Почетна / Кошарка / Евролига

Лео Вестерман: Ако добијемо Звезду водим на вечеру цео тим!

Много се успомена пробудило у њему када је синоћ око пола осам ушетао у „Пионир”. Колико само је сати провео ту, у полумраку београдског храма кошарке, шутирајући, шутирајући и шутирајући...
ФОТО: Евролига

Често са радничким рукавицама на рукама, па преко метле. Дриблајући између столица... Углавном и сам са помоћним тренером у дворани.

Колико је лепих тренутака доживео, прослављао победе, титуле. Било је и разочарења, тешких пораза.

После две године, Лео Вестерман се вратио у Београд. Некада организатор игре Партизана, сада је играч Жалгириса. И то његов веома битан играч.

У петак увече ће бившег европског шампиона предводити против Црвене звезде. Мора да ће то за њега бити специјалан меч.

Посебно је то што сам се вратио у Пионир и само толико. Није да играм са Партизаном против Звезде – кратко је рекао Вестерман пре него што је узео лопту у руке и упутио је ка толико познатом кошу.

У Београд је дошао као 20-годишњак, израстао у лидера црно-белих, повреда га је спречила да се већ сада о њему прича као о врхунском играчу.

Али, још има времена да то постане. Добро памти шта је Београд и Партизан значио у његовој каријери. Поновио је то још једном за клупску телевизију.

Играње у Београду је најбоље искуство у мојој досадашњој каријери. Имао сам само 20 година, а предводио сам евролигашку екипу, то није нешто што ћете често да видите. Тренер ми је указао велико поверење, провео сам две сјајне сезоне у Србији. Посебно добра сећања имам на дербије између Партизана и Звезде.

Памти и атмосферу на мечевима против црвено-белих. Сада ју је упоредио са оном у дворани Жалгириса.

Слично је као у Литванији. У Србији су два велика клуба – Партизан и Црвена звезда, и ту је много страсти, љубави. То су два клуба која имају велику историју. Када се дете роди, морате да изаберете црвено или црно, а не розе или плаво. И прилично сам објективан када кажем да навијачи у Београду праве најбољу атмосферу на свету.

О Црвеној звезди...

Игра са доста домаћих играча, јаки су, Срби су тако да разумеју кошарку, то је кошаркашка земља баш као и Литванија. Све утакмице Звезде које сам до сада гледао, а које је добила, победила је јер је била физички јача на терену.

О шансама Жалгириса против таквог тима...

Иза нас је добра недеља, победили смо Галатасарај и Бамберг. У последње три–четири утакмице сви играчи дају допринос. Осећам да напредујемо и да смо на добром путу да урадимо нешто добро. Да бисмо могли да се супротставимо Звезди на њеном терену, морамо да наставимо да играмо добро у нападу и да покажемо да смо довољно јаки и чврсти. Јер Звезда доста притиска, посебно када игра у својој дворани. Морамо да добро одговоримо на то. Ако то учинимо, све ће бити могуће.

Да ли ће ипак бити посебно мотивисан на мечу, упитан је Вестерман.

Желим да победим, као што то желим у свакој утакмици. Провео сам две године у Партизану који је Звездин велики ривал. Много сам причао у новинама колико много волим Партизан, да сам постао велики навијач црно-белих, тако да очекујем нешто од њих – рекао је Вестерман мислећи на дочек од стране Звездиних навијача.

Али…

На терен ћу изаћи да играм кошарку и победим. Ако се то деси, одвешћу цео мој тим у ресторан.

Шалу на страну.

Волим овакве утакмице, то је разлог зашто играм кошарку. Веома сам узбуђен због овог меча.

Коментари11
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Brandon
Zvezda izgleda humanitaran klub,koga treba da bije izgubi,ne znam samo kako je Barcelonu dobila....
Brandon
Lako je voditi kada imate pare.....Zvezdi je ovo kraj u Evro ligi....
nemam pojma
Srećno potrošio Leo, valjalo je!
Brandon
Lako se parama i dopingom razbacivati.....
Dragan Lo
Dule mladom, talentovanom i poštenom momku daje sve, ali i traži sve. Gladijatorski život. Za mlad senorski tim, najbolji trener na svetu, nije trener za tim sa ostvarenim ili umišljenim zvezdama. U svakom slučaju, jedinstven trener i ličnost.
Grobar63
Pa otkud onda Delijo toliko ljubavi i poštovanja od ogromnog broja vrhunskih igrača koje je taj tako loš i ozloglašeni Dule stvarao. Ti i tvoji istomišljenici to neshvatate jer ste vaspitavani od onih najpristojijih. Vaši tekstovi odišu od pristojnodti, dobrote i uljudnosti. Živi vi nama bili.
Стари Делија
Јесте јединствен, по преоптерећености играча,(по низ,истоврсних повреда), дављењу играча, псовању, штипању , пребијању и гепековању судија, дављењу играча, проглашавању издајом када играч тражи плату, али своју узима. Непристојнија личност није била у српском спорту. Будућност и Сутјеска без тренера, Изногуд без ангажмана, али га не узимају. Знају га.
Aleksa
Leo, sto je rezervisan...prijatno

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.