Почетна / Кошарка / АБА лига

Тринкијери: Довољно добро

Кошаркаши Партизана победили су синоћ у Београду Приморску са 81:62, у утакмици 13. кола АБА лиге
ФОТО: КК Партизан

Андреа Тринкијери, тренер Партизана НИС, никада ствари не увија у обланду. Директан је! И сада је био.

О утакмици са Приморском није имао много тога да каже. Али, пре било какве тактичке анализе, желео је да нагласи.

- Честитам Приморској на доброј игри у тешкој ситуацији. Имају сво моје спортско поштовање.

Кад је његов тим у питању...

- Утакмица к`о утакмица. Били смо довољно добри у одбрани, имали смо пар ситуације које нисмо видели, али држали смо предност. Кад би нам концентрација падала, они су се вратили, па би смо ми онда направили добру предност. Идемо даље. Нема ту много шта да се прича.

На питање да на крају године подвуче црту и оцени у каквом је физичком стању његов тим, каква је атмосфера, па и здравствена ситуација, Тринкијери је одговорио уз осмех.

- Све то можете и сами да видите.

Ипак је понудио одговор, али пре њега – дигресија...

- Ово је била последња утакмица у 2019. Свима желим много среће. Навијачима, свима! Без среће се ништа не може у животу.

Вратио се на питање...

- Радимо! Нисмо имали тешке утакмице у последњих месец дана и то нам није помогло да одржимо тензију и концентрацију. Али, екипа добро ради. Кондиција је баш добра. Успели смо да ротимао 10-12 играча на свакој утакмици и тако покушавамо да сачувамо тим од повреда. Атмосфера је ОК. Онако како треба да буде – рекао је Тринкијери, па уместо приче о здравственом стању, само куцнуо у дрво. Три пута. 

ЖАКЕЉ: ДОК СМО ИГРАЛИ КАО ТИМ, БИЛО ЈЕ ДОБРО

Андреј Жакељ, тренер Приморске, није дужио у анализи меча. Његов главни утисак био је...

- У ситуацији у којој смо, играчи су дали свој максимум. Имамо проблема са тренингом јер нас нема довољно. Али, ово су момци коју су екипа и док смо играли као тим, били смо солидни. Добри! Када смо почели да играмо више индивидуално, онда смо мало пали, што Партизан кажњава. То је добар тим, у овом тренутку много бољи од нас. На нама је да наставимо да радимо и напредујемо – рекао је тренер тима из Копра.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.