Почетна / Кошарка / Евролига

Евролига суспендовала такмичења, одложени мечеви Реал-Звезда и Партизан-Уникс!

Како се наводи на сајту Евролиге, после синоћње одлуке Светске здравствене организације да прогласи пандемију ковид-19, управа такмичења је почела консултације са клубовима да се привремено прекину такмичења у Евролиги, Еврокупу и јуниорској Евролиги
ФОТО: Евролига

Управа Евролиге званично је саопштила је да је на неодређено суспендовала сва своја такмичења због пандемије коронавируса, коју је прогласила Светска здравствена организација (СЗО).

То аутоматски значи да Црвена звезда неће играти вечерас против Реала у Мадриду, као ни да Партизан наредне недеље неће дочекати Уникс у првом мечу четвртфинала Еврокупа.

Евролига истиче да је помно пратила последња дешавања у вези са коронавирусом, обавештење СЗО да је реч о пандемији, све већи ризик за све учеснике, све већа ограничења кретања широм Европе, немогућности доласка на одређене дестинације и различите препоруке здравствених власти које би могле бити од користи за спречавање ширења вируса.

- Због свега наведеног, постало је немогуће одржавати регуларност такмичења, а у циљу очувања здравља и сигурности учесника и навијача, Евролига је у договору са клубовима донела одлуку да привремено суспендује све утакмице у Евролиги и Еврокупу, као и у јуниорској Евролиги - стоји у саопштењу.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bobi
Bravo potpuno odgovoran i razuman potez. Ako se u dogledno vreme ne steknu uslovi za nastavak takmicenja smatram da bi trebalo i u evroligi i uleb kupu i naravno u abi da se titule daju onima koji su bili najvredniji i samim tim najbolji na tabeli. Aj u zdravlje!
@novi sad
Pa u svakom takmicenju u bilo kojoj fazi se zna ko je najbolji u tom trenutku. Ako se tada zavrsi takmicenje osvajac trofeja je onaj ko je najbolji tada.
Mosquito @ Tiosav
A u clanu 19, stav 4 pod a), c) i f), te stav 23, stoji da se tim timovima UPPR-om brisu sva dugovanja i odobrava beskamatni kredit. Pored medicinskih razloga ovi propisi se sprovode i na ekipe sa periferije.
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.