Почетна / Кошарка / Евролига

Звезда жели наставак серије победа у Валенсији, дебитује Дилан Енис

Тренер Црвене звезде Душан Алимпијевић рекао је да његови кошаркаши против Валенсије желе нову победу у Евролиги
ФОТО: М. Рашић

"Валенсија не може да има улогу аутсајдера пред својим навијачима и не може да се каже да је неко фаворит. Нарочито ми немамо право то да кажемо, јесмо у добром ритму, јесмо прилично боље изгледали у последњем периоду што је одраз бољег рада на тренинзима у периоду када смо за то имали времена. Спортски мотив постоји, желимо добар резултат, а наша жеља је само већа из утакмице у утакмицу", рекао је Алимпијевић за клупски сајт.

Звезда ће у петак од 20.30 гостовати Валенсији у 13. колу Евролиге, а екипа је отпутовала за Шпанију летом преко Амстердама.

Алимпијевић ће моћи да рачуна на новог кошаркаша црвено-белих Дилана Ениса, а казао је да су играчи здрави и освежени пред напорну серију.

"Полако га уводимо у акције. Нити ће Дилан некоме узети што је заслужио, нити ће он добити нешто што није заслужио. Он је ту да појача конкуренцију, да се избори за своје место и улогу. Већ је скренуо пажњу на себе у дресу Меге. Он ће бити у саставу за овај пут јер идемо на шест дана. Потребан је и да осети атмосферу и хемију тима, да га саиграчи упознају и да се уживо упозна са системом", казао је Алимпијевић.

Плејмејкер београдског клуба Тејлор Рочести рекао је да екипу чека напоран период и да она треба да размишља "корак по корак".

"Чека нас важна и велика утакмица са Валенсијом, у добром смо ритму и желимо да наставимо на тај начин. Знамо да је у питању одличан тим, уосталом уопште није лако забележити победу у Евролиги, посебно у гостима. Они ће бити гладни победе. Наше је да играмо своју игру, на начин како смо је играли у претходном периоду, да се и даље уигравамо и будемо бољи на сваком тренингу", рекао је Рочести.

Његов саиграч Огњен Добрић казао је да је Звезда навикла на путовања јер доста дуго игра Евролигу.

"Знамо шта нас очекује у овој серији и покушаћемо да се спремимо за све. Већ смо и раније говорили да на свакој утакмици идемо на победу, па тако и пред ову. Ово је Евролига, све екипе су изванредне. Валенсија је у лошијем ритму, али ово је Евролига. Идемо да направимо добар резултат, па ћемо видети", навео је Добрић.

Црвена звезда ће после Валенсије отићи директно у Бар на дуел са Морнаром, а потом јој следи гостовање Фенербахчеу у Истанбулу.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Djole
Samo nemoj da nam igra zavisi od procenta suta za tri. Nama Antic, koji je prva 5, nema ni jedan kos iz reketa. Cimm naidje ekipa koja igra jau odbranu, gde ne mozemo da sutiramo za tri do besvesti, ugasili smo. Nadam se da ce Enis malo popraviti tu igru u dubinu.
Valensija krss ekipa
Vrlo moguce da zvezda pobedi ovu ekipu.Ali ona svakako nema sta fa zrazi vise u el
КК Цз. великан
Јако и предано од старта имамо све квалитете да им се супроставимо. На Грина јаку одбрану. За светињу нашу!
Стари Делија
Валенсија јесте у слабијем риту, али управо ће због тога, максимално, се трудити. И пре почетка председник др. Човић је истакао циљеве, АБА, наше првенство и куп а "ЕЛ шта учинимо"!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.