Почетна / Кошарка / Евролига

Од отписаног до хероја: За Боришу Симанића после меча са Химкијем ништа више неће бити исто

Првих осам поена дали су ми крила – каже Бориша Симанић, кандидат Евролиге за Звезду у успону
ФОТО: В. Марковић

Од утакмице са Химкијем у којој је са 18 поена био најефикаснији актер сусрета и са индексом 17 други по корисности у Црвеној звезди иза Билија Берона, за Боришу Симанића и љубитеље кошарке више ништа неће бити исто.

Показао је какав врхунски играч може да буде, одавно је НБА проспект, на радару је Филаделфије и мораће да му се поклања пажња јер талентованијег играча тог годишта Србија нема.

Уосталом, и Евролига га је пре почетка сезоне ставила на ТОП 10 листу младих који ће борити за звање Звезда у успону.

Међутим, није га било у прва три меча јер је изгубио место у тиму и да се нису повредили Дерик Браун и Мухамед Фаје, и да није дошло до промене шефа струке велико је питање да ли би се данас и приочало о њему.

Међутим, Андрија Гавриловић који је наследио Милана Томића у свом евролигашком дебију као шеф струке против Барселоне уврстио је Симанића међу стартере. И очито се није покајао, јер је Симанић из утакмице у утакмицу био све сигурнији.

Момак од 209 сантиметара који игра на позицији крила и крилног центра са за ту висину изванредном брзином, експлозивношћу и координацијом покрета после најбоље игре у досадашњој каријери, рођен је 20. марта 1998. у Љубовији, заслуге за такву представу у којој је био главни глумац поделио је на равне части са саиграчима:

Велике заслуге за тријумф иду нашим бековима који су одрадили сјајан посао. Зауставили су најбољег стрелца Европе Алексеја Шведа, мотора Химкија, па је нама осталима било лакше.

Ипак, новинари који су га сачекали после „лепотице“, нису се предавали. Инсистирали су да Бориша прокоментарише своју игру и добили су овакав одговор:

Првих осам поена на почетку ми је дало крила за даље. Убацио сам само оне шутеве које сваки дан вежбам. Ова победа је добра за самопоуздање јер је дошла у право време с обзиром да у октобру нисмо прошли како смо очекивали. Изузетно је важна, али се окрећемо АБА лиги и Цибони. Да наставимо победнички низ.

Додао је и:

Наставићемо јако да тренирамо и да се трудимо.

А шта су му рекли саиграчи?

Честитали су и рекли ми да наставим у том стилу.

Завршио је мини интервју са атмосфером у дворани „Александар Николић”:

Била је лепа атмосфера, навијачи су нам дали крила и позивам их да дођу и на следеће утакмице да нас подрже.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Spavate li mirno Tomicu i Djordjevicu?
Sinisa Filipovic
Simanic sledeće godine prelazi u bogati španski ili turski tim
srbijanac
ZveZda je ugusila njegov talenat koji je trebao odavno da preraste u kvalitet na zalost mnogo je izgubio a i Zvezda jer bi sada imala igraca koji bi mogao da bude i nas najbolji igrac.Nadam se da ce igrati i kada se vrate povredjeni igraci...
Do kraja godine ce da bude. Samo da je onaj indijanac otisao sa klupe.
hoce
Bice sve isto, samo posle nekoliko utakmica...
Zvezdas
Cestitke Simanicu za izvanrednu igru.Samo neka nastavi da dobro radi i da jos vise ojaca,da koristi i sve druge svoje sposobnosti a ne samo da sutira. Radja se novi as nase kosarke a u poslednje vreme i nema ih mnogo.
3-4 godine
Alo, bre, pa od kada se on radja...To prelazi u svetska cuda...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.