Почетна / Кошарка / АБА лига

Сагадин о фузији Олимпије и Цедевите: Чим се нешто вештачки ствара, то никад не доноси резултат

Цедевита је до сада показала да не зна да направи супер европски програм, иако је имала новац - тврди Сагадин
ФОТО: Архива Журнала

Змаго Сагадин (67) једини тренер са којим је Олимпија у последњих двадесетак година имала успехе, поводом фузије Љубљанчана и Цедевите дао је интервју за Спортске новости.

- Начуо сам о том пројекту од директора Олимпије Романа Лисца, али могу одмах да вам кажем да ми се то не свиђа. Чим се нешто вештачки ствара, то никад не доноси резултат.

На молбу да подробније образложи став, стручњак који је пре 15 година водио Црвену звезду је оштро рекао:

- Искрено, Цедевита је до сада показала да не зна да направи супер европски програм, иако је имала новац, организацију и све што треба. Али, очигледно немају знање да направе већи искорак према Евролиги. А ни ова Олимпија, којој сам својевремено донео европски програм није много боља, ни код њих нема превише знања. Није то математика да минус и минус дају плус, ово је кошарка и ту је минус – увек минус. Дакле, моје мишљење је да ни на једној страни нема знања за европски пројекат.

На констатацију да му је вероватно тешко да гледа „чедо”, које је само сенка оне некадашње велике Олимпије, рекао је да је било контаката за повратак, али да није дошло до договора, јер му се нису свиделе неке ствари. Признаје ипак да би пензионерске дане прекратио саветничком улогом, како би људима објаснио како и шта треба да се направи.

- Знате, нама у Словенији и вама у Хрватској, као и целом региону недостаје продукција. Нико системски не гура младе играче и то је катастрофа над катастрофама. Странци у клубовима, ветерани, па где је ту будућност? И онда се боре за државно првенство. Кога то занима, мене првог не. Тек кад се супротставиш европским клубовима, постаје занимљиво. А ту нико није близу Евролиге. Наш регионални представник у Евролиги, Будућност, био је смешан, боље да и нису били, од срамоте. Али није то претешко, него нема памети и знања, нема тренера. И не видим у скорој будућности да ће бити бољи. Осим мене и Вујошевића, нема тренера који је сваке године избацивао на тржиште младе, квалитетне играче и успут држао прикључак са Европом. Ја их не видим, на жалост – закључио је Сагадин.

Коментари24
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Biki
Partizan Igokea
Laktasi 2009
Tako je zmago,najbolji primer tvojih reci se oslikava na propalom klubu iz laktasa fuzionisanom od strane dodika zvanom dinamicni igokejik,koji na sve lici samo ne na ozbiljni kosarkaski klub i koji nikad nista nece osvojiti dok je sveta i veka! Zmago je u pravu potpuno.
Nolan Smith
U pravu je zmago, evo pravi primer za to je frankestajn osnovan u laktasima 2008 zvani igokejadinamik koji nikad ABA ni domacu titulu osvojiti nece bez obzira sto im predsednikov bata gura desetine miliona evra po sezoni pa mogu da se bahate i menjaju po 85 stranaca za 5-6 meseci,i sta onda bude,dodje lepo dr.Cova i obrise pod sa njima!
Los penzos 47
A u sweet Alabamy je glavno pitanje i za Trampa:"A kako bi se projekat fuzije Mega-Partizan zvao?".
Zikica
Imaju i oni pravo da se zovu kako im je volja... za sve neinformisane nakon bankrota iz 1998 i kasnijeg uspesnog oporavka (sto se ne moze reci za sponzore KKP poput KoSIMOD, ICN, itd) a onda je Aug 18, 2007 godine na ovim prostorima je odjeknula bomba o kojoj se neinformisani mogu inforimisati u clanku jednog drugog dnevnog lista pod naslovom "Partizan i Igokea jedan klub"... clanak je i dalje dostupan i svi ga mogu procitati... inace to je avangardni potez avangardnog tima koji je na taj nacin uspeo da se takmici u tri takmicenja simultano u dva je bilo domace prvenstvo dakle u KSSCG kao kkp, u KSBiH kao KK Igokea dok je u ABA ligi nastupao kao dva tima kkp i KK Igokea... zaista neverovatno ostvarenje u svetu sporta...
ACM
Kad bi se oni ikad fuzionisali... Ali ja znam kako bi se zvala fuzija Mege i Zvezde (bar da se ona desila pre 4-5 godina) !
Sweet Home Alabama
Le contraire,le contraire! Upravo suprotno,g. Sagadin. Vi kao da ste zaboravili da ste pre petnaestak god. bili coach jednom klubu,cije ime danas nosi jedan privatni fabricki klub,vlasnika u najmanju ruku nejasne,da ne upotrebim tezi izraz politicke proslosti. Vidite,ta vestacka tvorevina je za osam godina postojanja osvojila vise od desetak trofeja,zabelezivsi i pet plasmana u Euroleague,doduse potpomognuta svom mogucom i nemogucom medijskom,poltickom i drzavno-finansijskom podrskom,zvanicno sa jednim generalnim sponzorom,a nezvanicno...samo nebo zna. Ukoliko me secanje dobro sluzi,za vreme vasega mandata taj klub koji ste tada trenirali je osvojio samo jedan domaci Kup. Sagledavajuci ove statisticke cinjenice upravo na Vasem licnom primeru,da li i dalje stojite iza izjave u naslovu ovoga clanka,g. Sagadin?
ACM
Žiko majstore mnogo priče a konkretno ništa. Samo zbog promene grba to kažeš? I Juventus je menjao grb, verovatno je sad to neki drugi klub... Drugo, dal je moguće da veruješ da je neko nakon tri titule za redom bio pred bankrotom ili da je zbog slabih finansija (nisu bile preterane u tom trenutku, ali ni mizerne) morao da menja grb? Možete da kačite Partizanu šta hoćete, ali nijedna situacija u kojoj je bio ne može da bude ni približna vašoj iz 2011.
Zikica
A po grb i PIB ste morali da idete na noge gospodinu Milanu Jankoviću tj. Philip Zepter-u... tako da je ta vasa svakodnevna mantra KKCZ ili FMP u stvati samo ona narodna rugala se kuka krivom drvetu... ili da ti pojednostavim sve ovo sto sto vi pripisujete KKCZ ste vec prosli davne 1998-me... ako ti nije jasno pogledaj grb na dresovima kkp iz te sezone...
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.