Почетна / Кошарка / Еврокуп

Сале Ђорђевић за Журнал: Вечно сам захвалан Партизану

Божићно вече. Тихо у већем делу Београда. Осим у Штарк Арени, где је прво одјекивао звук лопте на Партизановом, потом и Виртусовом тренингу
ФОТО: Архива Журнала

Болоњези предвођени Сашом Ђорђевићем долазак су најавили петнаестак минута пре 20 часова, термин су који минут пробили, јер ионако суштина је да осете кошеве. За Партизан су се припремали код куће, одмах после победе над Трентом.

Ритам је такав да чим се заврши једна, одмах размишљате о следећој утакмици – почео је причу Саша Ђорђевић о мечу.

Овај меч је сигурно најважнији у ТОП 16 фази. Партизан је екипа и клуб који расте, који чак и финансијским моћима показује да жели корак напред ка Евролиги. Свесни смо тога, знамо шта нас чека, да ће бити јако тешка утакмица. Изванредна су екипа, изузетно атлетски спремна, много је играча који са лоптом знају све. Морамо да будемо јако добри.

Кад год је против Партизана играо, није имао попуста, напротив поштовање је исказивао максималним учинком.

На првом гостовању са Барсом у Пиониру га је дочекао транспарент „Немој да нам даш много амиго! Хвала ти, Саша”.

Тад је испоштовао молбу и убацио 22 поена. Годину касније победи Барселоне 110:106, допринео је са 39 поена (7 тројки).

Увек је фантастично кад се човек врати у свој град, кад дође у пред такву величину која нас је учила не само спортским манирима и спортској култури, него и животу. За овај клуб ме везују фантастичне емоције. Од дечака сам израстао у човека и научио да тај човек мора да има и одређене принципе. Учили су нас и научили да је и на нама да враћамо клубовима у којима одрастамо. Увек ћу бити захвалан Партизану, клубу који ми је много дао...

Коментари16
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Луциано
Докле више трпети Загорца у првој четвртини и нула три грешке просто човек има бокаду у глави и тако на свакој утакмици .
smeker
Uvek u nasem srcu,legenda i covek...
Karlo Veliki
Kao Srbin i "grobar" voleo bih da veceras Partizan pobedi Virtus, a junak meca bude mladi Uros Trifunovic.... Nekako sam navikao da uvek poneki zutokljunac iskoci.
Mosquito
Sasa Djordjevic treba da se zahvali KKCZ sto su ga proglasili antitalentom. Da je ostao u CZ propao bi.
Pedja P
A tebe jos mnoooogo boli sto nije igrao za Zvezdu. Takve rane ne zarastaju nego stalno bole.
THE COMSAT ANGELS
Najgori mogući selektor što se znanja tiče.A najbolji što se tiče medalja.Nikad mu neću oprostiti SP u Kini kada smo MORALI biti prvaci svijeta.Bivši potrčko demokratske stranke na izborima i selektor koji je realno izgubio od najgore evropske ekipe a to je Austrija đe su nam sudije dale pobjedu u poslednjem sekundu.Sramota je da je on bio selektor koji je jednu Srbiju sputao da bude prvak.Idi tamo đe ti je mjesto a to je italija.Srećan sam jer nećeš više biti selektor jer je tvoje neznanje unazadilo Srpsku košarku za 3 medalje.Dva puta za EP i sada za SP.Prije par godina nije igrao Bobi a sada si ga totalno sputao isto kao i Jokića.Grubo idi i riljaj picu i špagete neznalice.
Labud
Boze kako si ti uopste sa kamenjara sisao? Jel se kricima sporazumevas sa svojim saplemenicima? I kakve veaze ima njegov politicki angazman?
Todor strasni
Sta reci osim, zelim ti brzo ozdravljenje...
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.