Почетна / Кошарка / АБА лига

Марко Симоновић потписао за Цедевита Олимпију

Српски репрезентативац Марко Симоновић потписао је уговор на две сезоне са новофоримираним клубом Цедевита Олимпија
ФОТО: ЕПА/Коца Сулејмановић

Симоновић је претходне две сезоне играо за Зенит из Санкт Петербурга. Прошле сезоне је у 15 утакмица у Еврокупу у просеку постизао шест поена, уз 2,6 скока по мечу.

Осећам се сјајно, пошто добро познајем Љубљану, овде сам играо много пута. Ово је огроман пројекат са великим амбицијама. Наше амбиције се поклапају и срећан сам због тога. О сарадњи сам разговарао са спортским директором Санијем Бечировићем и постигли смо договор на обострано задовољство – рекао је Симоновић за сајт клуба.

Наступао је још за Лавове 063, Ергоном, Остенде, Хемофарм, Будућност, Албу и Ортез.

Он је два пута био шампион АБА лиге са Црвеном звездом за коју је играо у два наврата, између 2012. и 2014. и 2015. и 2017. године, као и две титуле у Суперлиги Србије и три Купа. Док је играо за Будућност, освојио је три шампионске титуле и три Купа.

Са репрезентацијом Србје био је вицешампион света 2014. године и освајач сребрне олимпијске медаље у Рио де Жанеиру 2016.

Појачали смо екипу веома искусним играчем. Осим играчких квалитета, он ће имати велики утицај и као играч који може да помогне саиграчима. Тражили смо баш такав тип играча и срећан сам што смо успели да договоримо сарадњу. Има богату и успешну каријеру и верујем да ће нам помоћи да остваримо жељене резултате – рекао је тренер Цедевита Олимпије Славен Римац.

Спортски директор Сани Бечировић изразио је задовољство што је искусан играч појачао тим и навео да о његовом квалитету довољно говори то што се са репрезентацијом Србије налази на припремама уочи Светског првенства у Кини.

Нови клуб са седиштем у Љубљани до сада је довео Еда Мурића, Сашу Загорца, Мирка Мулалића и Мартина Крампеља.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

алекса
Симоне само опуштено. Ми Зведаши памтимо све што си пружио Звезди. И нема љутње. Свако добро, масјторе.
Elwood Blues
Pamte ga i Grobari po onom podvigu u finalu play-offa pre pet godina. Pruzio covek Zvezdi pehar koji nije osvojila,pa ga naposletku jos i unistio. I bogami-ima ljutnje.
limeni delija cokijevac
smesi im se pehar,ovako ili onako
Željko Pavlović
MOŽE!
Elwood Blues
Znaju ljudi kako se uzima pehar.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.