Почетна / Кошарка / Евролига

Барса немоћна у Пиреју, Ефес тројком Џенинга срушио Реал

Пиреј се испоставио као неосвојива тврђава по ко зна који пут, пошто је Олимпијакос успео да савлада Барселону, поведе са 2:1 у серији и дође на корак од пласмана на фајнал фор у Мадриду
ФОТО: Евролига

Олимпијакос – Барселона 73:71 (26:23, 18:13, 15:24, 14:11)

ОЛИМПИЈАКОС: Петвеј 6, Хантер 6 (7 ск), Данстон 8, Спанулис 15 (8 ас), Папапетру, Слукас 2 (5 ас), Принтезис 19, Аграванис 3, Манцарис 5, Лафајет 2, Дарден 2, Лоџески 5.

БАРСЕЛОНА: Доелман 10, Хезоња 2, Уертас, Абринес 4, Наваро 14 (6 ас), Саторански 12, Плајс 4, Томас 2, Олесон 5, Лампе 10 (5 ск), Нахбар, Томић 8 (5 ск).

 

У Пиреју је Олимпијакос скоро непобедив, а на крилима те чињенице домаћин је добро ушао у меч и осим уводна четири минута, остатак првог периода готово константно имао предност коју је успео да сачува до првог малог одмора.

Олимпијакос је у добром ритму наставио и у другој деоници предвођен одличним Јоргосом Принтезисом. Међутим, Барселона је успевала преко Хуана Карлоса Навара да одржи корак за домаћином и дође до изједначења у 18 минуту (36:36).

Ипак, у последња два минута Василис Спанулис преоузео је главну улогу у редовима Олимпијакоса и заједно са Петвејом обезбедио домаћину осам поена предности на великом одмору.

Право буђење Барселоне уследило је у наставку. Блауграна је коначно заиграла на свом нивоу, иако је Принтезис брзо донео довицфрену предност Олимпијакосу (46:36). Ипак, гости су мало по мало успевали да дођу близу Олимпијакоса, а захваљјући Мацеју Лампеу и Анте Томићу у последњем минут трећег периода и до вођства 58:57. Поен предности остао је капитал Барселоне и на уласку у четврти период.

Последњих 10 минутза обележила је веома неефикасна игра па је за седам минута постигнуто само седам поена. Права драма уследила је међутим у последњих минут и по када је Наваро са линије пенала смањио на 70:66.

У следећем нападу Олимпијакоса Спанулис је задрхтала рука и промашио је оба пенала, да би Наваро погодио уз фаул и релаизовао и додатно бацање. До краја је остало 60 секунди, а резултат је био 70:69 за домаћина.

Оно што му није успело минут раније, Спанулис је са пенала реализовао девет секунди пре краја, али је Наваро такође са пенала одржао Барселону на корак од домаћина. Тачку на тријумф Олимпијакоса и вођство у серији ставио је одлични Принтезис са пенала.

Гости из Мадрида су боље отворили утакмицу и после првих 10 минута имали су пет поена предности.

Ипак пулени Душана Ивковића су се тргли у другом периоду и сјајном одбраном успели да сведу Реал на свега 10 поена и тако са предношћу оду на одмор.

Трећу деоницу обележио је сјајни бек Ефеса Мет Џенинг који је са 13 поена у том кварталу довео домаћина до двоцифрене предности.

Ипак у последњој четвртини Реал је предвођен сјајним Серхијом Родригезом успео да се врати и уведе меч у неизвесну завршницу у којој је виђена права драма.

Прво је 10 секунди пре краја Стратос Перпероглу био прецизан са линије слободних бацања за 72:69.

После тајм-аута Пабла Ласа, Џејси Керол је погодио тројку за изједначење.

Ипак Дрејпер је узао лопту, за само неколико секунди прешао цео терен, потом додао Џенингу који је у последњој секунди погодио шут за три поена и тако продужио ову серију.

Најефикаснији у победничком тиму био је Мет Џенинг са 21 поеном, а пратио га је Ненад Крстић са 17. На другој страни најбољи је био Родригез са 17, а Љуљ је додао 15.

Трећи мечеви четвртфинала Евролиге:

Олимпијакос – Барселона 73:71 (26:23, 18:13, 15:24, 14:11), резултат у серији 2:1.

ЕФЕС – Реал Мадрид 75:72 (15:20, 17:10, 24:16, 26:19), резултат у серији 1:2.

Понедељак:

Макаби – Фенербахче 74:75 (20:13, 11:24, 14:13, 20:15), резултат у серији 0:3, даље иде Фенербахче.

Панатинаикос – ЦСКА 86:85 (14:20, 20:14, 22:19, 30:32), резултат у серији 1:2.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

teodor
Bilo bi mi mnogo drago da ispadnu spanski klubovi jer se Uleb ponasa pristrasno po pitanju domacinstva F4. i ove godine je cak dodelio turnir Madridu! A onda se hurce kako su najtrofejniji. A da ne govorimo da su progurali cetiri spanska kluba..>>! Pa dobra Cedevita i nesto pojacana Buducnost nisu nista losiji od ostala dva spanska tima. Partizan bi sigurno njih eliminisao u tromecu. Inace je tradicionalno nenaklonjen nasem regionu jer makar bi trebalo uvazavati znacaj ove regije za evropsku kosarku s obzirom da proizvodi najvise talenata , upravo za najjace evropske klubove i nba. Licno sam besan na takvu vrstu nepravde jer nije sve u novcu. Tako je nazalost i u fudbalu i svim kolektivnim sportovima, samo novac, kao da se trofeji dodeljuju za bogate racune a ne ... Ti klubovi , najveci u kolektivnim sportovima ne bi trebali da se smatraju nacionalnim jer to stvarno nisu, ako u njima igra dve trecine stranaca. Tako i moja baba uz bogati konto moze osvojiti evropske trofeje.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.