Почетна / Кошарка / Евролига

Звезда као у најбољим данима, Макаби размонтиран у Тел Авиву!

Иако лишена помоћи Лазића, Вајта, Цирбеса и Холинса (седео на клупи), Звезда одиграла готово савршен меч против великог ривала
ФОТО: Евролига
Макаби – Црвена звезда 63:75 (10:20, 17:15, 10:19, 26:21)
МАКАБИ: Вилбекин 18, Еванс, Калојаро 9, Вилијамс 6, Тејлор, Рејнолдс 2, Соркин 2, Дибартоломеу 2, Блајзер 3, Нанали 5 (5 ск), Лесор 16, Зив.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Гушић, Лазаревић 6, Волтерс 17 (4 ас), Ускоковић, Давидовац 2, Митровић 12 (11 ск), Калинић 19 (5 ск, 5 ас), Добрић 8, Холинс, Симоновић 6, Ивановић 4, Кузмић 1 (5 ск).

 

Није успела Црвена звезда да начини брејк против Фенербахчеа у Истанбулу, али јесте против Макабија у Тел Авиву! И то партијом која ће се дуго памтити, партијом која је била на граници савршене.

Поред гранитне, сада већ препознатљиве одбране екипе Дејана Радоњића, треба истаћи и рационална решења у нападу, сјајно „читање” игре Макабија и фантастичан и прилично избалансиран учинак свих првотимаца.

Црвена звезда је фантастично почела меч у сјајној атмосфери „Мивтачим арене” у Тел Авиву, после четири поена Калинића, по два Волтерса и Давидовца, Макаби је морао да затражи тајм-аут (8:0).

Водили су црвено-бели и са 10:0, ту разлику задржали су и после четврте украдене лопте и поена Митровића на истеку прве четвртине (20:10).

Две тројке Симоновића на старту фругог квартала, па сјајна контра Ивановића днели су екипи Дејана Радоњића и максималних „плус 15” (28:13).

Тренутак опуштања вратио је Израелце у меч. Уследила је после тајм-аута тројка џокера тренера Сверопулоса, Калојара, исти играч је потом два пута узастопно постизао „два плус један” (28:22).

Многе екипе би пале после оваквог блиц-крига за мање од минут, али не и Црвена звезда. Београђани су сигурност вратили са два бацања Калинића, изнуђених 0,5 секунди пре истека напада (30:22).

Недуго потом, послче закуцавања Лазаревића Звезда је имала и 12 поена вишка (35:23), али је та разлика до одласка на полувреме смањена (35:27).

На старту треће четвртине убедвиљо најбољи појединац у редовима Макабија Вилбекин направио је трећи фаул.Имали су домаћи краткотрајни налет, завршен тројком Наналија (37:32).

Одбила је Звезда тај напад, брзо су поново смирили Израелце, а учинили су то Калинић са два поена после индивидуалне акције, потом и Лука Митровић, са пет везаних поена (44:32). Митровић је до ове фазе утакмице имао већ и десет скокова!

Недуго потом сјајну ролу одиграо је млади Лазаревић, најпре је погодио из немогуће позиције уз звук сирене, па је украо лопту, ана све се тројком надовезао Волтерс (51:37).

Ни тајм-аут није помогао домаћима, Звезда је украла још једну лопту, а потом је Волтерс поново погодио тројку за тада максималних „плус 17” (54:37).

На тсчно шест минута пре краја Добрић је на фантастичну асистенцију Калинића погодио тројку са звуком сирене (61:44). Учинили су то недуго потом и Волтерс и Калинић (67:46), чинило се да се питање победника више неће постављати.

Ипак, максимално су домаћи искористили неспортски фаул Калинића, убацили су два бацања, потом је Вилбекин погодио далекометну тројку, на два и по минута до краја (68:55), а Радоњић је одмах затражио тајм-аут.

Наравно, Звезда је играла потом пуне нападе, рационално је чувала и сачувала разлику за први овосезонски брејк и велику победу против Макабија којој се мало ко надао!

Коментари11
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

moma52
Bravo,svaka čast na izvanredno odigranoj utakmici.Visok ritam svih 40 minuta, bez praznih minuta.Partizanovac sam,ali volim košarku i gledam je pre fudbala.Koliko god se mi navijači peckali,tu ne mislim na ove pubertetlije,ali ovo sinoć zaslužuje iskrene čestitke i ja ih od srca upućujem.
Стари Делија
У унутрашњости немам Спорт клуб. Може лиЗвезда да преко истоименог канала да пусти снимак.Хвала Момо52позз
Стари Делија
Пре утакмице сам био скептик. Очекивао сам, у најбољем случају частан пораз. Драго ми је да сам ,тотално, погрешио. Браво и за играче и за стручни штаб.
Dragan Lo
Besprekorna utakmica predgrađa. Kalinić i Mitrović pravi lideri tima.
Шумадинац
Сад код вас у Лакташе.
Reci nam
Kako je kod vas u zagrebu?
Zvezdo gazi sveeeeeeee.......
Veliki pozdrav iz Tel Aviva za Groopn III, Rio Bravo I ostale koji ce verovatno i veceras naci razlog da su za poraz Makabija krivi Covic, verovatno i niko drugi nego li i predsednik Vucic koji je verovatno naredio sklanjalicu izraelskim kosarkasima. Znam da mi Zvezdasi necemo zaspati dugo do ranih jutarnjih sati od radosti ali ce drugima jutarnje svanuce biti jako dugo zbog nervoze i kompleksa. Ali sta da se radi, to je sport ciji su sastavni delovi pobede i porazi odnosno radovanja i tugovanja.
(G)gropn III vs zgazena
tako,tako,tako zveezdasice moja ! ("Iz Opusa" pozdravlja vas Todorovic Bora)! na svakom pocetku Panteri jaki na kraju " kliski " ! i ove sezone nazovi zvezda najjaca, posle prve pobede spada u grupu Osvajaca ! eto za Partizan novog straha,na kraju docice do kraha ! sastala se dva bivsa ponosa, ne vide dalje od nosa ! uigrana Radonjina ceta bice Partizanova sledeca meta ! Panteri ce na njhov ragbi grubi negde vec polomiti zubi ! sve u stihu, sve u prozi, zvezdasici dati K os pa nek se vozi ! osta moja kletva (zbog koje sam ponosan) NIKAD U F4, NIKAD U TOP8 ! uz veliki smeh vasoj ludoj sreci pozdravlja vas gropn III ! P.S. da vam kazem pravo, verovatno vas slicno pozdravlja i Rio Bravo !
Ponos Izraela na kolenima....
Fantasticno izdanje kosarkasa Crvene Zvwzde na vecerasnjem gostovanju u Tel Avivu koji su svojom granitnom odbranom izvojevali znacajnu pobedu dozvolivsi izraelcima da postignu skromnih 63 kosa na mecu. Pod dirigentskom palicom maestralnog Dejana Radonjica uspeli su da i pored mnogih nedaca vezanih za zdravstveni bilten u vezi povredjenih i igraca pozitivnih na Koronu nadmase sami sebe i timskom igrom ostvare znacajnu pobedu. Veceras je jos jednom po ko zna koji put dosao do izrazaja karakter Zvezdinih kosarkasa koji su ispostovali sve sto je bilo dogovoreno pre mrca. Izdvajati posebno nekog igraca ne bi imalo neki veci znacaj imajuci u vidu da su svi veceras funcionirali besprekorno i svaki jedan od njih bio je vazan shraf u mehanizmu koji melje protivnika i onda kada mnogi ne veruju u snagu ove ekipe i Radonjicu. Ovim nastupom Crvena Zvezda nagovestava i ove godine svoju ozbiljnu kandidaturu za osvajanje ABA lige sto je prioritet kluba pred start u ovom takmicenju godinama unazad.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.