Почетна / Кошарка / АБА лига

Брајан Ангола: Играти за Партизан за мене је као сан

Волео бих да инспиришем клинце из Колумбије, кад виде да сам ја успео да заиграм у овако великом клубу, да могу и они – каже Партизанов Колумбијац
ФОТО: Јутјуб/Принтскрин

Дошао је у савршеном тренутку. После низа тешких утакмица, освојеног трофеја, великог физичког и емотивног пражњења.

Али, одмор од неколико дана, који је Андреа Тринкијери дао читавом тиму после освајања трофеја на Купу Радивоја Кораћа је завршен.

Црно-бели су се окупили јуче и наставили са радом. Наравно, без репрезентативаца – Новица Величковић, Раде Загорац, Огњен Јарамаз и Урош Трифуновић ће доћи почетком следеће недеље – али са опорављеним Немањом Гордићем и новим лицем на тренинзима.

Тиму се прикључио Брајан Ангола, последње појачање црно-белих, који је уговор потписао током трајања Купа Кораћа. Брзоноги Колумбијац задужио је опрему и обавио први тренинг са тимом.

Добро је расположен, насмејан. Што је увек добар сигнал. У разговору за клупску телевизију, Ангола је објаснио како је дошло до изненадног доласка у Партизан.

Посебно јер је иза њега сасвим солидна сезона у Остендеу, а највише због чињенице да ће овде моћи да игра само АБА лигу, пошто је прелазни рок за Еврокуп завршен.

Тачно је да сам у Остендеу имао добру сезону, али желео сам да пређем на неки виши ниво. Немам проблем са тим што нећу моћи да играм Еврокуп – причао је Ангола.

Није му било потребно много да се уверио у то у какав тим је дошао: 

Партизан има сјајан тим и сјајну хемију. Дошао сам да играм најбоље што могу, да пробам да им помогнем да освоје АБА лигу.

Поновио је...

Желео сам да пређем на виши ниво. Одавно пратим Партизан, још док сам био на колеџу. Двојица мојих бивших саиграча са колеџа и „Џи“ лиге су играла овде, Најџел Вилијамс Гос и Ентони Браун.

Кроз Партизан је прошло много играча из разних крајева света. Али, Ангола ће бити први Колумбијац у црно-белом дресу. Како се осећа поводом тога, упитан је. Каже...

Сјајно је. Бити први Колумбијац у историји овако великог клуба, са тако великом традицјом, стварно је добар осећај. Невероватно је.

Има и разлог више.

Волео бих да инспиришем клинце из Колумбије да се угледају на мене. Да виде, ако сам ја успео, да могу и они да успеју. Да треба да сањају велике снове.

Јер...

Играти за Партизан за мене је као сан. Кад знаш историју овог клуба, стварно је невероватан осећај бити овде.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Е ЈБГ
ОВАЈ ПОСЛЕ ПРВОГ ТРЕНИНГА КАЖЕ ДА ЈЕ УСПЕО..
Arkadije
Koja legenda sa pevanjem navijačkih pesama: č ves.a na na na na. Navikli ga mangupi,on naravno ne zna ni reč srpskog
Željko Pavlović
Bravo. Posle možeš u PAOK, pa u CSKA.
Ranko
Svakom kosarkasu je san da igra za Partizan. Bodiroga je jednom rekao da mu je jedina mrlja u karijeri sto nije igrao za nas jer je mlad otisao preko. Bosa Tanjevic ga je odveo u Italiju. Igraj, razbijaj i sanjaj!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.