Почетна / Кошарка / Еврокуп

Фешта у Арени, Партизан до ногу потукао Виртус!

Партизан на старту Топ 16 фазе скинуо скалп првом фавориту Еврокупа пред 16.505 гледалаца и најавио велике амбиције у овом такмичењу
ФОТО: И. Веселинов
Партизан – Виртус 99:81 (26:23, 36:19, 22:21, 15:18)
ПАРТИЗАН: Волден 23, Загорац 7, Пејџ 19, Гордић 22, Јарамаз 5, Величковић 10, Бирчевић 1, Рединг 7, Јанковић 2, Томас, Трифуновић, Мозли 3.
ВИРТУС: Гејнс 21, Пајола 5, Балди Роси 3, Марковић 1, Ричи 5, Делија 2, Курнух, Хантер 7, Вимс 9, Николић, Теодосић 14, Гејмбл 14.

 

Партизан је остварио велику, фантастичну победу против Виртуса, на старту Топ 16 фазе Еврокупа. И то против тима који је сматран једним од највећих фаворита за освајање овог такмичења.

Уз тријумф, од огромног значаја је и подaтак да је он остварен великом разликом, на крају су црно-бели стигли до чак „плус 18” – 99:81 А то би могло да скроји табелу у случају затварања потенцијалних „кругова”.

Почео је Партизан са огромном енергијом, ношен фантастичнопм подршком са трибина, убедљиво најбољом ове сезоне, уз четири везана поена Величковића (4:0).

На тренутак је Виртус преокренуо (7:4), водили су Италијани и са 14:12, али је то било последњи пут на овом сусрету да су у предности.

До краја прве четвртине црно-бели су преокренули, највише захваљујући фантастичном шуту за три поена. Погодио је Јарамаз, потом Волден, па Пејџ (26:23).

Рапсодија Партизана уследила је у другој четвртини. Био је то без дилеме најбољи период игре екипе Андрее Тринкијерија ове сезоне.

И поново су се тројке ређале као на траци, а кад је Пејџ везао две разлика је по први пут била двоцифрена (34:23). Нису се домаћи, међутим, на томе зауставили.

Иза линије 6,75 погађали су још Величковић, Гордић, а кад је плеј Партизана везао и три слободна бацања, Партизан је био на невероватних „плус 20” (50:30).

Фуриозно је Виртус почео у трећој четвртини, за тили час је спустио разлику, уз сјајну секвенцу Теодосића (асистенција у његовом стилу и тројка), за „минус 11“ (62:51).

Али, на време је Партизан одговорио, на начин који је био плодоносан у првом полувремену, тројкама Волдена и Загорца (70:53). Недуго потом, после поена Рединга, црно-бели су имали и 21 поен вишка (74:53).

На руку домаћима ишла је и чињеница да је Теодосић у финишу трећег квартала начинио четврти фаул.

И почетак последњег квартала био је у знаку тима из Болоње, који је везао седам поена (84:70). Одговор је био очекиван, уследили су тројка Пејџа, потом и закуцавање Гордића у контри (89:70), за тајм-аут Ђорђевића.

Семафор првог кола Е групе Топ 16 фазе Еврокупа:
Дарушафака – Тренто 73:69 (16:19, 20:11, 18:19, 19:20)
Партизан – Виртус 99:81 (26:23, 36:19, 22:21, 15:18)
Коментари14
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zuk
Navijaci iz predgradja mogli su da uzivaju u igri ali im je pozlilo od muke.
nemam pojma
Rapsodija! Fantastično veče!
sukob interesa
Ne Tole,već Sale!
dr
Namestio i Radonjić u Beogradu pa brže bolje dobio otkaz.
Che
Bravo za Partizan. Dolaskom Mekadua centarske linije ce biti popunjene, a za mesto u timu morace da se bori Bircevic, koji se od pocetka sezone ponavlja losim igrama. Tomas je u padu forme, ali je na pocetku sezone pokazao da moze mnogo. Redinga sut ne sluzi, ali napreduje. Treba dati sansu Trifunovicu. Rad profesora Koprivice vidljiv. Igraci dobili na snazi, cvrstini i izdrzljivosti, sa tendencijom poboljsavanja forme. Vreme je da Pejners ode a medju 14 u rosteru bude neki mladji, radi sazrevanja.
Neko
SVE JE TO NORMALNO

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.