Почетна / Кошарка / Евролига

Божидар Маљковић: Шта је потребно да видимо српски тим на фајнал-фору? Много већи новац, три пута већи и велики тренер да води тај тим!

Председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић у интервјуу Журналу између осталог причао је и о финалном турниру Евролиге у Београду
ФОТО: Н. Неговановић

Шта Србији треба да изнедри учесника Ф4?

Много већи новац, три пута већи и велики тренер да води тај тим. И кад би могли да зауставимо одлазак најбољих играча пре 26. године. Босна, Цибона, Југопластика Партизан никада не би били шампиони Европе да су играчи овако рано одлазили. Али онда су се поајвили шарени оркестри и невладине организације да нас уче памети и људским правима. То би био спас за нашу кошарку. Мада и играчи желе да оду што раније. Кажу, коуч ти можеш да идеш када хоћеш, а ја не могу. То није у реду.

На који начин, то се често помиње, су велики европски клубови профитабилни?

Играју се велике европске утакмице, привлачи се пажња, ти играчи постају занимљиви најбогатијим клубовима. Узмимо Југопластику Кукоч је отишао у Бенетон, па у Чикаго, Рађа у Бостон, Савић је израстао у једног од најтрофејнијих европских играча.

А да се ми мало више окренемо производњи играча?

Производимо ми, али је база три пута мања него што је била у СФРЈ. Али имамо врхунске играче, Богдановић, Теодосић, Јокић најбољи млади играч који се појавио...Чим играч стаса капаришу га амерички универзитети. Колико су само играча произвели Мега и ФМП, врхунских играча. Стоји и прича о два винограда на истом брду и два винара. Једно вино је добро, друго лоше, иако је грожђе исто. Један зна, други не зна и то је поента квалитета.

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Stevan Vasić Black Hornets
Striko da napišem i jedan komentar, kada bi se kuća gradila svakako temelj ili osnova bile bi mlađe generacije.. Kao dugogodišnji igrač američkog fudbala i predsednik u jednom mandatu od 4 godine sretao sam se sa mnogobrojnim problemima vezanih za razvoj jednog sportskog udruženja, tačnije u američkom football-u. Uzroci svih problema su loše vaspitanje i poremećen sistem vrednost koje daca donose u tim, gubi se osećaj patriotizma koji je nekada bio izražen, deca nam postaju projekti roditelja i menadžera, opet kasnije starije generacije koje ne mogu da ostvare svoje potencijalne iz mnogobrojna razloga prestaju da daju svoj maksimum, gubi se pozitivna selekcije zbog neozbiljnosti nižih liga. Kao najbolje rešenje za budućnost Srpskog sporta vidim reorganizaciju klasifikacije sporta i da se određen broj sportskih udruženja pripoji Univerzitetima i školama koje koliko toliko imaju uslove, sredstva i resurse.. Deca u osnovnim školama nemaju fizičko vaspitanje od 1-4. Nastavak u sledećem ko
Zikica
Eno covek iz ondasnje uprave KK Jugoplastika rece da je tim raspolagao sa 4M DM za igrace i struku (izrazeno i danasnjim parama to je izmedju 11 i 14M evra) ... sa tim novcem i adekvatnim radom na bazi domacih igraca mogu da sa napadaju svi trofeji iz sezone u sezonu...
Zoc
Verovali ili ne, nema teksta u novinama u kojima se pise o gospodinu Maljkovicu, a da se ne pomene Kukoc i Radja!Zeljko Obradovic iz patika,pocetnik...pocetnika,sa nikakvim budzetom,osvojio Evropu!To je odgovor na komentar vremesnog gospodina Boze Maljkovica koga je vreme davno pregazilo!
Nula
Takvom ostvarenju je blizi covicev klub. A iskusnog trenera imaju u liku Vlade Vukojiva, bivseg trenera starog fmpea i stare zbezfe. Bolje od toga se nemoze.
NADIMAK
Znate zašto se ne broje oni koji nisu uspeli a trebalo je? Zato što bi to bi bila lista bez kraja.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.