Почетна / Кошарка / Еврокуп

Партизанов првенац у Еврокупу, Зенит пао у гротлу „Пионира” у финишу меча

Партизан игра меч другог кола Еврокупа против Зенита, у испуњеној дворани „Александар Николић”
ФОТОГРАФИЈЕ: И. Веселинов
Партизан – Зенит 89:82 (21:22, 18:24, 26:19, 24:17)
Дворана: „Александар Николић”. Гледалаца: 6.200. Судије: Мигуел Анхел Перез, Олегс Латишевс и Рено Жеје.
ПАРТИЗАН: Пејџ 7, Си 12, Аранитовић, Маринковић 12, Гегић 1, Величковић, Пецарски 2, Гавриловић, Загорац 16, Лендејл 16, Гагић 12, Николић 11.
ЗЕНИТ: Рејнолдс 16, Мекел 12, Десјатников, Трушкин 5, Воронов 4, Симоновић 4, Панин 2, Утоф 25, Скраб 14, Валијев.

 

Партизан је у првој рунди Еврокупа изгубио на гостовању Тренту, Зенит је на домаћем терену славио против Турк Телекома.

Сада се српски и руски представник састају у оквиру другог кола другог по рангу европског такмичења. Гости су у Београд допутовали у скраћеној ротацији, са само десет играча. Међу њима су и два бивша првотимца Црвене звезде, Марко Симоновић и Гал Мекел.

Ток меча:

3` Већ после одличног продора Мекела гости су имали пет поена вишка (2:7). Лошије су кренули црно-бели, али Гробари и поред тога појачавају ритам на трибинама. Кош Рејнолдса уз фаул домаћих, натерао је Чанка на први тајм-аут (2:9).

5` Сјајна је била реакција домаћих кошаркаша постигли су шест поена за мање од минут, тренер Зенита је сада морао да реагује тајм-аутом (8:10).

6` За тили час уследила је нова серија Зенита, крунисана и тројком Трушкина,те су се гости поново „одлепили” (10:17). На то се тројком надовезао и Скраб (12:20).

10` Пришао је Партизан поново на пола коша минуса (19:20), узвратио је Симоновић, али је после магичне асистенције Гагића погодио Маринковић (21:22).

11` Сјајна тројка Маринковића из ћошка донела је тек другу предност Партизану, после првог коша на мечу (26:24).

13` Тројка Утофа, пре и после тога кошеви Рејнолдса, били су довољно да опет Зенит направи разлику (26:31). Потом је Утоф погодио још једну тројку, сада из ћошка, наравно Чанак је морао да реагује тајм-аутом (26:34).

17` Поенима Лендејла и Пејџа Партизан је преполовио разлику ривала, али је одмах узвратио Симоновић (33:40). Уследила је и неспортска лична Пејџа, да невоља по црно-беле буде већа. Шруб је погодио оба бацања, али је потом Симоновић изгубио лопту (33:42).

20` Успео је Партизан колико-толико да се приближи гостима пред одлазак на одмор, а да није било поена Мекела разлика би била и мања (39:46).

23` Две тројке Лендејла биле су довољне да Гробари поново појачају буку за који децибел, да се Партизан врати у игру, а Карасјов затражи тајм-аут (47:51). Кад је Си погодио оба бацања, црно-бели су били још ближе (49:51).

25` Сјајан је био Партизан у тим тренуцима, пре свега у одбрани. Загорац је погодио једно слободно бацање, али се потом за промашено друго искупио крађом у одбрани и ефектним поенима за вођство свог тима после дуго времена (52:51).

26` Две тројке у низу Загорца, Партизан је на четири минута пре краја трећег квартала био на максималних „плус шест” (61:55).

29` Тројка Шруба, те кош Мекела вратили су Зенит (63:60), а са два убачена бацања Утофа гости су били на само пола коша заостатка (63:62).

30` Гагић је са два бацања прекинуо серију Зенита од седам поена, а до краја треће четвртине Скраб је убацио једно бацање, а потом је Гагић начинио четврти фаул. Утоф је погодио оба бацања за изједначење (65:65).

32` Утоф је наставио да решета иза линије 6,75, Си је узвратио закуцавањем, а потом одличним продором Маринковић (69:68).

34` На тројку Пејџа одмах је одговорио, а ко други него Утоф, који је из петог покушаја погодио и пети пут (72:73).

35` Маестрални Рејнолдс је погодио „два плус један”, али је Николић одмах узвратио тројком, ривали су на тачно четири минута пре краја поново били поравнати (78:78).

37` Тројка Сија, те две глупости Мекела, а затим невероватан кош Гагића уз звук сирене били су довољни за „плус пет” Партизана (83:78).

39` Нови пеони Гагића повећали су разлику црно-бели, а на 74 секунде пре краја центар Партизана зарадио је пети фаул (85:78). Узвратио је Мекел са два убачена бацања (85:80).

40` Воронов је промашио отворену тројку, а затим је исти играч 28 секунди пре краја послао Николића на линију слободних бацања, а плеј Партизана је погодио оба пута (87:80). Победник је тада већ био одлучен.

Семафор другог кола Ц групе Еврокупа:
Партизан – Зенит 89:82 (21:22, 18:24, 26:19, 24:17)
20,30: Асвел – Тренто
Среда:
19,00: Турк телеком – Валенсија
Табела: Зенит и Партизан по 1-1, Валенсија (меч мање) и Тренто (меч мање) по 1-0, Турк телеком (меч мање) и Асвел (меч мање) 0-1.
Коментари32
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Rale
Jedva cekam da otresemo ove laznjake iz predgradja.Cetrnaest vezanih titula i osvajanje evrope prvenstva evrope ne mogu da nam oproste.Ali neka pate ,unistili im smo im detinjstvo,mladost i starost.
Zoric
@Rale Unistili smo mi sami sebi, detinjstvo, mladost, i starost. Jer ta dominacija nije bila stvarna i realna, vec lazna, zato sada ubiramo plodove te lazne dominacije. Nakon nekoliko godina neuspeha, bojim se da je ovo sto se trenutno desava samo zadnji trzaj na samrti. Nadam se da nisam u pravu, ali ona svadja Duleta i Kimija pre neki dan na proslavi rodjendana, i optuzbe za to ko je vise i od koga uzimao novac, je pravi pokazatelj u kakvom se stanju klub nalazi. I, ne znam odakle ti tolika doza samopouzdanja, kada smo prva 2 kola Aba lige dobili jedva, a prvo kolo EK izgubili od onih ne znam ni kako se zovu.
moma52
Bravo momci.Partizan kada je harao,uvek je imao mlad ,borben,talentovan i publikom nošen tim.Nekada se gubi ,a nekada pobeđuje,ali borba i motivacija ne sme da izostane.Ovi što omalovažavaju pobedu Partizana su i naterali Simonovića da se obruka u Kragujevcu i da mu se priređuju ovakve neprijatnosti,lično mislim da je tu naseo na poteze iskompleksiranih budala i sada trpi posledice,koje on kao čovek i sportista,a pre svega,odani reprezentativac,ne zaslužuje.Ekipe kao Zenit imaju 15-17 igrača sličnog kvaliteta u rosteru i svi oni nose dres tog kluba,a pobede i porazi se pišu klubu,a ne igračima koji su igrali. Ulm ili Zenit,a i jedno i drugo teško i jedva.
Vitas
Ma jok ne slavim pobedu, koheziju, fuziju, spregu ljubavi i fanatizma....bravo za pobedu al bez gluposti u opisu. Bilo bi super da su izgubili, vazno navijanje, svasta ljudi pisu....
Che
Bravo momci na borbenosti. Nikolic me igrom podseca na Stefana Jovica.
Милан Којчић
Слави се као да је побеђен Зенит у фудбалу, а не ослабљени Зенит у кошарци. Али знајући спинове, ићи ће прича како је побеђен никад јачи Зенит. Реално, Партизан нема никакву игру, а то што се зове игра се врти око Загорца. Остало је неорганизована трка и фрка, у којој могу да падну ослабљене екипе попут Зенита. Зауставиш им Загорца и зауставио си Партизан. То ће остале екипе из њихове ЕК групе добро искаутирати, и применити. Једва чекам дерби, и сигуран сам да се оваквом Партизану не пише добро. Кад су Џикићеви милионери два пута за 10 дана почишћени са по 20 разлике (оба пута на гостујућим теренима), не пише се онда добро ни овом Партизановом тиму који има једног, за наше услове преплаћеног играча, плус доста скупих а просечних играча.
rasterivanje straha
Dzikicevi milioneri...Izvini, a koliko vrede "limeni milioneri"? Koje lupetanje...Pa, vise vas, bre, ima ovde od partizanovaca. A meni je jasni i zbog cega. Utrtarili ste se neidentiofikovani, utrtarili...
Eustahije Brzic
Ne slavi se pobeda nad Zenitom vec kohezija navijaca i mladog i poletnog tima Partizana. To je nesto sto traje skoro pola veka.
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.