Почетна / Кошарка / Еврокуп

Како и када надокнадити пропуштено у Еврокупу?

Да су у Барселони гледали унапред, уместо што су, као да су сами на свету, тврдоглаво одбацивали сваки предлог модификације такмичења, не би сада размишљали да се игра у прозорима чиме би угрозили све репрезентације, па и нашу
ФОТО: Еврокуп

Партизан је већ увелико био у Италији. У свом ритму тренинга, обавезних одмора, састанака... кад је из Венеције стигла (не)очекивана вест. Све се дешавало дан пре утакмице, у уторак око 16 часова.

- После тестирања које је обављено у недељу увече, по повратку из Рима са утакмице домаћег првенства, као и нових тестова, неколико чланова тима је добило позитивне резултате на Ковид 19. У складу са протоколом, док чекамо нове резултате, биће обустављене све тимске активности. Сви позитивни чланови тима су у изолацији, немају симптоме и понашају се у складу са прописаним мерама – објављено је на званичном сајту Венеције.

То је значило да утакмице последњег италијанског шампиона и црно-белих, неће бити. Макар не у овом термину.

То даље значи да ће Партизан другу недељу заредом бити без утакмице у Европи. Што не би морало да буде лоше, да тим их Хумске није потрошио време и новац на организацију путовања, на које ће – у неком тренутку – опет морати да иде.

Истовремено, поставља се питање када ће Еврокуп надокнадити све одложене утакмице. За сада је одиграна само једна, она која је прва и отказана, између Цедевита Олимпије и Бурсе. И то пред нови дуел два тима у Турској. Змајчеки су практично гостовали у мечу чији су домаћини били. Да додамо и да је тим из Љубљане добио тај меч.

Партизан није играо ни прошле седмице против Хувентуда. Што значи да ће морати да надокнађује две утакмице. У сличној, неки чак и тежој, ситуацији су и други клубови. А мало који – уз домаћа првенства – има простора да до краја прве рунде, а то је 16. децембар - надокнађује пропуштено.

У Барселони осим што за потенцијалне термине „меркају” викенде, имају идеју и да отказане мечеве одиграју током ФИБА прозора, између 28. и 30. новембра. Што би било доста скандалозно. Рецимо, у том случају, Игор Кокошков, селектор Србије, не би могао да рачуна на осморицу играча из Еврокупа који су на списку.

То су: Раде Загорац, Немања Дангубић, Урош Трифуновић (Партизан), Марко Јеремић (Морнар), Драган Апић (Будућност), Данило Анђушић (Бург), Никола Радичевић (Прометеј) и Никола Ребић (Монако).

Лако је после битке бити генерал, али можда би једноставније било да су у Барселони гледали више корака унапред и очекивали да је потпуно реално да ће овакве ствари да се догоде. Уместо што су тврдоглаво одбацивали сваки предлог модификације такмичења. Као да су сами на свету.

Можда су могли – као што је уосталом урадила и ФИБА Лига шампиона – да уместо формата четири групе од шест тимова, направе прву рунду од шест група од четири тима. Што би смањило број утакмица, самим тим оставило простор да се играју одложене.

Чак је и НБА лига смањила број мечева у сезони. Једноставно, тако је морало. Осим у Евролиги и Еврокупу!

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.