Почетна / Кошарка / Евролига

Мухамед Али нокаутитрао Жалгирис и одвео Фенербахче и Жељка Обрадовића у финале

Турски тим ће бранити титулу првака Европе, у недељу од 20 часова у Штарк Арени
ФОТО: Н. Неговановић
Фенербахче – Жалгирис 76:67 (19:13, 20:20, 15:17, 22:17)
Дворана: „Штарк Арена”. Гледалаца: 16.967. Судије: Данијел Хијерезуело (Шпанија), Сретен Радовић (Црна Гора) и Олегс Латишевс (Летонија).
ФЕНЕРБАХЧЕ: Томпсон, Мели 4, Махмутоглу, Вонамејкер 9, Слукас 14, Нанали, Гудурић, Весели 8, Калинић 2, Мухамед 19, Дувериоглу 4, Датоме 16.
ЖАЛГИРИС: Дејвис 12, Пангос 16, Тупан 6, Удрих 2, Јанкунас 4, Сајус, Милакнис, Мицић 5, Вајт 10, Кавалијускас 5, Валинскас, Улановас 7.

 

На почетку меча видело се у ком праву ће се одвијати дуел првака Европе и најпријатнијег изненађења Евролиге ове сезоне.

После пет минута игре Литванци нису постигли кош из игре, Фенербахче је водио са 7:1. До краја првог периода, закључно са поенима Вонамејкера Турци су задржали исту разлику (19:13).

Половином другог квартала екипа Жељка Обрадовића је по први пут имала двоцифрену предност (30:20), водили су недуго потом и са максималних „плус 12“ (32:20).

Али, Жалгирис се, као и много пута ове сезоне, није предавао. Литванци су постигли последњих пет поена у првом полувремену, те су разлику спустили на подношљивих „минус шест” (37:31).

На старту треће четвртине Жалгирис је на тренутак пришао и на четири поена заостатка (39:35), после украдене лопте Мицића и реализације Пангоса.

Али, реакција Фенербахчеа је била сјајна, уследила је серија све до 50:37. За највећу предност на мечу.

Ни тада није било готово. Извукао је у том тренутку и последњи атом снаге из свог тима Шарунас Јасикевичијус, а Жалгирис је смањио на само кош предности (50:48), невероватном тројком Пангоса.

До краја овог периода две минијатуре после тајм-аута Обрадовића начинио је Мухамед Али (или Боби Диксон, како вам драже), на другој страни убацио је и Вајт (54:50).

Где је стао на крају треће, Мухамед Али је наставио у последњој четвртини. Без дилеме, он је био човек одлуке у првом полуфиналу.

Везао је натурализовани Турчин две тројке, потом убацио још једну двојку, те је Фенер опет имао лепу залиху (66:54).

Два минута касније Жалгирис је поново био у игри, после поена Улановаса (66:60). Одбранили су се потом Литванци, али је Мицић начинио грешку у корацима.

Одмах је то казнио сјајни Датоме, а до краја меча Фенербахче је рутински одрадио посао против сјајног и борбеног, али очигледно мање квалитетног литванског тима.

Семафор полуфинала Евролиге:
Фенербахче – Жалгирис 76:67 (19:13, 20:20, 15:17, 22:17)
ЦСКА – Реал 83:92 (30:20, 16:27, 10:16, 27:29)
Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.