kosarka zbog toga pala na ovo danas. Nova obnovca srpske kosarke moguca je uz iskrene, CZ i Partizan, ali bez Covicevih i Raznjatovicevih klubova. Ili zakon prava ili nista. Hibridno moze, ali samo za ligu Predgradja.
M,V,P,ČAČAK
Slažem se,doslovce.
Karlo Veliki @ cela
Ako se dobro secam KKP je poslednje 3 titule ABA lige osvojio na fajnal foru u Zagrebu i Ljubljani, a poslednju u Beogradu kada je Bogdanovic blistao. Moram da ponovim, treca ovogodisnja utakmica KKCZ-KKP nije bila regularna, jer je u njoj Covic isprobao ono sto je sproveo u finalnim utakmicama. Da ne bude da sam subjektivan, CZ je u ovom trenutku bolja od Partrizana a rezultat trece utakmice posledica je mafijaskih aktivnosti i to je razlog razlike u rezultatu. Inace, mucno je citati tvoje komentare. Probaj sa cinjenicama a ne primitivizmom.
Прикажи још одговора
M.V.P.ČAČAK
Partizan da krene od nule,da istupi iz aba-ujdurma lige,pa neka igraju hrvati milovci i fmp-ovci.Nek se zagrle i zapevaju,bratski.Hoću da gledam moj Prtizan protiv moga Borca u mom(ili kako se već kaže)Čačku.Vreme je.A to što nas Ostoja politički drži u stanju hibernacije,neka mu služi na čast.Ja nisam budala,vidim šta se dešava,on je postavljen od strane čovića i ove vlasti da nas laže i maže.Ali znate kako se kaže-možeš kako hoćeš ali ne možeš dokad hoćeš,ili,ničija nije gorela do zore.
Marko
Partizan skola komunizma najbolja im mana zavadi pa vladaj....
M.V.P.ČAČAK
BORAC volim svim srcem,za PARTIZAN navijam.
Прикажи још одговора
gropn II
Partizan BIO i OSTAO POJAM za korektnost i sportsko nadmetanje !
gropn II
Majka Tereya za Covica !
Svrca
Da li si ozbiljan?
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.