Почетна / Кошарка / АБА лига

Тринкијери: И нама су све утакмице до краја једнако важне као и Крки (ВИДЕО)

Партизан је први на табели регионалног такмичења са 15 победа и четири пораза, док је Крка десета са скором 6/13
ФОТО: КК Партизан

Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери рекао је данас да су и његовој екипи, баш као и Крки, све утакмице до краја регуларног дела такмичења у АБА лиги важне и додао да црно-бели у Новом Месту морају да прикажу добру, чврсту и паметну игру.

- Враћамо се у такмичарски ритам након паузе због ФИБА прозора. Та прва утакмица је увек незгодна, нарочито јер играмо у гостима, у специфичној атмосфери, хали у којој је домаћа екипа ове сезоне савладала и Будућност и Црвену звезду - рекао је Тринкијери за клупски сајт.

Након двонедељне паузе, наставља се такмичење у АБА. У петак ујутру, експедиција Партизана кренула је пут Новог Места, где ће у суботу играти против домаће Крке.

- Екипа Крке до краја сезоне игра три мини финала и сигурно ће дати све од себе за још једну велику победу. С друге стране, наше је да се припремимо и прикажемо добру, чврсту и паметну игру. И нама су све утакмице до краја једнако важне као и њима - истакао је Тринкијери.

Партизан је први на табели регионалног такмичења са 15 победа и четири пораза, док је Крка десета са скором 6/13.

- Крка је на свом терену добила и Будућност и Звезду, што говори да у меч морамо ући максимално озбиљно, као што смо то чинили и до сада у АБА лиги и у Еврокупу. Мислим да ипак све зависи од нас и да морамо показати наше најбоље издање. У том случају, верујем да ћемо се из Новог Места вратити срећни - рекао је крилни центар Партизана Стефан Бирчевић.

Утакмица у дворани "Леон Штукељ" игра се од 18.00.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

nemam pojma
Pobeda protiv Krke je važna da se sačuva prvo mesto i domaćinstvo u doigravanju ABA lige, a već u sredu sledi ključna utakmica u Evrokupu protiv Trenta, gde bi uz pobedu osigurali domaćinstvo do kraja, pa dokle stignemo. Opravdano bi mogli da očekujemo uz našu publiku i punu halu veliki uspeh i plasman u Evroligu. A osvojili bi još jedan evropski trofej, onaj koji nam nedostaje u riznici. Malo li je. Samo da se psihički izdrži, da nas posluži zdravlje i sreća, ovo može biti fantastična sezona kakvoj se nismo nadali na početku sezone. Sada, nada je realnost, držimo palčeve. U svakom slučaju, to je Partizan kakav poznajemo, tim koji u svakom takmičenju ide na trofej. Još od vremena Kićanovića i Dalipagića je tako, ima tome već 47 godina, kako su dva velemajstora i proglašena najbolja evropska i svetska košarkaša (bez NBA), došla i uz druge pravila veliki klub.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.