Почетна / Кошарка / АБА лига

Звезда озваничила сарадњу и са Џорданом Лојдом

Џордан Лојд (27, 193), друго је појачање Црвене звезде за сезону 2020/21. потврђено је из трофејног клуба
ФОТО: КК Црвена звезда

Сезоне у Немачкој и Шпанији још нису биле завршене, а појавиле су се гласине да су црвено-бели постигли договор са Лендријем Ноком (26, 208) који је уткао себе у шампионски трофеј Албе, као и са Џорданом Лојдом који је носио игру Валенсије.

Немци су први завршили сезону, а одмах затим слика Нока је осванула на сајту Црвене звезде, са све порукама добродошлице и са свим информацијама које прате промоцију појачања.

Шпанци су своју сезону завршили у уторак вече, Басконија је узела круну, а дан касније, црвено-бели су озваничили долазак Лојда који је одушевио навијаче када је Гран Канарији сасуо пет тројки из шест покушаја и био кључ великог преокрета.

Лојд је сезону у Валенсији завршио са просеком од 12 поена и две асистенције на 23 утакмице. Док је за три шутирао са 40 одсто успешности што такође говори у прилог тврдњи да је више бек шутер, него организатор игре.

Али и да се ради о поливалентном играчу који покрива две позиције. Иначе, Лојд је био део шампионске екипе Торонто Репторса која се окитила титулом 2019. године, мада је ту сезону провео на релацији са развојном екипом Репторса.

За НБА шампиона одиграо је свега 12 утакмица уз нешто мање од пет минута у просеку и 2,4 поена по утакмици. Уз то, изабран је у прву петорку Развојне лиге за 2019.

Пре Валенсије, доказани бек је европско искуство имао у Хапоел Елијату, где је био члан друге најбоље петорке израелске лиге, а био је и део Ол-стар утакмице. Најбољу партију у дресу Валенсије Лојд је имао у трећем колу, када је Барселони убацио чак 30 поена.

У дебитантској сезони у Евролиги, Лојд је на 18 мечева имао просек од 11,1 поен и 2,4 асистенције, а шутерску класу показао је са 42,9 одсто за три што је рецимо за скоро три одсто боље од Билија Берона (40,3).

Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Željko Pavlović
Slaviće se titula.
Mile
Nisi ti dosao u zvezdu,nase pravo ime je fmp,nasa jedina legendaCovic nam je rekao da se fmp moze da se zove kako hoce.Dobro. nam dosao u klub kome jedina legenda je Covic,u klub bez imena ,u klub bez istorije I u instant klub.
Гробар
Ма не можемо ми са Звездом. Превазишли су нас.
delija
Bogami bice nam oni opasna konkurencija. Imaju dobre igrace, srcan tim, ne bih se cudio da nam uzmu titulu u Aba ligi.
Rade
Je l' došao za 50 hiljada?
Бари
И ове год.узимамо све! Кидај ЗВЕЗДО кидај ЧОВКЕ!!!
moma52
Šta ste uzeli ove godine ?

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.