Почетна / Кошарка / АБА лига

Жилавец: Ломе се копља око тога ко ће у Евролигу – Партизан или Звезда

Први оперативац Задра открио да ломе копља око тога да ли ће се поништити сезона или ће Партизан бити првак
ФОТО: АБА лига / Игокеа / Н.Вуруна

Жељко Жилавец, први оперативац Задра, истакао је да у регионалном такмичењу, као и што је био случај са хрватском лигом треба свирати крај ове сезоне и одмах се окренути наредној. 

- У контакту смо с АБА лигом и могу рећи да је било ту различитих мишљења. Наравно сваки клуб има неки свој интерес, али у глобалу мислим да ће доћи до консензуса. Чуо сам се телефонски с колегама у другим клубовима и нема ту неке зле крви. Свако има право на своје мишљење, но на крају се опет пронађе неко заједничко решење. Они сви подржавају Задар што се тиче доњег дела табеле, али проблем представља горњи део. АБА лига може прогласити првака по тренутном стању што би био онда Партизан, или може поништити целу сезону и наравно ту су највише ломе копља, на релацији Партизан - Црвена звезда. Евролига је ту камен спотицања тј. који клуб би онда као представник АБА лиге требао да игра Евролигу. У том случају, коначна одлука ће доста зависити од судбине Евролиге. Зато се чека да се искристализује неко, назовимо га тако, идеално решење – истакао је Жилавец у разговору за Задарски лист.

Коментари26
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

navijač
Proglasiti kraj!Zvezda u fudbalu prvak Partizan u košarku!
Mosquito
Ukoliko se ponisti prvensrvo u ABA ligi u Evroligu bi trebao da ide sampion Srbije u fudbalu iz 1945. godine. Ove godine im titula priznata i red je da je naplate. Sta, ne mogu fudbal i kosarka? Mislis, ovo je Srbija a u njoj funkcionise muljaros N1, u svetskim razmerama.
Djeneral Draza
Ako se ABA prekine i prizna se trenutna tabela da Partizan bude sampion, onda po istoj analogiji Zadar mora ispasti a predzadnji u baraz. Nema logike da tabela gore vazi, a na dnu ne vazi. Ili sto je kolega predlozio da Partizan bude prvi a zadnja 4 igraju baraz za opstanak. Mislim, po kojim onda kriterijumima ovi dole mogu igrati, a ovi gore ne mogu. Ako se nesto predlaze daj bar onda da je isto za sve.
Karlo Veliki
Ne bi bilo fer da se iz nekih humanitarnih razloga Zadar zadrzi ako bude poslednji na tabeli. Koliko znam iz nizeg ranga u visi bi morao Borac iz Cacka, koji je nadmocan u ABA2. Ako pocnje "samoupravljanje" dogovaranjem sta kome odgovara ABA ligu ugasiti da to drugi ne bi uradili.
@ @Karlo
Moze i KK Pinosava.. A sto ne bi mogla? PS Proveri sopstvenu logiku kroz sukob prava i anarhije.
@karlo
Moze i Zadar da ostane i Borac da udje, 2 utakmice vise sl sezone nije neki problem.
Djeneral Draza
Mozemo mi sad naklapati do sutra sta je bolje i sta je sportski vec prema tome ko za koga navija, ali svi zaboravljamo da je Euroliga privatna firma i ko zna u ovako nenormalnoj situaciji za sta ce se oni odluciti i na koji nacin ce popuniti broj ekipa. Svasta se moze ocekivati, a ne mozes im nista.
Nemanja
apsolutno tacno.Bice onako kako evroliga kaze,kao sto je I UEFA rekla da svako ko sad proglasi prvaka ne moze da ocekuje da ce da igra u evropi sledece sezone.Znaci mi mozmeo ovde da odredimo sta hocemo,da ekipu iz malog mokrog luga proglasimo prvakom ,ali za ove vise stvari drugi se pitaju.Napisao sam u komentaru gore,imamo celo leto,sva takmicenja ce biti odlozeno,dajte da zavrsimo to prvenstvo pa makar i sa nekim knjim fajnl forom.Partizanovac sam,ali ne zelim nikakve titule za zelenim stolom,ukoliko je moguce da se aba liga nastavi.Sto se tice super lige,to mozemo da prekinemo i da kazemo da Srbija ove godine nema prvaka.Sto se tice fudbala ,cisto sumnjam da ce tu moci da nastavi prvenstvo puno je jos ostalo,ali i tu ce zavisit od uefe i zato treba saslusati njihove instrukcije.Ukolik odluce da je presek najbolji,u redu onda nek zvezda bude prvak i sta je tu je.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.