Почетна / Кошарка / Евролига

Звезда и у Пиреју на минус 26, шести пораз црвено-белих у Евролиги (ВИДЕО)

Најбољи играч у победничком тиму био је наш Никола Милутинов. Центар Олимпијакоса за нешто мало више од 22 минута у игри остварио је дабл-дабл – 13 поена и 12 скокова.
ФОТО: euroleague.net

Олимпијакос – Црвена звезда 85:59 (22:13, 25:24, 20:12, 18:10)

АтинаДворана: „Мира и пријатељства“. Гледалаца: 7000. Судије: Оерез Перез, Замојски, Роси.

ОЛИМПИЈАКОС: Меклин 9, Толиопулос, Папапетру 11, Аграванис 3, Милутинов 13 (12 ск, индекс 22), Стрелниекс 9 (5 ас), Принтезис 9 (7 ск), Папаниколау 5, Манцарис 6, Робертс 6, Вилтјер, Томпсон 14.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кељељ, Радичевић 2 (5 ас), Дангубић 3 (5 ск), Лазић, Антић 9, Добрић 4 (5 ск), Фелдин 6, Апић, Рочести 20 (6 ск), Лесор 1, Јовановић 8 (5 ск), Бјелица 6.

 

Кошаркаши Црвене звезде изгубили су у Атини од братског Олимпијакоса са 85:59 у утакмици осмог кола Евролиге и претрпели шести пораз. Истим резултатом црвено-бели поражени су у претходном колу у Београду од ЦСКА из Москве.

Олимпијакос је од почетка повео, до половине прве четвртине имао је 11 поена разлике (18:7) и ту предност задржао је до саме завршнице деонице, када је почела Звездина серија од 9:0, после које су се Београђани примакли на 19:22.

Серију је „тројком” пекинуо Димитриос Аграванис, а затим је Звезда држала прикључак све до „тројке” Брајана Робертса за ново двоцифрено вођство (40:30), које је Олимпијакос сачувао до краја првог полувремена.

Грчки тим је у трећој четвртини сигурном игром, али и после лоше игре Звезде, увећао предност, а „двојком” Џамела Меклина отишао је на 19 поена разлике, 65:46. Трећа четвртина је неколико минута била прекинута пошто је на трибини бачен сузавац. У наставку утакмице Олимпијакос је увећавао предност и без проблема је сачувао до краја.

У деветом колу, 23. новембра Звезда ће дочекати Басконију, а Пирејци ће играти у Милану.

После осам кола Олимпијакос има шест победа и два пораза, док Црвена звезда има скор 2-6.

Семафор 8. кола Евролиге:

Четвртак:

Химки – Макаби 69:77 (19:28, 20:14, 16:20, 14:15)

Ефес – Панатинаикос 81:82 (21:28, 23:20, 16:14, 21:20)

Жалгирис – Басконија 77:97 (15:21, 17:33, 25:16, 20:27)

Реал Мадрид – Уникаха 89:57 (19:12, 21:15, 22:11, 27:19)

Петак:

ЦСКА – Фенербахче 93:95 (16:27, 25:19, 22:15, 20:22)

Олимпијакос – Црвена звезда 85:59 (22:13, 25:24, 20:12, 18:10)

Милано – Бамберг 71:62 (13:16, 14:19, 16:16, 28:11)

Барселона - Валенсија 89:71 (24:18, 26:14, 21:24, 18:15)

 
Коментари44
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

bodibilder
Ovaj reultat imali ste i protiv CSKA, nemozete da prebacite sestdeset poena .Najzad ste na dnu tamo gde vam je i mesto, fenjerasi iz predgradja.Bum ,pljass, tras.
Bobbie
Po meni je velika greska drzati Keselja umesto Jankovica.Covek vec par godina nigde ne igra i sad treba da pravi razliku u Evroligi.Ne mrzim ga ali realno njegovo vreme je proslo.Mozda u Rumuniji, Madjarskoj ili pa Italiji odigra jos par sezona.Sa druge strane dajte priliku Jankovicu, mlad je neka pokaze koliko moze.Ako ne ide saltuj ga u FMP.Dobrica trgnuti iz sivila kako znate i umete ako ne ide i njega u FMP.Apic i Davidovac ne vidim zbog cega su tu a ne Simovic i Radanov.Radanov je vanserijski igrac, i onaj Uskokovic dolazi brzo.Ajde dali ste im prostora za igru u FMP, da napreduju ali Apic i Davidovac su takodje mladi momci koji sedenjem na klupi nece uopste napredovati.Lazarevic isto, dobar igrac, bice zamena za Lazica za koga mislim da je velika greska sto nije otisao.On je takodje sa ovakvom ekipom potonuo u sivilo.Mnogo se prica o Bjelici, on da igra konstantno dobro igrao bi u CSKA ili Fenerbahce.Jovanovic obecava.Jedan suter koji moze i na pleju i mozda Odzo iz FMP, da proba
xxx
Potpisujem sve sto je Zvezdas napisao. Ziva istina!
Delija 1957
Neslazem se sa komentarom nekoga od vas sto kaze da Keselja Alimpijevica treba oterati.Keselj je iskusan i proveren igrac i u najboljim godinama samo sto covek ne dobija sansu niti ima poverenje trenera.DZordana nekadasnjeg da stavljas u igru minut,dva-toplo,hladno isto bi bio kao on.Garantujem da je on jedan od najboljih sutera sa ovih prostora, samo sto coveka ubijate u pojam.Setite se samo njegovih suteva u reprezentaciji! Sto se tice Alempijevica ovo nevodi on ovo Covic vodi i odredjuje sastav i vrsi izmene i trazi prekide misljenja sam da decka treba pustiti 2 meseca da samostalno vodi pa da vidimo, ako ne bude bolje onda menjaj.Evo Pesic je slobodan zasto ne dovedemo njega?
Zvezdas
Covicu koji ti je moj? Ti si kriv za ovo! Rasprodao si igrace, na primer da su ostali oni provereni mi bi usli u F-4 i te bi pare sto si dobio za njih dobili zbog ulaska u F-4 a dobar deo i od ulaznica Arena bi bila puna. Dalje ojacavas FMP a Zvezda sve slabija! Sam si izjavljivao da od pune Arene bude oko pola miliona eura i sad zamisli od 15 utakmica kao domacini da si samo 5 puta napunio Arenu eto para koliko si dobio od rasprodaje igraca.Dalje doveo si trenera kojem ti odredjujes sastav,vrsis izmene,uzimas tajmove sve putem mobilnog preko pomocnih trnera. kani se toga covece ili ako smatras da si toliko sposoban budi profesionalni trener pa da vidimo dokle ces dogurati, a ne da se izivljavas na mladim perspektivnim trenerima,koji istini za volju nisu za rang Zvezde, ali bi bili dobri za manji klub.Zasto ponovo nedovedes Pesica? Razmisli malo ili se uclani u stranku Dosta je Bilo! Necemo moci ovako dugo!!!
sta oces
prodao je igrace dobro! samo od gudurica 300 000e! a plata prosecna 400 000! cova pravi plus od minusa!
xxl
Covic nije u ulozi predsednika kluba pa da ga ovako prozivate.On je vlasnik kluba,sto mnogi ne zele da vide vec se zanose pricom o nekadasnjojem KK CZ,tako da sa punim pravom moze u svom privatnom klubu da radi sta hoce,svidjalo se to vama ili ne.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.