Почетна / Кошарка / Евролига

Бјелица и Богдановић срушили Марковића, a Олимпијакос Дуду, тешка повреда Бертанса

Желимир Обрадовић са Фенербахчеом није имао нарочито тежак задатак у мечу против Уникахе, фењераша у Ф групи
ФОТО: Евролига

Тим српског стручњака савладао је госте из Малаге и тако задржао прво место у групи, поред већ раније обезбеђеног пласмана у наредну рунду.

Додуше, гости су имали одличан почетак у Истанбулу и после пет минута водили са 9:2. Међутим, такав подстицај је очигледно и био потребан Обрадовићевој чети која се преко одличног Гаудлока и Ердена брзо вратила у меч и повела 13:10.

Ипак, Уникаха је успела да одржи свој ритам добре игре и реши први период у своју корист. Било је то све што је Малага и успела да уради на овом мечу.

У другој деоници разиграли су се Рики Хикман и Немања Бјелица који је готово као по обичају још једном дошао до дабл-дабл учинка и гостима из Малаге више није било спаса.

Фенер је на два и по минута пре полувремена дошао и до 34:27, али су гости ипак успели да смање, да би добру игру домаћина тројком са више од пола терена у последњим секундама пред велики одмор крунисао солидни Богдан Богдановић за 39:33.

Одмор у полувремену није успавао Фенербахче. Хикман и Бјелица наставили су са одличном игром, надовезали су се Гаудлок и Богдановић и у 25. минуту Фенербахче је водио 54:39. Предност домаћина је само наставила да расте, а гости из Малаге нису имали апсолутно никакав одговор на такву игру Фенербахчеа, нарочито у одбрани.

Једино је Рајан Тулсон покушавао да се супротстави захукталом домаћину, уз недовољну подршку Кејлеба Грина и Стефана Марковића који је одиграо солидан меч.

Вођство од 18 поена са којим је Фенербахче ушао у последњи период било је сасвим довољно да победник већ тада буде одлучен, па је домаћин одиграо мирно последњих десет минута и остварио заслужен тријумф, док је Уникаха остала прикована за дно табеле.

Олимпијакос је код куће остварио девету победу у оквиру Ф групе, тако да је и математички обезбедио пролаз у наредну рунду, док је тим Ефеса, којег предводи Душан Ивковић, седмим поразом закомпликовао ситуацију и предстоји му неизвесна борба за четвртфинале.

Гости из Истанбула одиграли су веома добро три четвртине сусрета и дуго били на корак од изненађења, али је Олимпијакос бриљирао у последњој деоници и заслужено дошао до драгоценог успеха.

Грчку екипу до тријумфа су предводили Лафајет са 17, Принтезис са 15 и Папапетру са 12 поена, док су код гостију најефикаснији били Перпероглу са 23, Крстић са 12 и Шарић са 10.

Армани је у Милану надиграо Лаборал Кућу (99:85) и четвртом победом сачувао какве-такве шансе за пролаз даље. Меч је обележила тешка повреда некадашњег играча Партизана Дависа Бертанса.

Семафор 12. кола Топ 16 фазе Евролиге
Е група:
АЛБА – Црвена звезда 73:68 (22:9, 17:13, 20:27, 14:19)
Петак:
19,00: Галатасарај – Панатинаикос
20,45: Реал – Макаби
Среда:
Жалгирис – Барселона 72:83 (16:22, 17:20, 20:23, 19:18)

Табела: Барселона 9-3, Реал Мадрид 9-2, Макаби 7-4, Алба 6-6, Панатинаикос 6-5, Жалгирис 4-8, Црвена звезда 3-9, Галатасарај 2-9.

Ф група:

Фенербахче – Уникаха 78:63 (19:21, 20:12, 24:12, 15:18)

Олимпијакос – Ефес 86:75 (17:16, 18:19, 18:22, 33:18)

Армани – Лаборал 99:85 (20:25, 19:18, 35:17, 25:25)

Петак:

17,00: Нижњи Новгород – ЦСКА

Табела: Фенербахче 10-2, Олимпијакос 9-3, ЦСКА 9-2, Лаборал и Ефес 5-7, Армани 4-8, Нижњи Новгород 3-8, Уникаха 2-10.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.