Почетна / Кошарка / Еврокуп

Звезда за останак у животу против првог фаворита Еврокупа (среда, 19 часова)

– Бићу задовољан са победом од један разлике – истакао је Милан Томић, тренер црвено-белих
ФОТО:

Домаћи терен мора да се одбрани! Била је то реченица коју су помињали сви из Црвене звезде кад су причали о мечу против Валенсије, али и о пласману у четвртфинале Еврокупа.

Почев од Милана Томића, преко Добрића, Кешеља, Човића, до Берона и Регланда.

Три кола су остала до краја Топ 16 фазе, много је опција у игри и тешко је рећи шта ће црвено-белима бити потребно за пролазак међу осам најбољих.

Шта ако Лимож добије Уникаху или шта ако Валенсија победу Уникаху у Малаги? То су два питања од којих много тога зависи и који из корена могу да промене калкулацију.

– Не гледам на ову утакмицу као на неку посебну. Само после утакмице можемо да причамо о неким стварима за даље. А што се тиче притиска, Звезда као Звезда. Притиска увек има, није то ништа ново – рекао је Томић.

Одбрана, енергија, концентрација... Три су вероватно кључна фактора за пад Валенсије. Довољно је свега неколико минута да црвено-бели спусте гард и могу да упадну у велике проблеме. Уверили су се у то пре седам дана у дворани Фуенте де Сан Луис. Истакао је то и стратег црвено-белих.

Очекујемо тешку утакмицу, пред нама је велики противник, а ми против великих ривала треба да играмо добро и да контролишемо утакмицу свих 40 минута. У првом мечу је било 52:51 у финишу трећег периода. После промашеног зицера, дозволили смо три контранапада и ту је мање-више Валенсија преломила утакмицу. Од тог тренутка нисмо могли да се вратимо. Пред нашим навијачима, који ће нам доста значити, очекујем да одиграмо борбено и остваримо победу.

Када је био познат састав Звездине групе било је јасно да ће и кош разлика одлучивати о путницима у Топ 8. После три кола заговорници те теорије имају много аргумената да оправдају своје тврдње.

Па се у том духу и потенцира прича о идеалном сценарију у коме би Црвена звезда добила са више од 16 разлике. Али црвено-бели не желе да упадну у ту замку. Истакао је то и Томић:

Бићу задовољан са победом од један разлике. То је једини циљ у овом тренутку.

Семафор Г групе четвртог кола Еврокупа:
19,00: Црвена звезда – Валенсија
20,30: Лимож – Уникаха
Табела: Валенсија 3-0, Уникаха 2-1, Црвена звезда 1-2, Лимож 0-3.
Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Saruman RSCZ
Devastiraj ih Zvezdo ljubavi!
gropn II
ljubavi, devastiran si ...
Superhik
Bude, spremaj UPPR.
Pade monako samo tako
Vamos vamos!
KK CZ. Velikan
Nikakav to nije prvi favorit niti je jeci od Zvezde! Radi se samo o jednom, Valensija ima adekvatan profesionalni pristup utakmicama, a Zvezda nema.Sa onakvim angazmanom CZ nema sansi ni protiv daleko losijih protivnika! U prvom mecu u Valensiji, Zvezda je bez problema imala Valensiju, ali dzaba. Gledao sam Partizan vise puta, kao i sinoc, oni imaju daleko bolji pristup utakmicama od Zvezde, i kada izgube ne moze im se nista zameriti. Srecno, i dohvatite se parketa!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.