Почетна / Кошарка / Евролига

Звезда гостује Макабију, Томић најављује победу (четвртак, 20,15 часова)

Не идемо у Тел Авив тек да се појавимо и одиграмо меч, већ да победимо – истиче Томић
ФОТО: Евролига

Цењени сајт „Јурохупс”, пред свако коло изабере неколико мечева Евролиге и саветује кладионичаре шта да одиграју.

То се обично сведе на анализу три утакмице у којима је, према њиховом мишљењу, епилог најизвеснији. Макар на папиру.

Пред треће коло, међу „пиковима” се нашла Црвена звезда која према мишљењу аутора, у четвртак увече (20,05), нема шта да тражи на паркету „Менора Мивтачим” арене, пред више од 11 хиљада навијача. Макаби је проглашен за апсолутног фаворита из више разлога.

Макаби је сваке године у Евролиги, зна се колико је тешко играти у његовој хали, пред 12 хиљада навијача. А, тренер Сфаиропулос их је претходних дана позивао да направе добру атмосферу. То је врло квалитетан тим са доста проверених имена из НБА и из Евролиге, ту је Вилбекин, као и много других играча који могу да креирају и да постижу поене. Са друге стране, имају и своје мане у игри у оба правца. Спремамо се за утакмицу у којој је домаћин фаворит, али не идемо у Тел Авив тек да се појавимо и одиграмо меч, већ да победимо – истакао је шеф струке Црвене звезде.

Макаби чека премијера пред навијачима, бреме фаворита и огроман императив да ове сезоне дође до евролигашког првенца. То значи да ће Црвену звезду напасти из свега што има. Али, Томић другачије поставља ствари:

Два пораза која су забележили на старту као гости су сигурно мотив више. Обе те утакмице су играли добро. То је екипа која има циљ да иде најмање у Топ 8, можда и на фајнал фор. Имају два пораза и велики притисак, али понављам, идемо да их изненадимо, да контролишемо утакмицу 40 минута.

Перпероглу путује у Израел, Кузмић почео да тренира

Милан Томић за меч не може да рачуна само на Огњена Кузмића који је почео да тренира, али још увек није познато кад ће бити у конкуренцији за 12.

Перпероглу је имао мању повреду колена, први пут је тренирао у уторак и очекујем да буде све у реду – рекао је стратег црвено-белих.

Семафор трећег кола Евролиге
Четврак:
19,00: Химки – ЦСКА
19,00: Жалгирис – Реал
19,45: Фенербахче – Басконија
20,05: Макаби – Црвена звезда
20,30: Бајерн – Асвел
20,30: Панатинаикос – Милано
Петак:
20,30: Олимпијакос – Зенит
21,00: Барселона – Алба
21,00: Валенсија – Ефес
Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.