Почетна / Кошарка / АБА лига

Берон: Више није до лига, већ до прописа држава

Бек Црвене звезде се јавио са Флориде и поручио да не верује да ће се стећи услови да се такмичења наставе
ФОТО: М. Рашић

Када се су докопали Београда, после прекида сезоне, који их је за-текао у Мадриду, црвено-бели су убрзо прекинули све активности и дали зелено светло играчима да оду својим кућама.

Били Берон је управо то урадио и у договору са породицом кренуо је пут Америке где је сада. За привремено пребивалиште узео је Флори-ду, одакле је са ТВ Арену спорт, говорио о свим актуелним темама. Бек Црвене звезде је прво вратио филм на одлуку да крене за домо-вину.

- Када смо обавили састанак са тимом, рекли су нам да више неће бити тренинга, да се ништа даље неће дешавати и да је то немогуће. Као и да ће затворити границе широм Европе. У тим околностима само смо желели да се вратимо за Америку. На сву срећу успели смо, сле-тели смо дан-два, пре него што су све затворили.

Објашњавајући зашто је баш одабрао Флориду, Берон је рекао:

- Родитељи моје супруге имају овде кућу коју користе зими и сада смо ту. Вирус још увек није дошао до овде, тако да није сувише те-шко. Током лета обично живимо у Њујорку, али то је тренутно најго-ра држава по питању коронавируса. На Флориди има доста људи на улицама, овде је доста старих и тако да је прилично опуштено. Али сви држе ту социјалну дистанцу. Овде није као у осталим државама Америке где делује да је много гора ситуација.

Бек Црвене звезде истакао је да му много недостаје кошарка, а по-том додао:

- Има већ десетак дана како нисам пипнуо лопту и веома ми је тешко због тога. Изгледа да ће тако бити још доста дуго. Трудим се да останем код куће и проведем квалитетно време са породицом. Покуша-вам да останем у форми, да се занимам са другим стварима. Свакога дана трчим пет до десет километара по крају. Овде је веома лепо време. Стварно је доста топло и трудим се да то искористим како бих очувао форму колико год је то могуће. Никада не знаш каква ће ситуација да буде и увек мораш да останеш спреман. Да се понашаш професионално и да без обзира на све пронађеш начин да напредујеш. Тако да то сада радим.

Берон није оптимиста по питању могућности да се сезона заврши на паркету.

- Пред нама је много препрека које морамо да прескочимо како бисмо поново играли. То више није до лига, већ до прописа држава. Као што видите, ситуација у Италији и Шпанији је веома лоша. Као и у осталим местима. Да би тимови попут Милана и шпанских почели да играју не постоји неки временски рок. Сви пратимо вести и не знамо колико ће бити потребно да се убије овај вирус. Идемо од дана до дана, али сада не знамо шта ће се догодити. Веома је тешко. Не знам какве су пројекције добре или лоше. Да ли ће сезона бити по-ништена или ће бити времена да се настави, што мислим да је мање вероватно.

Истичући да је то само његово мишљење, ас црвено-белих је наставио излагање.

- Све то је штета. Почели смо да растемо као тим, чекао нас је ве-ома узбудљив плеј-оф АБА лиге. Али сви тренутно пролазимо кроз ову трагедију. Морамо да нађемо начина да останемо здрави и надамо се да се ово неће одразити на наредну сезону. А ако треба да откажемо сезону, отказаћемо сезону. Тешко је то урадити, али као што сам рекао, битно је да победимо ово – истакао је Берон.

Останите здрави

Били Беорн је поручио људима у Србији да остану здрави и додао:

- Трудим се да пратим шта се дешава, ова социјална дистанца је необична и тешка, али сви морамо то да радимо. Надам се да ће ово некако, чудесно, нестати и да ћемо понови играти. Сви ви у Србији ми недостајете. Надам се да ћу вас видети ускоро.   

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

miša tumbas
Kad neko sa Floride zna više nego mi ovde...a ako je do države onda nema šta da brinete. Oni će vam poništiti ovu sramotu od sezone .
Севера део
Зашто срамота од сезоне?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.