Почетна / Кошарка / АБА лига

Лоренцо Браун пред долазак Фенера: Исти је рецепт као за Приморску

Радим јако сваког дана, а екипа ме константно гура напред, истиче плеј црвено-белих Лоренцо Браун
ФОТО: КК Црвена звезда

Некад је довољан само један меч, па да веома емотивна јавност у Србији, етикетира играча, његов квалитет доведе у питање или чак га отпише.

Да не говоримо о обичају да се преко ноћи иде из крајности у крајност. Мало ко од играча, а поготово странаца, успео је да избегне такву судбину.

Лоренцо Браун није био један од њих. Па је тако за само три меча прешао пут од критике до одушевљења. Иако је реално гледано сувише рано за било какве закључке.

Она што је сигурно, Брауну је пријало одлично издање које га је са 30 индексних поена довело на прво место листе најкориснијих играча кола. Али, кад је изашао из свлачионице, прво је истакао учинак екипе и додао:

Играли смо чврсто, као тим. Надам се да то можемо да продужимо кроз целу сезону, а онда можемо да очекујемо одличну годину.

Ипак, његов учинак који је више пута награђен аплаузима, поготово када је после само осам и по минута, на отварању меча, нанизао 11 поена, без промашаја и показао велику жељу, био је незаобилазна тема. На констатацију да је играо сјајан меч, кратко је рекао:

Хвала на комплиментима. Ценим то. Радим јако сваког дана, а екипа ме константно гура напред. На крају, све се своди на то.

Ако је Црвена звезда на Супер купу потценила Приморску, то се у овога пута није догодило. И Браун је сагласан да се лекција из Загреба одразила на додатну мобилизацију екипе.

Пораз у четвртфиналу је сигурно извукао више од нас. Али, циљ је да увек играмо са великом енергијом, без обзира на име противника. Желимо да се боримо и дамо максимум, не обраћајући пажњу ко је на другој страни.

Нови велики тест, Црвена звезда ће имати већ у четвртак вече (19) када у Београд стиже Фенербахче, екипа која напада трон Евролиге, са нашим Жељком Обрадовићем на челу струке и Владимиром Штимцем на паркету.

После дужег времена црвено-бели се враћају на паркет Арене, док ће искусни плеј, имати ватрено крштење пред хуком Делија. Хуком о коме је толико тога чуо.

Исти је рецепт као за Приморску. Бићемо фокусирани на одбрану, а напад ће доћи сам по себи. Желимо да играмо јако као тим, као на сваком мечу – истакао је Лоренцо Браун.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.