Почетна / Кошарка / Евролига

Ништа ново, Звезда у Пиреју наставила низ пораза у Евролиги

Била је ово утакмица у којој се Олимпијакос вратио, колико-толико, у трку за пласман у плеј-оф Евролиге, док се Црвена звезда, са друге стране, враћа нормалном раду и комплетној екипи
ФОТО: КК Олимпијакос
Олмпијакос – Црвена звезда 94:79 (30:19, 23:29, 22:19, 19:12)
Двобрана Мира и пријатељства. Судије: Иерезуело, Замојски, Исгудер.
ОЛИМПИЈАКОС: Херисон 2, Харалабопулос, Ларенцакис 7, Спанулис 4 (7 ас), Слукас 14 (7 ас), Везенков 17, Принтезис 6, Жан-Шарл 8, Џенкинс 4, Куфос 8, Елис 4 (7 ск), Мекисик 20.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Хол 4 (7 ас), Волден 5, Лојд 10 (5 ас), Ускоковић, Давидовац 4, Лазић 8 (5 ск), Раданов, Добрић 11, Симоновић 19 (8-5 тројке), Јагодић-Куриџа 5, Кузмић 7, Ноко 6.

 

Дејан Радоњић добио дуго чекана појачања. Односно, играче на које није могао да рачуна у последње време. У тим су се вратили Лендри Ноко и Ленгстон Хол.

Црвено-бели су и теоретски остали без шансе да се боре за најбољих осам, док је Олимпијакос пре почетка меча са “братским” клубом био на пет победа/пораза удаљен од осмопласираног тима на табели.

Сигурно да у последњих седам утакмица Пирејци имају неку наду, али свакако и играчи у подсвести имају реалност да им се врло вероватно ускоро ближи ненадано дугачак одмор (Олимпијакос не игра домаћу лигу).

То је довело до једног распуцаног, брзог почетка, ритма који је чинио да се бонуси користе тек у финишу четвртине, када је потребно сећи противничке последње нападе.

Такав темпо више је пријао Олимпијакосу који је убацио 30 поена Црвеној звезди која, са друге стране, није довољно агресивно бранила противника. Свакако не онако како то овај тим може да ради и како би то тренер Дејан Радоњић волео.

Испоставиће се да је та деоница донела вишак који је захтевао додатни напор престићи, а када се то догодило, нестала је концентрација.

Како то обично бива са оваквим утакмицама, ситуација се брзо заоштрила у другој четвртини. Радобњић је добио техничку грешку – не баш честа појава – и од тог тренутка Олимпијакос више није био тим који доминира. Да, Пирејци су држали предност, али је драг гост узвраћао истом мером.

Марко Симоновић рафалном паљбом, односно Огњен Добрић продорима и коришћењем слободног простора, гурали су Звезду напред.

Мало по мало, црвено-бели су се приближавали, а пауза у полувремену је учинила да се Костас Слукас мало о’лади, односно да Ленгстон Хол покаже колико је недостајао саиграчима.

Барем као још једно “тело” како сурово описују у НБА, мада је плејмејкер донео и много више.

Почео је друго полувреме са две украдене лопте, а средином трећег периода већ је имао и шест асистенција! Његово присуство покренуло је и друге, четвртом тројком из исто толико покушаја донео је Звезди вођство – 66:65.

Противници су били потпуно равноправни... Али је Олимпијакос некако чак и повећао предност у кварталу у којем није играо ни посебно чврсто – завршио четвртину са два фаула – ни нарочито ефикасно (22 поена).

Звезда је баш у та последња два минута трећег периода пропуштала лепе шансе, док је Саша Везенков своје користио. Олимпијакос је у 31. минуту отишао на максималних 78:67.

Симоновић је погодио и пету тројку за 82:75, више од пет минута пре краја. Онда и шесту, која је ипак вредела два поена, јер је искусни крилни играч нагазио линију. Било је довољно времена за преокрет.

Хол и Ноко, повратници, смањили су на 84:79, непуна три минута пре последњег звука сирене. Барцокас није реаговао – Шекил Мекисик јесте. Кош уз фаул који је, практично, затворио ову утакмицу.

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ljubo
verujem da je fmp pustio bracu da bar oni naprave top 8 kad vec oni ne mogu.
Yyy
Bravo Radonja preporodio si ih
Zivota
Nisu klubovi bratski nego navijaci.
Petar Stojanovic
Najgori Zvezdin tim u zadnjih 5 godina Noko je totalni promasaj
ČOVIĆU LEGENDO
niste tako pričali u septembru. bio napad na Final 4 koliko se sećam ?
"legenda"
Radonja?
Miksa
A ko kaze da je ovo Zvezda,pa zvezda odavno nepostoi.Covic je lepo rekao:Fmp moze da se zove kako hoce.Zvezda ne bruka Srbiju,to je Fmp.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.