Почетна / Кошарка / АБА лига

Будућност: Плеј-оф или фајнал-фор у јулу

Подгоричани у саопштењу наглашавају да свака другачија одлука не би била у спортском духу и да би фаворизовала неку екипу
ФОТО: АБА лига

Будућност се јуче огласила саопштењем у коме износи предлог за завршницу АБА лиге. У саопштењењу се каже:

„Суочени са изазовном ситуацијом, континуирано комуницирамо са већином клубова који чине АБА лигу. Поштујући чињеницу да спортска јавност очекује став Будућност Волија о питању завршетка овогодишње сезоне, овим путем га износимо након нашег студионозног сагледавања ситуације из више аспеката.

Сматрамо да је од велике важности да четири прворангиране екипе играју завршницу АБА лиге у току седмог месеца (са публиком или без њеног присуства), на начин како је то дефинисано пропозицијама лиге. Подсећамо да пропозиције предвиђају да  се одиграју утамице између првог и четвртог односно другог и трећег на табели. Плеј-оф би био одигран у истом месецу. Остављамо могућност завршетка сезоне и одигравањем фајнал-фора.

Свесни смо да клубови који не спадају у четири првопласирана на табели треба да смање трошкове и распусте екипе, са тим у вези предлажемо да ове године из АБА лиге ни један клуб не буде елиминисан и да претпоследњи не игра бараж. На тај начин би у следећој такмичарској сезони АБА лига уместо 12 бројала 14 клубова. АБА 1 лига би била по аутоматизму допуњена са два клуба из АБА 2 лиге. 

О завршници АБА лиге, плеј-офу или фајнал-фору директно би одлучивали председници прва четворопласирана клуба, у комуникацији са председником АБА лиге Домагојом Чавловићем, директором Дубравком Кметовићем и спортским директором Милијом Војиновићем. Неопходно је да што пре одржимо седницу АБА лиге путем видео позива, како бисмо донели заједнички закључак о овој теми и тиме ставили тачку на разне спекулације о овом битном питању.

Сматрамо да је немогуће завршити овогодишњу сезону АБА лиге на другачији начин. Било која друга одлука и проглашење шампиона без одиграних утакмица, фаворизовало би одређену екипу и у наредној сезони, што није у спортском духу. Имајући у виду ширу слику, тренутно је од мање важности ко ће бити овогодишњи шампион, у односу на чињеницу какав ће то имати утицај на наредне сезоне и то је ситуација коју је неопходно сагледати са више аспеката.

Будућност Воли очекује од председника АБА лиге Домагоја Чавловића да организује скупштину путем видео линка, како бисмо што пре донели одлуку о будућности регионалне кошарке. Надамо се да ће у нашем предлогу препознати спортско и коректно решење и овом приликом свим клубовима, као и верним навијачима желимо добро здравље и победу у овој за све нас пресудној утакмици, борби против нашег заједничког непријатеља.”

Коментари30
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

cILE
Ocigledno je da ovde niko ne moze nista izgubiti osim Partizana koji gubi prednost domaćeg terena i publike, i zato svi navracaju vodu na svoj mlin. Problem je sto je sigurno da su oni prvi to bi bio smak sveta ako ih ne bi proglasili prvacima. Pohlepa i odsustvo morala unistavaju sport.
Karlo Veliki
Partizanu nije potrebna titula za zelenim stolom vec kroz realizaciju vazecih propisa ABA lige. To podrazumeva odigravanje poslednjeg kola (verovatno bez publike) i utvrdjivanje konacne Tabele, da se zna ko ispada a ko dolazi iz ABA2, odnosno koja su 4 tima stekla pravo za zavrsna takmicenja...Nakon toga se odredjuju parovi i termini sa bar 15 dana za pripreme timova.. Kljucno pitanje za ABA ligu je da se sklanjanjem FMP-a iz ABA stekne primarna zakonitost a ne stvaranje primitivnog srpskog corbuljaka u vidu Coviceva dva kluba i mnanipulacije zakonitoscu takmicenja..
Figaro @ zorge
Taj kos je nesto najsladje i najlepse sto su mi kosarkasi Partizana priustili. Dogodilo se tada i pitanje da li ce i kada opet, oni ili neko drugi, to uraditi.
Zvezdas
Ako mislis da je tako, u redu. Pozdrav veliki
Прикажи још одговора
ljubo
nemoze da zadnji i predzadnji ostanu u ligi ,zadnji ispada i tackapredzadnji igra baraz ako vec predlazete utakmice za titulu ona u tom julu moze da se odigra da s evidi ko ispada ovako bi ispasta borac koji bi u konkurenciji zadra sledece sezone tesko sacuvao mesto u aba
Pierre
Mnogo je mogucih scenarija, jedan je po meni vrlo verovatan, a to je kraj ABA lige! Klubovi oko mnogo manje bitnih stvari nisu mogli da se dogovaraju, a kamo li oko toga ko ce biti prvak za "zelenim stolom" ako do toga dodje i ko ce da ide u EL! Plus, ako je verovati Djordiju i najavi da ce ABA da izgubi sigurno mesto u EL.... da se ne ljubimo.....
ACM
S' obzirom ko u ABA vodi glavnu reč i nije šteta da nema predstavnika u Evroligi. A i Đordijeva košarka ionako odavno korača nekom sumanutom putanjom, pa postaje više svejedno dal si tamo ili ne.
zero
Prvo da se odigra poslednje kolo da vidimo pozicije. U tom kolu moguca su neprirodna iznenadjenja zbog kojih bi neki mozda pretrpeli sankcije.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.