Почетна / Кошарка / Евролига

Богдановић: Многи мисле да ћу, чим се вратим на терен, постизати по 20 поена по мечу, па нисам ја Мајкл Џордан

Један од најбољих европских бекова и момак чија је ова сезона требало да буде круна на године сјајних представа у Евролиги, пропустио је чак 12 утакмица еитног такмичења
ФОТО: М. Рашић

Богдана Богдановића предуго није било на терену. Један од најбољих европских бекова и момак чија је ова сезона требало да буде круна на године сјајних представа у Евролиги, пропустио је чак 12 утакмица еитног такмичења. Али, сада се вратио и блогом на званичном сајту Евролиге подсетио на оно шта је и шта може да се очекује од њега. Наравно, писао је у идеалном тренутку, пред гостовање Црвеној звезди у родном Београду.

- Претходних седам година нисам одсуствовао оволико дуго. Наравно, када су повређен само желиш да играш, тако да мораш да радиш напорно да би се вратио. Обично сам много мотивисан за играње кошарке, а сада сам још више!

Наравно да нисам на 100 одсто могућности, не могу да играм 30 минута, али ми је тренер пружио прилику да стартујем против Милана и то ми је пријало. Добро је што сам одмах осетио колико је тешко, како бих сам себе гурао до максимума. Недостајао ми је осећај игре.

- Многи мисле да ћу, чим се вратим на терен, постизати по 20 поена по утакмици. Па, нисам ја Мајкл Џордан! Сви би волели такву причу, али реално је да је потребно време вратити се на највиши ниво игре. Ми смо тим и наравно да сам и ја сам важан део екипе, али као и сваки други играч. Потребни су нам сви да будемо конкурентни.

„Враћамо се у Београд на меч против Црвене звезде“, започео је нови пасус Богдановић и наставио:

- Да, написао сам да се враћамо, јер су неки од нас Срби, а неки су живели тамо. То је посебан дан за нас. Прошле године смо играли 8. јануара што је други дан нашег Божића, а ове године играћемо уочи Српске Нове године која је у петак. То ће бити посебно за све нас. Такође, Звезда је у одличној форми, дворана ће бити пуна, а Звезда се сада бори за улазак у плеј-оф. Навијачи ће им дати још већу помоћ. Навијачи у Србији су сјајни, невероватни. Подржавају клуб и када је добро и када не иде.

Вечерашњи меч против црвено-белих посебна је прича за Богдановића:

- Звезда је победила ЦСКА, Реал Мадрид и свакако је да нам неће бити лако. Играо сам много пута против њих. Играју агресивну одбрану, паметно у нападу. Тачно знају шта који играч може и такву улогу је добио у тиму. Врло су одговорни и дисциплоновани - скок, одбрана, шут, пик енд рол... све. Знамо све њихове играче, али сви имају много талента и могу да нас изненаде. Марко Симоновић има сјајну сезону и игра са много самоопуздања. Погађа боље него икада, поготово у кључним тренуцима. Надам се да ћемо успети да га зауставимо. Ми смо спремни и, занимљиво, ово је, ваљда, прва утакмица у сезони када смо, коначно, комплетни.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Todor
trebalo ti je dve godine da ubaciš ponekad 20 poena,nije ti ovo Partizan gde si sam igrao,imao samo toliko slobodnih i 20 šuteva po meču minimalno...
Dragan Lo
Batali priču, Bogdan je sjajan igrač, Fener je sjajna ekipa, a Zvezda je u fantastičnom ritmu. Znači, gledaćemo dobar meč.
Patrick
Napred Bogi!! Da im das 15 poena srpski Dzordane!!
Patrick
Ne moze i jare i pare.Odluci se.Ja da placem sto necemo igrati samo jednu sezonu u Evropi? hahahaha pa komedija sa tobom. Vama ce Fener pokazati mesto,i to deveto koje ne vodi u narednu fazu hohoho.
UEFA vam pokazala mesto
Neka im da ali da izgubi a da ti places.
Nikad nisam znao
Bar sad znam kad je Srpska Nova godina.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.