Почетна / Кошарка / АБА лига

Шакота: Недостаје енергија! Јовановић: Морају да буду поносни

Кошаркаши Црвене звезде победили су вечерас на свом терену после продужетка ФМП са 95:89 (21:23, 17:18, 17:19, 22:17, 18:12), у утакмици 10. кола АБА лиге
ФОТО: В. Марковић

Драган Шакота, тренер Црвене звезде, поред победе није имао пуно разлога за задовољство:

- ФМП је заиста добра тим и заслужено се налази тамо где се налази, а то је до ове утакмице испред нас на табели. Они су пријатније изненађење у досадашњем току шампионата. Нисмо очекивали лаку утакмицу, мало нас је и пореметила повреда Човића. Морао сам да ризикујем. Недостаје и та енергија. Када се игра Европа имамо три дана, а за АБА два дана за припрему. Ту нам фали мало више свежине. Имамо разлога да искористимо овај меч за критику. За нас је било најважније да добијемо. Кажем, нисам очекивао лак меч, али нисам очекивао ни да јуримо резултат. Мислио сам да ћемо то мало свесније и одговорније да изнесемо.

Владимир Јовановић, шеф струке ФМП-а, честитао је ривалу на победи и додао:

- Ипак, пре свега желим честитам мојим момцима на игри и труду, као и на томе што се нису предали и уплашили. План је био да дођемо у ситуацију да победио, што смо успели. А, то није нимало лако против евролигаша, на његовом терену. Одлучили су детаљи, али и ми смо заслужили да победимо. Криво ми је због њих, борили су, веровали су и знам да им је тешко због пораза. Окрећемо се наредном противнику. Пробаћемо да играмо добро. Без обзира на резултат, рекао сам играчима да морају да буду поносни на оно што су урадили. Били смо тим. То нам је важно.

Млади стручњак није желео да коментарише гласине да ће бити део струке државног тима Србије. На ту тему је само рекао да је част за сваки клуб и за сваког тренера да буде део стручног штаба било које репрезентације. 

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

gropn III
i mladjanom treneru primo vero FMPa Jovanovicu nedostajalo energije! protiv Partizana je imao demonstraciju sile, volje i energije! bacanje sablonera, psovke, vika, gestikulacija (imao i tehnicku) ... sinoc medjutim, snishodljivo, bez protesta, mirnoca kao takva .... a, master of popets na svom uobicajenom mestu, posmatra duel svoja dva celjada
nemam pojma
Komedija del arte!
starac Fočo
Za malo da fmp2 izgubi. Nisu Turčinu i Pecarskom objasnili ko mora da pobedi pa frka na kraju. Ćoki naredio da se odmah uvedu Uskoković i Radanov jer je vrag odneo šalu. Na kraju svi srecni, narocito ovi iz fmp1.
Podsetik
Narocito sam srecan sto morate sami po sebi da...... Znas vec. Kada je UPPR krenuo i dok je trajao vi ste taj dokument koristili da nam objasnite da je pet godina prava Zvezda zamrznuta i da je ovo FMP. Sad kad je to isteklo to je i dalje FMP!?!? Hvala za ovo doktoru Nebojsi Covicu. CILJ I jeste da vas natera da sled dogadjaja pokazuje vase izmisljotine. To je visi cilj ponizavanja.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.