Почетна / Кошарка / Евролига

Милано бољи од Дарушафаке, Мачван феноменалан, Радуљица солидан, Олимпијакос разбио ЕФЕС уз добру игру Милутинова, победе Бамберга и Реала

Кошаркаши Арманија славили су у Турској са 81:80 против Дарушафаке и тако дошли до друге победе у новој сезони Евролиге.
ФОТО: Евролига

У победничком тиму убедљиво најбољи је био наш Милан Мачван са 19 поена, шест скокова и три асистенције. Мирослав Радуљица је био солидан – шест поена и пет скокова. Двоцифрени су били и Меклин (11 поена), Келниетис (11) и Ђентиле (10).

У домаћем тиму најефикаснији је био Моерман са 20 поена, Вонамејкер је убацио 16, 14 је додао Андерсон, док је Вилбекин „уписао“ 13.

У првом мечу другог кола Евролиге Олимпијакос је лако изашао на крај са Ефесом - 90:66 (28:16, 13:17, 21.20, 28:13).

Домаћи тим од старта је наметнуо свој ритам и после 10 минута имао је 12 поена вишка. Гости су успели да смање предност Пирејаца у наредне две четвртине, али у последњем кварталу Спанулис и другови су били феноменални и тако су стигли до убедљиве победе, прве у новој сезони најелитнијег кошаркашког евопског такмичења.

У табору Олимпијакоса најбољи је био поменути Сапанулис са 17 поена и девет асистенција. Принтезис је додао 15 поена, 14 је убацио Лоџески, док је Грин постигао 11.

Одличан је био и наш центар Никола Милутинов. Он је за скоро 22 минута на паркету „уписао“ осам поена, седам скокова, две украдене лопте, блокаду и асистенцију (индекс 15).

Код Турака убедљиво најбољи био је Осман са 22 поена и шест скокова. Двоцифрени су били још само Томас и Браун. Обојица су убацили по 10 поена.

Меч је судио наш најбољи судија Илија Белошевић.

Бамберг је на свом паркету тријумфовао портив УНИКСА са 89:86. Немачки тим је сјајно одиграо последњу четвртину (29:19) и у неизвесној завршници дошао је до прве победе.

Зизис је обележио овај меч са 16 поена и 12 асистенција. Стрелниекс је био најефикаснији у домаћем тиму са 17 поена, док су по 15 убацили Милер и Мели.

Код Руса најефикаснији је био Ленгфорд са 24 поена, Кларк је убацио 20, Колом је додао 15, а Парахуски 11.

Реал је као гост савладао Макаби са 89:82 и тако дошао до друге победе.

Керол је био најефикаснији код Мадриђана са 18 поена, Фернандез је додао 16, док је Љуљ „забележио“ 14 поена и 11 асистенција.

У домаћем тиму најбољи је био Руд са 19 поена и седам скокова, одлично је одиграо и Гаудлок (16 поена, пет асистенција), Вимс је додао 15 кошева, а уз то је имао и пет успешних додавања, док је Ајверсон убацио 10.

Семафор 2. кола Евролиге:

Четвртак:

Олимпијакос – Ефес 90:66 (28:16, 13:17, 21.20, 28:13)

Бамберг – УНИКС 89:86 (19:17, 22:27, 19:23, 29:19)

Макаби – Реал 82:89 (16:20, 17:26, 24:16, 25:27)

Дарушафака – Милано 80:81 (13:24, 18:22, 17:14, 22:21)

Петак:

ЦСКА – Панатинаикос у 19,00

Галатасарај – Црвена звезда у 19,00

Жалгирис – Басконија у 19,00

Барселона – Фенербахче у 21,00

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

THE ANGEL
Gledao sam duel EMPORIO ARMANI vs DARUŠA FUCKa.Ono što je mene interesovalo je kako treneri vode ekipu.Repeša i Blat mogu ruku pod ruku.Oni blage veze sa trenerskim poslom nemaju.Repeša nije uopšte iskoristio Raduljicu,njemu je glavno da mu tu budu crnci koji većina pojma nema.Očajni Simon.Odlični Mačvan.Očajni Đentile.Vjerujte da od sada Njaka Radonjića smatram boljim trenerom od ove pomenute dvojice.Lako je sa po 9 stranaca da nešto osvojiš.Osvoji sa jednim ili dva.Njako kupi našeg centra i jednu našu četvorku.Njako zašto si pustio Avramovića da ode u Italiju.Ljut sam na tebe Njako.Kupi I Jankoviča i Jovanovića.I drži se one stare crnogorske **Ko rano ruča i rano se oženi ,nikada ne pogriješi**... Ako to ne uradiš onda jedi kad te volja ...zna se što ...
Стари Делија
Противу ниске, брзе, петорке мора де се игра без, по правилу, спорог центра. Њаку триажу пред огледалом.
naravno
Milutinov partizanova skola!
nije tacno
Partizanova!Momak u hemofarmu sluzio za mlacenje sljiva!Zna se gde se asovi prave :) To je cela evropa rekla,tako da ne treba niko ko prati kosarku od pre tri godine da prica o tome! :)
Исправка
Хемофармова. Прецизније, вршачка.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.