Почетна / Кошарка / Евролига

ПРВЕНАЦ ЗВЕЗДЕ У ТОП 16: Црвено-бели прогутали Албу у гротлу Пионира (ФОТО)

Одличном партијом пред Делијама, црвено-бели уписали прву победу у ТОП 16 фази Евролиге и што је најважније, задржали наде за пласман у прва четири тима Е Групе
ФОТО: М. Рашић

Црвена звезда – Алба 86:69 (22:12, 25:17, 17:18, 22:22)

Дворана: Пионир. Гледалаца: 5907. Судије: Луиђи Ламоника (Италија), Елиас Коромилас (Грчка) и Борис Шулга (Украјина).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Вилијамс 7 (10 ас), Ребић, Дангубић 10, Митровић 6, Лазић 10, Блажич 6, Калинић 9, Марјановић 17 (12 ск), Тејић, Џенкинс 12, Јовић 9, Цирбес 1.

АЛБА: Гифај 3, Кинг 5, Табу, Варгас 6, Банић 8, Рединг 9, Стојановски, Ренфроу 6 (8 ск), Хемондс 11, Меклин 14, Радошевић 7.

Тим Саше Обрадовића се није снашао пред Делијама, које су цео меч фантастично носиле играче до тријумфа. Наравно, било је ту и овација тренеру Албе, иначе бившем играчу Црвене звезде...

Делије током целог меча нису стале са навијањем, а играчи Звезде су им узвратили на најбољи могући начин.

Тренер Албе и некадашњи играч Црвене звезде Саша Обрадовић је немоћно стајао поред аут линије. Неколико пута током утакмице је покушао тајм-аутима да пробуди екипу и покуша бар мало да угрози домаћина, али без успеха.

Обе екипе су тврдо и са доста опреза ушле у утакмицу, те је после скоро два минута игре лопта први пут прошла кроз обруч, а поене је уписао Џамил Меклин.

Већ у следећем нападу Дангубић је погодио тројку за Звезду, да би поново управо та два играча реализовала и наредна два напада својих тимова.

Од тог тренутка црвено-бели су везали седам узастопних поена и већ средином првог периода су имали осетних шест кошева предности.

Алба је успела да се врати у прихватљиви заостатак, али је онда на сцену ступио Стефан Јовић који је уз сјајну одбрану, која код њега никада не изостаје, почео да завршава и акције у нападу.

Резервни плејмејкер Црвене звезде је уписао седам узастопних поена и на одвео свој тим на прву паузу са плус десет 22:12.

И у другој четвртини црвено-бели су наставили тамо где су стали. Још више су стисли у одбрани, а гости су поклекли под притиском и почели су да греше у нападу и губе лопте.

Управо се у таквој кошарци Звезда најбоље сналази. И онда након Вилијамсове тројке из транзиције,  Лазићеве две контре завршене „куцањима“ и нове серије од 11:0 домаћин је дошао до чак 20 поена предности (40:20).

Најкориснији играч прве фазе Евролиге Бобан Марјановић је терорисао високе играче Албе пошто је у првих двадесет минута чак девет пута био на линији за слободна бацања, а и мало му је фалило да већ на полувремену има дабл-дабл учинак.

И Маркус Вилијамс је био разигран и опет је показао како уме да игра. Делио је неке невероватне пасове, али понекад и превише атрактивне и неочекиване чак и за његове саиграче те се на полувреме отишло само са плус 18.

Звезда је и у наставку кренула силовито. Пулени Дејана Радоњића су наставили тамо где су стали.

Ипак после шест минута игре у трећем периоду дошло је до малог пада у игри. Алба је везала осам узастопних поена и са минус 22 стигла на само 14 разлике.

Радоњић је правовремено затражио тајм-аут којим је пресекао озбиљнију кризу његове екипе.

Од тог тренутка све се вратило на старо. Црвено-бели су само повећавали предности која је у једном тренутку досегла и плус 24 (77:53).

Ни у четвртом периоду се ништа није мењало. Звезда је константно одржавала разлику, а до краја меча гости више нису успели да припрете домаћину који је на крају однео заслужен тријумф. На крају црвено-бели су славили резултатом 86:69.

Семафор петог кола:

Е ГРУПА

Макаби – Реал 90:86 (23:31, 23:23, 22:15, 22:17)

Црвена звезда – Алба 86:69 (22:12, 25:17, 17:18, 22:22)

Петак:

Панатинаикос – Галатасарај у 20,45

Барселона – Жалгирис у 20,45

Табела: Реал 4-1, Макаби 4-1, Барселона, Панатинаикос, Галатасарај 2-2, Алба 2-3, Жалгирис 1-3, Звезда 1-4

Коментари23
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Марко
Браво Звездо! Укупан скор ове сезоне за сад 20 - 4, мало ли је. Аба лига ће бити 26 - 0, Еуролига надам се такође солидном учинку. Сваке следеће сезоне Звезда гази снажније и снажније.
1-4
Bravo za vas FMP. Postace vec klub i od vas, kad tad...
Stari delija
Sve čestitke. Skauting odlićan, taktika perfektna. Žalim zbog, lake, povrede "netalentovanog Jovića (bar tako neki strućnjak ga ocenio)" i želim mu što brži oporavak. Pravu formu očekujem za oko 3 nedelje, kad još neki igrači povrate punu formu. U ABA, verovatno, 32/0. Solnok je šansa da vidimo i Čvorovića i Kaplanovića.
skuni
Kliknes na aba liga, tim, cz telekom (covic, fmp), klub stafistika, udjes i imas sta videti TRADICIJA FMP ZELEZNIK, sezona recimo 2006/07. Mogao bi svako da pogleda to i zapita se za koga navija?????? Cime li vas je Covic kupio? Sve je FMP imao, jedino navijace nije imao, ali uspeo je, svaka cast. Ispostavilo se da je jedan covek pametniji od 3,4 miliona ljudi.. Ja bi se zapitao da li sam pametan ili.. jako gl.p :)
pera
takođe vidiš da je posle te 55 titula bila 68 pa 72 i na kraju 98,znači 3 ukupno od kada se ne igra rolan garos i od kada su pravila precizirana.
NinoL
Pa šta ako je FMP? Ti možeš samo da pukneš od muke što nije Partizan. I šta sad?
Прикажи још одговора
Dragan
Svaka cast pobedili ste jos jednog evropskog velikana kapa dole
Mirko
Bravo majstori , sledeci je Zalgiris !!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.