Почетна / Кошарка / Евролига

Обрадовић: Има много разлога да људи гледају финале Евролиге и уживају у кошарци (ВИДЕО)

У истанбулској дворани "Синан Ердем" у недељу (20 часова) се игра финале Евролиге Фенербахче - Олимпијакос, пред меч за титулу на конференцији су говорили играчи и тренери екипа, Жељко Обрадовић и Екпе Јудо са једне и Јоргос Принтезис и Јанис Сфаиропулос са друге стране
ФОТО: euroleague.net

Специјално за Журнал из Истанбула: Милун Нешовић

Истанбулска дворана "Синан Ердем" биће у недеље вече (20 часова) поприште финала Евролиге. Осмог за Олимпијакос (освајали титуле 1997, 2012, 2013, поражени у финалу 1994, 1995, 2010, 2015) и другог за Фенербахче (поражени у финалу 2016).

Јоргос Принтезис, играч Олимпијакоса имао је уводну реч:

- Велика част за клуб и навијаче играти још једно финале. Тешка и напорна сезона, славили смо јуче у неизвесном полуфиналу са ЦСКА и одмах се усредсредили на Фенербахче, нисмо прослављали већ смо били концетнрисани на финале у коме ћемо се, надам се, радовати.

Тренер Атињана Јанис Сфаиропулос додао је:

- На Ф4 мораш бити спреман да играш два финала, јуче је било прво, а сутра ће друго. После добијеног полуфинала смо рекли да смо добили само прво полувреме, друго је против Фенербахчеа. Задовољно смо што смо на Ф4 најбоље кошаркашке лиге у Европи.

Надовезао се тренер Фенербахчеа Жељко Обрадовић:

- Задовољан сам што играмо још једно финале Евролиге. Екипа је фокусирана, задовољна. Специјална мотивација је што играмо у Истанбулу пред својим навијачима, они ће бити уз нас, али као што сам рекао много пута, када играш кошарку мораш да уживаш увек и даш све од себе да ли си сам или их имаш уз себе.

Молим људе да буду коректни према Олимпијакосу и навијачима

Хоћу да кажем нешто што је веома важно:

- Знам да ћемо имати много навијача. Молим људе да нам помогну, али да буду коректни према Олимпијакосу и навијачима. Не само у дворани, већ и на улицама, да угосте навијаче, да све буде кошарка. То је много важно, молим навијаче Фенербахчеа да поштују Олимпијакос и навијаче Олимпијакоса! - истакао је Обрадовић.

Играч Фенербахчеа Екпе Јудо имао је најкраће уводно излагање:

- Узбуђени смо, биће жестока битка, оба тима су радила јако и дошли смо на 40 минута од краја. Не можемо да дочекамо.

Осврнуо се Јудо и на прву звезду Олимпијакоса, Василиса Спанулиса:

- Чуо сам приче о Спанулису, шта ради у кључним тренуцима. Морамо да га зауставимо у последњих пет минута, неко мора да га сломи. Не физички, само у игри.

Како се осећате пред класик против Олимпијакоса, одигралисте против црвено-белих из Атине 92 утакмице, највише као тренер Панатинаикоса, упитан је Обрадовић?

- Истина је, моји тимови су играли против Олимпијакоса. Када тим остане дуго негде, пуно игра, нема много везе са историјом ово. Сада сам тренер Фенербахчеа, први пут играмо против Олимпијакоса. Много поштујем Олимпијакос, због садашњости, имају све што велики клуб мора да има, атмосферу, навијаче, организацију и најважније знају како се то игра. Играли су много пута овакве утакмице. Лепо је слушати од Јаниса о свему. Истанбул, Фенербахче слажем се да смо у најбољој форми, али за мене нема фаворита. Биће тешко. Има много разлога да људи гледају ову утакмицу и уживају у кошарци.

Ново финале у Истанбулу?

- Не баш посебно. Имам лепа сећања, пре 25 година сам почео са радом, титулом овде. Играо сам и 2012. овде. То су само лепа сећања.

Пре 25 година? Исти Жељко или сте мудрији?

- Показаћу ти моје фотоградије од пре 25 година. Све ће ти бити јасно. Гладан сам кошарке.

Олимпијакос је био трећи, а Фенербахче пети после лигашког дела Евролиге, а сада су у финалу?

- Евролига је најбоља лига, са новим форматом је било интересантно за играче, тренере, клубове, али и за навијаче. Није битно на којем месту завршиш, свих осам имају једнаке шансе. То показује квалитет свих клубова, да је све отворено. То је фер. То је узбудљиво и за навијаче. Не можеш да предвидиш ко ће победити у финалу - казао је тренер клуба из Пиреја. - Фенербахче је у овом тренутку у најбољој форми ове сезоне. Имају сјајне играче који заједно играју одлично, имају најбољег тренера Европе и играју пред својим навијачима. Наш посао је веома тежак, ми смо аутсајдер. Борићемо се.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

алекса
Ма важи, све трчим, "мајсторе". МАФИЈА! Све је лаж, превара, маркетинг. Продаја магле. Праве људе магарцима. Бацају коску сиротињи да не размишља о свом катастрофалном положају, о томе како нема посла. Како су "неки" све богатиији, а они све већа сиротиња. Зато им се потура "љубав према клубу". И много важно "да поштују" погорелце са друге стране. Као бедна замена за сопствени неостварени живот.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.