Почетна / Кошарка / Евролига

Велика Звезда до велике победе над Макабијем поенима Рочестија 15 секунди пре краја (ВИДЕО)

После пораза од Химкија црвено-бели "укрстили копља" са Поносом Израела, надокнадили -10 са полувремена, серијом тројки у финишу остали у бици и славили у драматичном финишу
ФОТО: Н. Неговановић

Црвена звезда Макаби 87:84 (19:24, 20:25, 23:12, 25:23)

Београд - Дворана: Штарк арена. Гледалаца: 8.230. Судије: Луиђи Ламоника (Италија), Карлос Перуђа (Шпанија), Ане Пантер (Немачка).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Радичевић 3, Давидовац, Лазић 1, Лазаревић 3, Антић7, Добрић 8, Фелдин 19, Јанковић, Рочести 22, Лесор 6, Јовановић 2, Бјелица 16. Тренер: Душан Алимпијевић.

МАКАБИ: Томас 28, Рол 11, Кејн 4, Тајус 6, Дибартоломео 2, Коев, Сегев, Кол 4, Болден 11, Паракоуски 4, Зосман, Џексон 14. Тренер: Невен Спахија.

 

Звезда је -10 са полувремена надокнадила у трећем кварталу, у четвртом је нанизала четири тројке, држала се у игри, а онда је поенима Рочестија у неизвесној завршници 15 секунди пре краја дошла до победе.

После доброг старта и тројке Бјелице за 5:2 ситуација на терену се окренула. Џаба је била и Фелдинова блокада за ТВ шпице, све ничије лопте припадале су гостима, па је Макаби два минута пре краја првог квартала тројком Томаса повео 19:12.

Перо Антић је узвратио тројком, али је на њу истом мером одговорио несуђени играч црвено-белих Џона Болден својом трећом тројком и десетим поеном за 22:15.

Додатни импулс почетком друге четвртине дао је Стефан Лазаревић пресеченом лоптом, а потом и кошем уз фаул за 22:24.

Али, почетком 12. минута Милко Бјелица направио је своју трећу личну грешку, а који секунд касније Звезда је фаулом Јовановића изашла из бонуса. Убрзо је и Перо Антић добио неспортску личну после фаула над Болденом (22:28).

Судије су имале неколико чудних одлука, па и ону када је Ролу свирано играње ногом, а лопту је чисто отео руком.

Потом се Рол у стилу презимена заролао и погодио после улаза и наскока за 30:34, али су Рочести и Лесор примакли Звезду на 28:30.

Тројком Рочестија Звезда је пришла на 36:37 почетком 17. минута, Фелдин је имао прилику да Звезди поново донесе предност, али је промашио, а онда је узвратио Томас тројком, Кол, Рол и Кејн повисили су на 46:38, да би 44 секунде пре полувремена тројком Томас Макаби први пут довео до двоцифрене разлике (49:39) којом се и отишло на паузу.

Четири минута треће деонице држали су гости предност (54:47), а онда је она почела да се топи. Рочести је са четири везана поена примакао црвено-беле на 52:54, да би онда Бјелица погодио тројку за 55:56, а само који секунд потом украо лопту и положио је у кош за предност Звезде 57:56, прву после средине прве четвртине.

Узвратио је тим из Тел Авива, повео 61:59, да би Бјелица тројком одвео Звезду са предношћу на последњу паузу (62:61).

У последњем кварталу неизвесна битка, повео је Макаби 72:68, а онда су Антић, Фелдин, Добрић и Рочести нанизали четири тројке и 165 секунди пре краја било је 80:78 за црвено-беле.

Могла је ту да се нађе и пета тројка, али је Фелдин фаулиран при шуту за три, но погодио је само два бацања за 82:80. Узвратили су гости преко Томаса (82:82), Фелдин је бацио флоутер за 84:82, да би у наредном нападу Макаби забрљао, Џексон је уместо коша погодио таблу.

Имао је Бјелица шансу минут пре краја, подвукао се под кош, али је промашио, па је 36 секунди пре краја Џексон изједначио.

Душан Алимпијевић узео је минуту одмора за последњи напад, Бјелица је изблокиран, али је лопту зграбио капитен Лазић, дао је Рочестију, који је пробио кроз средину, набацио лопту на обруч, а она се после поскакивања провукла кроз обруч за 86:84 на 15 секунди до краја.

Томас је покушао са скоро девет метара за три поена Макабију да донесе победу, погодио је обруч, покушали су гости са два фаула нешто да ураде, али узалуд. Звезда је дошла до друге победе у Евролиги.

Семафор 4. кола Евролиге:

Четвртак:

Жалгирис - Реал Мадрид 66:87 (16:18, 15:22, 19:23, 16:24)

Црвена звезда - Макаби 87:84 (19:24, 20:25, 23:12, 25:23)

Олимпијакос - Химки 92:75 (22:20, 27:20, 25:15, 18:20)

Армани Милано - Барселона 78:74 (17:22, 22:17, 15:14, 24:21)

Петак:

18.45: Анадолу Ефес - ЦСКА Москва

20.00: Бамберг - Баскониа

20.30: Панатинаикос - Фенербахче

21.00: Валенсија - Уникаха

Коментари22
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Milos
Da ne bese rocestija, pukli bi ste!
ljubo
bravo fmp bravo covicu talo se igra
Bojan
Kao navijač Zvezde, trudim se da budem realan i objektivan. Daleko je ovo od sistema koji smo imali sa Radonjićem. Igra se divljačka, run and gun košarka, bez mnogo discipline u igri, bez dovoljno čvrste odbrane. Naravno, ne očekujem od Alimpijevića da odmah složi sve kockice jer čovek, baš kao i ovaj mahom mladi tim, nema mnogo iskustva. Treba dosta rada da se sve utegne kako treba, a za tako nešto treba i dosta strpljenja. Uprava kluba je morala da rasproda i promeni gotovo ceo tim da bi se odbranila od "spoljnih uticaja". Ono što je najvažnije jeste da tim, uprkos svim dešavanjima, neguje borbenost i gradi pobednički mentalitet. Velika je stvar za tim, mlađi, slabiji i neuigraniji u odnosu na prošlosezonski, da nastavi da uzima meru jačima i bogatijima od sebe. Samo neka tako nastave, a ostalo će doći vremenom.
C.Z
Realno gledano na srecu ludacku prodjosmo, ali Makabi ce nas odvaliti tamo bez problema. Oni se tek sastavljaju. Jasno je da ovaj trener je zalutao u ovaj sport i mi nemamo cemu da se nadamo. Slabo je sve ovo...slabo..
istina
Realno na srecu nas dobi Zalgiris. Bas steta , al sta da se radi idemo dalje
Delija
Ovo su igurale sudije . hvala im .

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.