Почетна / Кошарка / Еврокуп

Мекаду: Знате како се каже - срећна жена, срећан живот

Центар Партизана о сличности са Ирвингом, потпуно новој улози у тиму, шта најчешће пита Величковића
ФОТО: КК Партизан/Д. Стјепановић

Не, нисте погрешили. Ни претерали. И нисте једини којима се то учинило. Џејмс Мекаду ликом веома подсећа на Кајрија Ирвинга.

Каже и да му људи често то причају, као и да их разуме.  

- Посебно када ми порасте коса – прецизирао је центар Партизана.

Широки осмех на лицу говорио је да му прија то поређење.

Наравно, поредити играчка умећа и таленат ових „двојника“, не било уреду. Не би било ни фер. Али, иако можда није тако раскошан, и Мекаду и те како има шта да покаже на терену.

Један део видео се и на утакмици против Меге. Што је била једна од бољих партија Мекадуа од како је дошао у Партизан.

Лако се привикао на живот у Београду. У српској престоници ужива, заједно са породицом.

- Овде сам стигао из Истанбула и доста се разликује. Београд је доста мирнији. Што ми одговара јер имам и дете. Мојој супрузи се свиђа. А знате како се каже – срећна жена, срећан живот – узвратио је уз осмех Мекаду.

Додао је и...

- Људи су стварно љубазни. И сви говоре енглески. А, како ја не знам српски, то мој живот чини доста лакшим. Храна је добра, време ће бити све лепше...

Неки су можда очекивали да ће његов долазак променити некакву хијерархију у тиму. Није! И оне нема никакав проблем са тим.

- Прихватио сам своју улогу. Дошао сам из Бешикташа где сам играо много више. Али, ово је сада моја улога и океј сам са тим. Узбуђен сам јер тим добија. Сви су толико несебични, сви желе да се освоје трофеји. И сви смо спремни да играмо 20, 40 или пет минута на сваком мечу. Колико год треба.

И не само то...

- Сјајно је бити део клуба какав је Партизан. Ово је моја друга година у Европи. Прошле сезоне сам играо у Торину, који више не постоји, ову сезону сам почео у Бешикташу, а онда дошао да играм овде. И то је велика част за мене. Захвалан сам на прилици да обучем дрес Партизана.

Следећи противник у Еврокупу УНИКС. Партизан је – према мишљењу многих – у предности због домаћег терена. Ове сезоне црно-бели су само једном изгубили код куће. Из 17 утакмица, у оба такмичења.

- То је огромна предност и добро је што први меч играмо код куће. Чак и ако серија оде у три утакмице, реванш ћемо играти пред нашим навијачима који нам доста помажу, дају нам енергију, пробуде страст – додао је Мекаду.

И не само то...

- Боље је кад спаваш у свом кревету, а не у хотелу. Кад не мораш да путујеш. Све то игра значајну улогу. Зато смо се и борили тако јако.

Једна ствар га посебно фасцинира.

- Било је толико играча који су рођени у Београду, а играли су за овај клуб. То било било као да ја играм за Шарлот, где сам одрастао. Да играш за тим из свог родног града је сјајно. И то је нешто што стварно ценим.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.