Почетна / Кошарка / Евролига

Преокрет Уникса против Бајерна, ЦСКА славио у руском дуелу (ВИДЕО)

Победе Асвела и Албе, првенац Басконије, Милано бољи од Макабија
ФОТО: euroleague.net

Кошаркаши Уникса победили су вечерас на свом терену минхенски Бајерн са 73:70 (12:19, 14:18, 19:13, 28:20), у утакмици трећег кола Евролиге.

Уникс је уписао прву победу у новој сезони Евролиге, док је немачки тим доживео и трећи пораз.

Најефикаснији у победничком тиму био је Ајзеа Кенан са 21 поеном, Лоренцо Браун је додао 17, а Марио Хезоња 15 поена.

У тиму Бајерна најбољи је био Дарун Хилијард са 17, поена, поен мање убацио је Кори Волден, док су Огњен Јарамаз и Дешон Томас утакмицу завршили са по 11 поена.

Бајерн је до финиша треће четвртине имао двоцифрену предност, водио је и са 16 поена разлике, али је Уникс потом направио велики преокрет и стигао до плус 12 у последњој деоници.

Екипа Андрее Тринкијерија је на два и по минута пре краја, са две везане тројке, преполовила ту предност, али је Уникс успео да се одбрани и стигне до прве победе.

Кошаркаши Уникса ће у наредном колу гостовати Фенербахчеу, док ће Бајерн у госте Зениту.

Кошаркаши ЦСКА победили су вечерас на свом терену у Москви Зенит из Санкт Петербурга са 77:67 (21:14, 15:17, 23:21, 18:15), у утакмици трећег кола Евролиге.

Руски тим предводио је Торнике Шенгелија са 33 поена, осам скокова и две украдене лопте. Вил Клејбурн у победи је учествовао са 16 поена и седам скокова, а Јоханес Војтман и Алексеј Швед са по осам поена.

У екипи Зенита најефикаснији је био Џордан Лојд са 19 поена и четири асистенције. Дмитриј Кулагин и Андреј Зубков додали су по осам поена.

После три кола обе екипе имају по две победе и пораз.

У четвртом колу ЦСКА ће у петак дочекати Црвену звезду, а Зенит ће дан раније бити домаћин Бајерну.

Кошаркаши Асвела победили су вечерас на свом терену Ефес са 75:73 (20:25, 15:24, 18:13, 22:21), у утакмици трећег кола Евролиге и остварили трећу победу у Евролиги.

Победоносни кош постигао је Костас Адетокунбо 12 секунди пре краја. Он је утакмицу завршио са 10 поена. Асвел су предводили Крис Џонс са 16 поена и шест скокова, Вилијам Хауард са 13 и Пол Лакомб са 11 поена.

У турској екипи најефикаснији је био српски кошаркаш Василије Мицић са 24 поена, Шејн Ларкин додао је 15, а Родриг Бобуа 13 поена.

Асвел је први на табели са све три победе, а Ефес је последњи након што је претрпео сва три пораза.

У следећем колу Асвел ће у четвртак играти на свом терену против Макабија, а Ефес ће дан касније играти у Милану.

Кошаркаши Албе победили су на свом терену у Берлину Фенербахче са 84:70 (18:19, 9:16, 30:18, 27:17).

Најефикаснији у немачкој екипи били су Оскар да Силва са 22 и Маодо Ло са 21 поеном.

У турском тиму Нандо Де Коло постигао је 15 поена и имао је осам асистенција, а Ахмет Дувериоглу додао је 12 поена и имао је шест скокова.

После три кола обе екипе имају по победу и два пораза.

Алба ће у четвртом колу у Берлину играти против Басконије, а Фенербахче ће дочекати Уникс.

Кошаркаши Басконије победили су вечерас на свом терену екипу Панатинаикоса са 81:79 (15:17, 25:18, 21:24, 20:20), у утакмици трећег кола Евролиге.
Басконија је уписала прву победу у новој сезони Евролиге, док је грчки тим доживео други пораз.

Најефикаснији у победничком тиму били су Симоне Фонтекио и Рокас Гидраитис са по 16 поена, док је Тадас Седеркескис убацио поен мање. Српски кошаркаш Вања Маринковић утакмицу је завршио са три поена.

У тиму Панатинаикоса бољи од осталих био је Јанис Папапетру са 22 поена, Дерил Мејкон је постигао 13, а Немања Недовић пет поена.

Басконија ће у наредном колу дочекати Албу, док ће Панатинаикос гостовати Реал Мадриду.

Кошаркаши Милана уписали су и трећу победу пошто су вечерас на свом терену били бољи од Макабија из Тел Авива са 83:72 (26:15, 26:15, 11:19, 20:23).

Италијански тим су до победе водили Девон Хол са 17 и Динос Митоглу са 16 поена, док је у пораженом тиму најбољи био Дерик Вилијамс са 19 поена.

Кошаркаши Милана ће у наредном колу дочекати Ефес, а Макаби иде у госте Асвелу.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.