Почетна / Кошарка / АБА лига

Бирчевић: Да вратимо Партизан у Евролигу

Стефан Бирчевић, репрезентативац Србије, после две године, поново у црно-белом дресу
ФОТО: В. Марковић

Одлазак репрезентације Србије у Кину. Међу првима је у Краун плазу дошао Стефан Бирчевић. Сјајна прилика да – мимо било какве гужве и вишка радозналих ушију – проверимо информацију чију потврду данима чекамо.

Наравно, наивно би било очекивати да ће он потврдити, јер како је и сам рекао:

- Не причам ништа док не потпишем папир.

Али осмех на лицу и начин како је изгледао док је то изговарао, па чак и то што питање није чуо до краја, говорили су довољно. И више него!

Пар дана касније, „папир“ је потписан. Бирчевић се вратио у клуб, у коме је играо у сезони 2016/17. И – имао је шта да каже.

Опет насмејан и задовољан.

- Срећан сам што сам поново кући и што ћу опет играти пред најбољом публиком – била је прва реакција Бирчевића, право из Шенјанга, где се тренутно налази са репрезентацијом Србије.

После утакмице против Италије, а негде пред повечерје, сјајни крилни центар додао је и...

- Имамо сјајан тим и доброг тренера који ће све то уклопити.

За планове и амбиције од нове сезоне, није било потребно ни питати. Недвосмислено је поручио:

- Хоћемо да вратимо Партизан у Евролигу!

У свом првом мандату, Бирчевић је са Партизаном играо полуфинале АБА лиге и финале Купа Радивоја Кораћа. То је она „чувена“ сезона, коју је преломило тровање храном играча и тренера Партизана, током Купа Радивоја Кораћа у Нишу.

Те сезоне, Партизан је играо и ФИБА Лигу шампиона, чији је исход, такође, креирао тај проблем из Ниша.

По одласку из Партизана, Бирчевић је играо у Турској, за Истанбул и Бантив, да би прошлу сезону провео у Бону. Како нам је рекао, у Немачкој није имао много разлога да буде незадовољан, али нити превише разлога због којих би на крају сезоне уопште и размишљао о останку тамо.

Сада ћемо га – најмање једну сезону, са могућношћу продужетка сарадње на још једну – поново гледати у дресу Партизана.

Коментари14
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Perra
Ma vratićemo ga ali za Zagreb,nazad kuċi..
Mile
Ti ćeš da ga vratiš. Koje godine
straja
Znaci ABA liga se igra samo za od drugog mesta nadole!!....mada nikad se ne zna...ali Birca ,pa NBA-igraci,i sto je najvaznije iskusni(barem po godinama) i kvalitetni(barem po novinama)...mozda i "zakazu"!!!!
straja
Sapienti sat!!!
Mosquito @ Elwood Blues
Ma pusti "straju". Udarilo ga sunce.
Прикажи још одговора
Darko
Alde bre kakva evroliga kakve gluposti cim su tebe zvali od evrolige nema nista
Karlo Veliki
Nekako tesko mogu da prihvatim ovaj novi kupljeni Partizan. KKP je uvek bio mesto mladosti i poleta, velikog rada, neocekivanih obrta i uzleta mladih u duelu sa mocnima. To je bio klub hrabrih momaka da izadju na megdan bilo kome a mi da ih pratimo iz dana u dan, nedelje u nedelju, godine u godinu. Ovo mi polako lici na VK CZ od pre nekoliko godina kada im je Vucic kupio repezentaciju Srbije, ili KK CZ od preprosle, prosle a posebno ove godine. Kada licimo na njih ne licimo na nas. Mozda gresim, ali kao da mi nismo vise mi.
Mosquito @ nemam pojma
A zasto nemas pojma?
Karlo Veliki @ nemam pojma
Malo nizak udarac, ali ne smeta. Ne znam koliko kostaju 7 stranaca u KKP, ali za isti novac mozda je bilo moguce dovesti kombo 1, 3 i 5 koji prave razliku i za koji su Odzo i sl. tanki, uz 2 domaca igraca poput Milosavljevica i Lucica. Ostalo, perspektivni iz starog sastava i supertalenti. Tanaskovic (18) je jedan od njih. Sto se tice tima iz Zemuna vec sam ga kritikovao jer ga sada vodi Jakovljevic. Onaj sto je bio izvrsilac Coviceve otimacine Petra Rakicevica I Jovana Novaka. Navijacu za ovaj novi KKP ali sam siguran da bi Vujosevic sa istim parama napravio "partizanskiji tim". Niko na SZ nije toliko napadao Vujosevica poput mene, a napadao sam ga ne kao trenera, vec coveka koji politicki steti Partizanu, kao predsednik JSDP. Novi KKP ne moze da raste jer su tu zreli igraci koje treba posloziti u tim, sem ukoliko sada ne dovedu 3-4 supertalenta koji bi se uglavili u roster od 16-18 igraca.
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.